Hopp til innhold

Slik får du
kino
hjemme i stua

Lyden er halve opplevelsen når du ser filmer og serier eller når du spiller. Her viser vi deg hvordan du får en gjennomført kinofølelse hjemme i din egen stue.

Her i HiFi Klubben kjenner vi ofte et lite stikk i hjertet når vi sender en fornøyd kunde ut døra med en flott og splitter ny TV under armen. Vi vet at mange av disse TV-ene aldri kobles til en skikkelig lydløsning og får derfor aldri sjansen til å vise hva de egentlig er i stand til. De bittesmå innebygde høyttalerne i TV-en din kan kanskje takle dagens nyheter og andre rutineoppgaver, men vil du ha skikkelig gode opplevelser med ekte kinofølelse må det andre krefter til.

Du har nok av gode løsninger å velge mellom når du vil forbedre TV-lyden. Noen er enkle og kompakte, andre er mer avanserte, men gir til gjengjeld også større opplevelser. Husk: Du vil tilbringe tusenvis av timer foran TV-en din, og hvert øyeblikk vil være en større opplevelse med skikkelig lyd. Lydkvalitet er livskvalitet!

Systemer

Spar gjerne litt på TV-en og bruk heller litt ekstra på lyden. Det gir deg en større helhetsopplevelse.

Hvilket
lydsystem
skal jeg velge?

Følg med når Roar viser deg 3 forskjellige løsninger for hvordan du kan få bedre TV-lyd og skikkelig kinofølelse hjemme i din egen stue. Hva er den riktige løsningen for dine spesifikke behov? Vi hjelper deg med å ta det riktige valget.

LYTT
FØR DU HANDLER

Vi kan fortelle deg mye om hvordan du får gode lydopplevelser i hjemmekinoen din, men det er mye bedre å høre magien med egne ører. Kom innom HiFi-klubben og la oss vise deg de spennende mulighetene. Husk: Hjemmekino er for alle!
Finn din butikk her

Hjemmekino
– kom godt i gang

For mange kan det virke litt overveldende å komme i gang med hjemmekino. Det er ikke overraskende, for det er mange tekniske ord og mange valgmuligheter du må ta stilling til. Men i virkeligheten er det ikke så vanskelig i det hele tatt.

Nedenfor kan du se noen tips som kan gjøre det litt enklere å finne den rette løsningen for dine behov. Kom også gjerne innom HiFi Klubben og spør oss– vi står klare til å hjelpe deg godt i gang.

Ingenting
slår ekte vare

I en ekte hjemmekino blir alle lydkanalene gjengitt av skikkelige hi-fi-høyttalere. Det gir deg et stort og flott lydbilde som ingen lydplanke kan matche. Kroppen din vil også bli skjemt bort med dyp og saftig bass fra en ordentlig subwoofer.

Enklere og
bedre
enn noensinne

Det har aldri vært enklere å få en komplett hjemmekino med skikkelig god lyd og mange avanserte funksjoner for både film og musikk. Du bestemmer selv om du vil ha 5, 7, 9 eller enda flere kanaler.

Vil du ha
Dolby Atmos?

En vanlig 5.1-kanals hjemmekino kan gi deg surroundlyd av veldig høy kvalitet, og den er enkel å sette opp. Dolby Atmos gjør lyden bedre, men det krever flere lydkanaler og flere høyttalere. Du bestemmer selv om det er noe for deg.

Start i det små
bygg ut

Hvis pengene er knappe for den store komplette hjemmekinoen, kan du starte med en god receiver og to fronthøyttalere. Da kan du alltids utvide med senterhøyttaler, subwoofer og bakhøyttalere senere.

Skikkelig god
surround
fra TV-en

Netflix, Disney+ og de andre populære videotjenestene på nett tilbyr surroundlyd av høy kvalitet på mange av titlene deres. I dag kan du også få Dolby Atmos, slik at du ikke lenger trenger å kjøpe filmene dine på Blu-ray for å få virkelig god kinolyd.

Surround er også for
gaming

Nyere spill for PlayStation og Xbox kommer med surroundlydspor i suveren kvalitet, inkludert Dolby Atmos. Fordyp deg i spillene dine med lyd fra alle hjørner – det er lettere å vinne når du også kan høre hva som skjer bak ryggen din!

Også for musikk
i stereo

Mange tror at hjemmekinoreceivere bare kan håndtere surround, men de kan også enkelt spille av stereomusikken din, enten den kommer fra streaming, CD eller vinyl. Gode ​​receivere kan levere hi-fi-lyd i svært høy kvalitet, også for musikk.

Stort
er bra

Glem alle de gamle tommelfingerreglene om bildestøy og minimumsavstand til TV-en. Dagens digitale bildekilder er så gode at du trygt kan kjøpe den største skjermen du har råd til.

Receiveren
hjelper deg i gang

De fleste hjemmekinoreceivere har gode innebygde elektroniske hjelpeveiledninger som trinn for trinn får oppsettet til å spille perfekt. Så selv om surroundlyd er bedre og mer avansert enn noen gang, er det også enklere enn noen gang.

Trådløs
musikk
i hele hjemmet  

Med multiromstreaming integrert i receiveren får du enkel trådløs musikk i hele hjemmet. Legg til trådløse høyttalere i andre rom og nyt favorittene dine fra Spotify, TIDAL, Deezer og mer. Du styrer alt fra telefonen.

Dolby Atmos
uten hull i taket

Du trenger ikke montere høyttalere i taket for å få Dolby Atmos surroundlyd med høydefølelse. Atmos-høyttalerne kan også henges på veggen eller stå på toppen av fronthøyttalerne.

Lydplanke
med Dolby Atmos

Mange avanserte lydplanker har innebygget Dolby Atmos som kan gi god romlighet i lyden, spesielt hvis du supplerer med bakhøyttalere og subwoofer. Et godt kompromiss hvis du ikke vil ha en tradisjonell hjemmekino.