Hopp til innhold

Høyttalersystem

88 produkter
Viser 42 produkter ut av 88

Høyttalersystemer

I HiFi Klubben kan du få ferdige systemer til musikk i stereo og til surround, og du velger selv om det for eksempel skal være med tunge gulvhøyttalere, eller superkompakt med subwoofer. De mange mulighetene gjør at høyttalersystemene kan passe inn i ethvert hjem, så du kan få en fullkommen lydopplevelse, uansett om du vil ha store robuste høyttalere, eller små diskrete løsninger.

Gjør livet enkelt og lyden perfekt med et høyttalersystem

Hvis du er typen som blir skremt så snart du hører ordene «hjemmekino», «surround sound» eller «komplett høyttalersystem», skal du lese videre her. Et komplett høyttalersystem – som blant annet brukes hvis du skal ha en hjemmekino – er nemlig noe annet enn de store klossete høyttalerne som fyller hele stua og for øvrig koster en formue. 

Høyttalersystemer kommer i forskjellige prisklasser, så selv om du ikke er typen som vil bruke hele oppsparingen på hi-fi utstyr, kan du saktens få et system som gir deg fantastisk lyd – uansett om det er koblet til din mobil, TV, PC eller noe annet. 

Det gode ved høyttalersystemer er at det er en samlet pakke, som er klar til å monteres, så du kan få glede av den med det samme. Produsentene designer sine høyttalere, så de enkelte modeller komplementerer hverandre og sammen skaper en helhet som kan få selv de største motstanderne til å innrømme at det ser flott ut. Våre systemer er nøye utvalgt til å spille optimalt sammen, så du alltid får en flott lydopplevelse i forhold til prisen.

Hva består et høyttalersystem av?

Vi har gjort det enkelt for deg å få komplett høyttalersystem til ditt hjem. Ved å velge en av våre komplette høyttalersystemer, kan du være sikker på at hver høyttaler passer til de andre, både i klang, design og pris. Det betyr at du kan legge all din energi i å finne det systemet som både har de nødvendige delene du har bruk for, og som designmessig passer inn i din innredning.

Et høyttalersystem er ikke bare et høyttalersystem. De finnes i mange forskjellige sammensetninger og naturligvis også prisklasser. Vi har håndplukket en rekke av våre favoritter, så vårt sortiment utelukkende byr på systemer som lever opp til våre høye kvalitetskrav.

Nedenfor kan du lese om de forskjellige typene høyttalere som kan være i et komplett høyttalersystem, og lengre ned kan du lese eksempler på forskjellige oppsett og forslag til hvilket høyttaleranlegg som passer til dine behov.

Senterhøyttalere

En senterhøyttaler brukes særlig til å gjengi dialog i multikanals filmlyd, så den er viktig for å få et helt klart lydbilde i hjemmekinoen. Senterhøyttaleren er hjertet i et surround-høyttalersystem og den plasseres rett under fjernsynet eller lerretet – derav navnet.

Subwoofere

Med en subwoofer får du med de dypeste basstonene, så du ikke går glipp av noen nivåer i musikken din. En subwoofer er dessuten uunnværlig, hvis du vil ha den komplette lydopplevelsen når du gamer.

Gulvstående høyttalere

Gulvhøyttalere er de store høyttalerne som er beregnet til å stå – jepp – på gulvet! Det er typisk dem man tenker på, når det snakkes om høyttalere og komplette systemer, da de virkelig danner rammen for fantastisk lyd og et tett uttrykk.

Kompakthøyttalere

Kompakte høyttalere er mindre enn de ovenstående gulvhøyttalerne, og er dermed er de gode til deg som ikke har plass eller lyst til å gå all-in med de store høyttalersystemene.

Kompakthøyttalere kan – alt etter modellen – settes i en reol eller henges opp på veggen. 

Noen høyttalere er trådløse, mens andre krever tilkobling med kabel. Det er opp til deg hva du helst vil ha – begge deler gir gode lydopplevelser, så det avhenger av hvordan systemet ditt skal monteres, og hvordan du helst vil ha det.

«Hva skal jeg velge?» – finn de brikkene du trenger

Som nevnt er det mange måter å sette sammen et høyttalersystem på, så det er opp til deg å bestemme hva du trenger, og hva du har plass til. 

Stor, større, størst

Hvis du vil ha hele pakken og dermed den mest fullverdige lydopplevelsen, skal du gå all-in med ett av de store systemene. De inneholder en subwoofer, en senterhøyttaler og flere gulvhøyttalere og/eller kompakte høyttalere, som enten kan monteres på veggen eller settes for eksempel på en hylle. 

Det er forskjellig hvor mange høyttalere som er med i de store systemene, men i de store surround-systemene er det som regel minst to gulvhøyttalere, en senterhøyttaler og to kompakte høyttalere, så du virkelig kan få lyden inn fra alle kanter. Hvis du vil ha det enda villere, kan du få systemer med enda flere høyttalere.

I dag behøver du ikke en gang å trekke kabler rundt i hele stua for å få surround lyd. Både Sonos og andre produsenter har laget trådløse surround systemer som typisk består av en elegant soundbar, en subwoofer og to trådløse høyttalere, så du enkelt kan installere din egen hjemmekino i stua.

Smått, men godt

Er du på jakt etter en solid lydopplevelse, som ikke krever høyttalere i hele stua, skal du se på noen av de mindre høyttalersystemene. De består som regel av en subwoofer og et par kompakte høyttalere, som kan pynte i reolen eller henges diskret opp på veggen. Så får du lyd i stereo, og det med en supergod lyd, både til musikk og filmlyd.

Selv om du velger et av de store systemene med mange deler, behøver det ikke å ta så mye plass fysisk. For eksempel har Bowers & Wilkins laget et system med en subwoofer, en senterhøyttaler og fire kompakte høyttalere, som enten kan stå på en fin fot, eller henges opp på veggen. Selv om det er seks komponenter, er det et svært diskret høyttalersystem siden alle delene er små og med et flott design som kan integreres i innredningen og gi en fantastisk lydopplevelse – nesten uten at du legger merke til at de er der.

Kom innom og prøv mulighetene dine

Hvis du virker uoversiktlig, eller det bare er vanskelig å velge mellom de mange lekre høyttalersystemene, kan du besøke din lokale HiFi Klubben butikk, hvor du kan se de forskjellige systemene utstilt og høre hvordan lyden er. Vi gir også gjerne gode råd og svarer på spørsmål, hvis det er noe du vil vite mer om, før du bestemmer deg.