Hopp til innhold

Hi-fi er ikke
bare for ørene

Lyd skal ikke bare høres, men også pakkes inn på en pen måte, mener mannen bak hi-fi-møblene clic og unnu, Mike Fabricius. Med gode møbler er det nemlig plass til mer elektronikk – og dermed bedre lyd.

Lytt til skjønnhet, se skjønnhet, og skjul alt annet. Slik lyder visjonen til møbelprodusenten clic, som er grunnlagt og utviklet av lydentusiasten Mike Fabricius.  

“Jeg er selv en ivrig hi-fi-mann. Jeg har et veldig stort hi-fi-system, og jeg har oppunder 3500 LP-plater. Men det er ikke mange som er så godt gift at hi-fi i dette omfanget aksepteres uten videre i familien. Det var en slik situasjon som ga meg ideen til clic i 1996,” forteller Mike Fabricius.

Som designer og lydmann så han behovet for et møbel i høy kvalitet som kunne skjule visse elementer og samtidig fremheve andre etter kundens ønsker og behov. Det høres kanskje litt kryptisk ut, men Mike er rask med en forklaring:

“Det er viktig at kundene har mulighet for å innrede seg som de ønsker. Møblene er designet i en diskre stil, slik at de ikke tar oppmerksomhet hvis en kunde vil plassere en stilig platespiller synlig på hylla og henge en blå sykkel på veggen,” sier Mike.

Lekkert design til hi-fi-kundene

Mikes ambisjon fra begynnelsen av var å lage det beste og flotteste hi-fi-møbelet han kunne klare. Resultatet ble serien clic, som er laget i 22 mm MDF-plater. Designet kjennetegnes av en skrå kant i front som gir dybde til møbelet og samtidig kan fungere som en ramme hvis møbelet monteres uten dører, slik noen kunder ønsker. Mike klarte å bygge en konstruksjon med en avtagbar bakplate, som vanligvis gir stabilitet i tilsvarende hyllesystemer.

“Du kan ta av bakplaten gjennom fronten og dermed skjule alle kabler bakerst i møbelet, men uten at det går ut over styrken i møbelet. Dette var en helt ny løsning,” forklarer han.

I dag fås clic i fire lakkerte farger, to finerte tresorter, forskjellige størrelser og dybder, samt med eller uten forskjellige dører. Dermed kan man enkelt innrede og designe stua akkurat slik man ønsker.

Clic 231 Møbel
Clic 231
Møbel
19 300,- / stk

Pene møbler gir plass til bedre lyd

I 2010 kom unnu til familien. Ifølge Mike skjedde dette etter at clic ble kopiert. Han vurderte mulighetene sine og valgte å kopiere seg selv med unnu-serien, som minner om clic og har samme funksjonalitet, men er billigere og fås i færre utgaver. Begge merkene blir utviklet og produsert i Danmark.

Med clic og unnu får hi-fi-kundene et stilrent og elegant møbel som skjuler elektronikken i den grad de ønsker. Men bruksmulighetene er uendelige, og man kan fint bruke møblene til generell innredning, oppbevaring av bøker og utstilling av pyntegjenstander eller noe helt annet. Det er helt opp til kunden:

”Vi har faktisk laget noen spennende løsninger som ikke har så mye med lyd å gjøre,” sier Mike og peker på at man for eksempel kan få en biopeis på toppen av et clic-møbel, eller en spesialskuff til en projektor.

“Da er det bare å dra ut skuffen for å få store kino-opplevelser i stua. Vel å merke hvis man har sørget for at lyden også er på plass,” smiler han.