Hopp til innhold
Lyngdorf
Passiv subwoofer

Lyngdorf BW-20

44 998,-stk
Ukjent leveringstid
Varen inngår i et system eller pakke
Kompromissløs passiv ”boundary woofer” subwoofer for avanserte innebygde stereo- eller surroundløsninger. Krever separat forsterker.

Les mer:

Beskrivelse

Lyngdorf BW-20 – kompromissløs passiv subwoofer med voldsomme krefter

 • Ekstremt dyp, dynamisk og presis bass for både hjemmekino og musikk
 • Spiller perfekt sammen med både store og små høyttalere
 • Kan skjules i spesialbygget vegg eller brukes frittstående
 • Kan med fordel stilles helt inntil veggen eller i et hjørne
 • Matcher uanstrengt lydsystemer helt opp til den ekstreme high-end-klassen

BW-20 er en stor og kompromissløs passiv subwoofer som kan matche selv de mest ambisiøse Lyngdorf stereo- og surroundanlegg. Den er først og fremst designet for innbyggingssystemer, og den er det ultimate subwoofervalget for en Lyngdorf-innbyggingsløsning, basert på installasjonshøyttalerne i LS- eller D-serien.

Konstruksjonen med begge basshøyttalerne på den ene siden av kabinettet, liten dybde og satengmatt finish tillater plassering både i spesialbygde vegger og i rommet. Du får den beste ytelsen og høyttalerintegrasjonen når du bruker den som en "in-wall subwoofer" med in-wall høyttalere, men kabinettdesignet tillater også plassering som en frittstående boundary woofer som skyter inn i rommet eller mot veggen.

Klarer enhver utfordring – du velger selv forsterkeren

De to 12" long-throw basselementene i BW-20 er utstyrt med ventilerte magnetsystemer, doble "spidere" og ekstremt robuste aluminiumsmembraner. Det hele er bygd inn i et 64 liter stort og grundig avstivet kabinett. Alt dette gjør BW-20 til en suveren subwoofer som enkelt kan håndtere selv de dypeste bassutladninger ved kraftige lydnivåer i store rom.

BW-20 er en passiv konstruksjon uten innebygd effektforsterker. Dette lar deg velge akkurat den forsterkeren som matcher din smak og ditt system. På plussiden får du også alle justeringer tilgjengelig på hovedanlegget, slik at du aldri trenger å krype på gulvet som med vanlige subwoofere.

BW-20 fås i sort finish. Effektforsterker etter eget valg kjøpes separat. 

Se tekniske tegninger her.

BW – boundary wooferen spiller sammen med rommet

BW står for boundary woofer, dvs. en subwoofer designet for å plasseres opp mot veggen eller helt inne i et hjørne for å oppnå best impulsrespons i bassen. Ved å plassere subwooferen veldig tett inntil veggen unngår du "utsmøring", dvs. et ekko av tidsforsinket lyd som reflekteres fra veggene og forstyrrer det originale signalet.

Plasseringen helt inn mot veggen – spesielt i et hjørne – gjør det også mulig å utnytte den naturlige akustiske forsterkningen i rommet for å få en mye mer dynamisk og ren bassgjengivelse. Du kan faktisk oppnå opptil 9 dB ekstra dynamikk eller romgevinst i bassområdet. Dette tilsvarer å bruke en 5-10 ganger så kraftig effektforsterker!

Ulempen med denne plasseringen vil vanligvis være en altfor kraftig og buldrende bassgjengivelse, men den styres uten problemer via RoomPerfect – Lyngdorfs eget geniale og legendariske digitale romkorreksjonssystem. Med RoomPerfect kan du dra full nytte av en eller flere boundary woofere, og du blir fullstendig kvitt lydmessige problemer. Du trenger bare å velge et passende separat effekttrinn for å drive subwooferen, og her står du fritt til å velge den modellen som passer best for dine behov.

Unike muligheter sammen med små høyttalere

Lyngdorf BW-20 er også veldig spesiell fordi den kan gjengi betydelig høyere frekvenser enn vanlige subwoofere, faktisk opptil 500 Hz. Den kan derfor avlaste både små og store fronthøyttalere langt oppe i mellomtoneområdet og er dermed langt mer fleksibel enn vanlige subwoofere.

Ved bruk sammen med små satellitthøyttalere og den resulterende høye delefrekvensen, anbefales det å bruke to BW-20-er for å få riktig lydbilde. Lyngdorf-forsterkere og prosessorer med RoomPerfect er forberedt for nettopp denne løsningen, og HiFi-klubben anbefaler generelt å bruke en av disse modellene dersom du ønsker maksimalt utbytte av ditt BW-20-system.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Ekstremt dyp, dynamisk og presis bass for både hjemmekino og musikk
 • 2 x 12” spesialbygde long-throw elementer
 • Spiller perfekt sammen med både store og små høyttalere (går helt opp til 500 Hz)
 • Kan skjules i spesialbygget vegg eller brukes frittstående
 • Kan med fordel stilles helt inntil veggen eller i et hjørne
 • Matcher uanstrengt lydsystemer helt opp til den ekstreme high-end-klassen

Begrensninger

 • Fungerer best i Lyngdorf-systemer med RoomPerfect
 • Passiv konstruksjon – trenger separat effekttrinn med tilhørende kabler
 • Designet for maksimal lydkvalitet – ikke for å være visuelt spennende
 • Krever sin plass
 • Ved ”in-wall”-installasjon må veggen spesialbygges til kabinettdybden på 27 cm
 • Ingen dedikert frontgrill

Tilbehør til Lyngdorf BW-20

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde Hz (-3dB)19-500
Størrelse på basselement12"
KabinettkonstruksjonLukket

Anbefalte produkter