Hopp til innhold
Et par aktive stereohøyttalere med innebygd forsterker er en enkel, elegant og spesielt velspillende vei til bedre TV-lyd. Du får et komplett hi-fi-anlegg for all musikken din på kjøpet. Ingen lydplanke kan måle seg her.

Aktive
høyttalere 
hva er det?

Høyttalere med innebygd forsterker – også kalt aktive høyttalere – blir mer og mer populære, og det er ikke så rart. Her er forsterkeren og den øvrige elektronikken bygd inn i høyttalerne, slik at du er klar for å nyte skikkelig god TV-lyd i ekte hi-fi-kvalitet uten ekstra apparater på hylla.

Et stort antall nyere aktive høyttalere har innebygget HDMI-tilkobling, noe som er helt genialt for TV-lyd. Via HDMI kan du koble til TV-en din i optimal digital lydkvalitet og kontrollere volumet fra din eksisterende TV-fjernkontroll. Da har du både den gode lyden og den praktiske betjeningen, og med auto-på/av går alt av seg selv. Du trenger ikke tenke på noe annet enn å nyte den gode TV-lyden.

Lyden fra et par gode aktive høyttalere er helt på høyde med et tradisjonelt stereoanlegg, og du får tonnevis av smarte muligheter på toppen. Spill trådløs musikk fra telefonen med Bluetooth, koble høyttalerne direkte til platespilleren din, eller bruk dem til gaming direkte fra datamaskinen - aktive høyttalere gjør jobben!

Hvilke aktive
høyttalere
skal du velge?

Aktive høyttalere er en flott løsning for deg som elsker å lytte til anlegget, men helst ikke vil se på ekstra apparater. Du kan få et par gode aktive høyttalere med HDMI til samme pris som en billig lydplanke, men lyden er utrolig mye bedre. I den andre enden av skalaen kan du få avanserte aktive high-end høyttalere som kan konkurrere med de beste tradisjonelle anleggene på markedet.

Som med vanlige (passive) hi-fi-høyttalere får du fyldigere lyd og mer styrke når du velger fysisk større høyttalere. Men heldigvis er det hjelp å få hvis du foretrekker at høyttalerne skal være kompakte og diskrete. De fleste aktive høyttalere har tilkobling for en egen subwoofer, og du kan plassere den nesten hvor du vil i stua. Da får du de dypeste tonene i lydbildet, uten å måtte se på et par store gulvhøyttalere. Det gir et enormt løft i lydopplevelsen når du også kan kjenne filmeksplosjoner og basstrommer på kroppen.

Stereo eller
surround
hva er best?

De fleste aktive høyttalere er «bare» bygget for å spille i stereo, det vil si to kanaler. Det gjør alt mye enklere, og krone for krone får du mye bedre lyd for pengene sammenlignet med en tilsvarende lydplanke-løsning. Filmlyd og TV-lyd fungerer strålende i stereo, og hører du i tillegg på mye musikk er stereoløsningen enda mer suveren. Her får du skikkelig hi-fi!

Hvis du allikevel vil ha surround, og samtidig skal ha det så billig som mulig, må du lete etter andre løsninger. For eksempel en Atmos-lydplanke eller en tradisjonell hjemmekino i budsjettklassen hvis du ikke er redd for litt kabler. De fleste aktive høyttalersett må også kobles til hverandre med en kabel, fordi all elektronikken er i én høyttaler. Men selv 100 % trådløse høyttalere må ha en strømkabel for å spille, så i praksis spiller det ingen rolle.

DALI EQUI
trådløs surround
og suveren hi-fi

DALI EQUI er en familie med fullt trådløse, aktive hi-fi-høyttalere og tilbehør som gir deg utallige muligheter til å bygge akkurat det trådløse stereo- eller surroundanlegget som passer dine behov. Allerede i basisversjonen får du trådløs hi-fi stereolyd i topp kvalitet, og via den geniale HDMI-modulen kan du få superlettvinn TV-lyd og mulighet for ekte trådløs hi-fi surroundlyd for opptil 7 kanaler. DALI EQUI er det kompromissløse hi-fi-høyttalersystemet for deg som vil ha alt det beste fra det tradisjonelle og det trådløse hi-fi-universet i ett system.

Skikkelig god TV-lyd på
stereoanlegget

I likhet med aktive høyttalere har også en rekke nyere stereoanlegg fått HDMI-inngang for TV-lyd. Det gir deg både optimal digital lydkvalitet og superenkel betjening, fordi du får automatisk av/på og du kan styre volumet med TV-fjernkontrollen. Denne løsningen gir deg frihet i valg av høyttalere, og systemene spenner fra budsjettklassen til den villeste high-end-klassen. Du går aldri feil med en god stereoløsning, spesielt hvis musikk er en stor del av livet ditt. Nedenfor viser vi noen velspillende kombinasjoner, men det er utallige andre å velge mellom.

Kom innom HiFi Klubben og la oss vise deg noen av de smarte mulighetene med aktive høyttalere og stereoanlegg med HDMI. Da vil TV-en din høres ut som ekte hi-fi!

Slik får du
kino
hjemme i stua

Vil du vite mer om hjemmekino? Se her hvor enkelt du kan få mye bedre lyd til TV-en din. Det er nok av flotte løsninger å velge mellom, både for små og store behov. Husk: lyden er halve opplevelsen!
Les mer her