Hopp til innhold
10 995,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Få den autentiske Hegel-opplevelsen og spennende muligheter fra en solid og elegant forsterker. En ren perle for seriøse musikkelskere.

Les mer:

Beskrivelse

Hegel H90 – audiofil analog high-end stereoforsterker med digitale kvaliteter

 • Tung og stabil oppbygging
 • Kan drive selv de svært strømkrevende høyttalere uten problemer
 • Både analoge og digitale innganger
 • Tilkobling for hodetelefoner på fronten (6,3mm)
 • Audiofil AirPlay-implementering*

H90 er en audiofil 2 x 60 watt analog stereoforsterker med svært god lyd, som gir deg den autentiske Hegel-opplevelsen uten at prisen går til himmels. I forhold til de dyrere modellene er det litt lavere effekt her, og enkelte funksjoner er utelatt, som balanserte XLR-tilkoblinger og integrert Spotify Connect.

Til gjengjeld sparer du en god håndfull med penger – som du f.eks. kan bruke på en ordentlig musikkstreamer fra f.eks. Sonos, HEOS eller Bluesound. Og du får fortsatt massevis av avanserte muligheter, også til den digitale musikken din.

Perfekt match til seriøse hi-fi-høyttalere

H90 er en perfekt forsterkermatch med audiofile hi-fi-høyttalere, som for eksempel 700-serien fra Bowers & Wilkins og RUBICON-serien fra DALI. Den har imponerende strømressurser og en dempingsfaktor på hele 2000. Dette betyr i praksis at den vil holde høyttalerne dine under total kontroll, samtidig som den får frem alle kvalitetene i yndlingsmusikken din. Lydbildet er stort, dynamisk og detaljert med den unike musikaliteten Hegel er kjent for. Hver eneste musikklytting blir en sublim opplevelse som vil lokke frem gåsehuden igjen og igjen.

Uansett om du spiller musikken din fra vinyl, CD eller streamingtjenester kan H90 gi deg en optimal løsning. Ut over den spektakulære analoge forsterkerdelen får du nemlig også digitale innganger og integrert nettverk med streaming og AirPlay. Den solide aluminiumsfronten har bare Hegel-logoen, to knapper, hodetelefonutgang og et enkelt display. Et elegant og minimalistisk design som fint glir inn i en stilren innredning.

Overlegen lyd fra PC og alle andre digitale lydkilder

H90 har digitale lydinnganger i form av coaxial, optisk og USB. Dermed kan du bruke den som en fremragende D/A-konverter (DAC) til alle digitale lydkilder, som f.eks. CD-spiller eller en trådløs musikkstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller andre). Med USB-B-inngangen kan du også bruke H90 til å få krystallklar digital lyd fra musikksamlingen din på en PC/Mac, inkludert høyoppløste 24-bit musikkformater.

Du får integrert nettverksfunksjon med Hegels egen audiofile implementering av Apple AirPlay,* som er langt mer seriøst gjennomført enn det simple chipsettet du finner i de fleste andre AirPlay-produkter.

H90 fås i sort aluminiumsfinish. Systemfjernkontroll medfølger.

Også til surroundanlegg og musikkstreaming

Hvis du vil ha både stereo og surround i maksimal kvalitet, så kan du sette en av inngangene på H90 til ’Fixed’ lydnivå og koble den til Pre-Out på hjemmekinoreceiveren din. Da kan du bruke H90 som en high-end effektforsterker til fronthøyttalerne dine i et surroundoppsett. Skifter du tilbake til f.eks. CD eller musikkstreamer, så er du i trygg havn med luksus-stereo.

På denne måten kan du ha et surroundanlegg permanent tilkoblet hvis du vil ha flerkanalslyd til filmsamlingen, men prioriterer musikk i to kanaler høyest. En enkel og elegant løsning. Med Fixed-innstillingen kan du også koble til en musikkstreamer fra f.eks. Bluesound eller Sonos og styre både musikkvalg og volum 100% fra streaming-appen.

Hegel – kompromissløs kvalitet og autentisk lyd

Norske Hegel har røtter tilbake til slutten av 80-tallet og har siden da utviklet seg til et av hi-fi-bransjens mest anerkjente merker, både blant anmeldere og musikkentusiaster. I dag selges de prisbelønte Hegel-produktene over hele verden, og de vinner stadig vekk tester og sjarmerer musikkelskere på rekke og rad hver gang de får sjansen til å vise sine unike musikalske kvaliteter.

Hegel har spesielt profilert seg som forkjempere for de analoge lydkvalitetene på sitt beste. En Hegel-forsterker kombinerer krystallklare detaljer med analog varme og musikalitet, og hvis hjertet ditt banker for denne cocktailen, så får du det ikke stort bedre, uansett prisklasse.

Målet er å gi musikkelskere en lytteopplevelse som er så naturlig og engasjerende som mulig. Derfor bruker Hegel autentisk lyd fra akustiske instrumenter og stemmer fra kjente artister som hovedreferanse. Ingenting annet er godt nok når man skal finne den perfekte lyden. Når den er på plass, så kan du til gjengjeld spille alle slags musikk i enestående kvalitet – uansett om det er en sart kammertrio eller Rammstein på full guffe.

Hegels høye kvalitetsnivå er i høy grad et resultat av tradisjonelle dyder, som f.eks. tunge, vibrasjonsdempende kabinetter og enorme strømforsyninger som kan holde selv de mest krevende høyttalere i et urokkelig jerngrep. Men Hegel har også utviklet og anvendt en rekke avanserte prinsipper innen både analog og digital teknologi, som du kan lese mer om på Hegels hjemmesider .

*AirPlay 2 og Roon blir integrert i H90 gjennom kommende oppdateringer.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Tung og stabil oppbygging
 • Kan drive svært strømkrevende høyttalere uten problemer
 • Både analoge og digitale innganger
 • Tilkobling for hodetelefoner på fronten (6,3mm)
 • Integrert nettverksfunksjon med audiofil AirPlay-implementering*
 • Audiofil USB-inngang til Mac/PC
 • Kan brukes som L/R-frontforsterker i et surroundsystem (valgfri fast/variabel på innganger)

Begrensninger

 • Ikke integrert wi-fi, Spotify Connect eller Bluetooth
 • Ikke dedikert platespillerinngang
 • Ikke integrert støtte for MQA og DSD/SACD
 • Ikke direkte avspilling fra USB-lagermedier
 • Ikke balansert XLR-tilkobling
 • Ikke fjernkontroll i metall

Tilbehør til Hegel H90

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 8 ohm60 watt
Forvrengning0,01%
Signal-støy-forhold100 dB
Dempingsfaktor2000
ForsterkerteknologiAnalog