Hopp til innhold
Lyngdorf
CD-spiller

Lyngdorf CD-2

32 998,-stk
Ukjent leveringstid
Hvis du ikke kan nøye deg med nest best når du spiller CD-er, så er dette løsningen. Suveren lydkvalitet i eksklusivt slimline aluminiumsdesign.

Les mer:

Beskrivelse

Lyngdorf CD-2 – kompromissløs high-end CD-spiller

  • Suveren lydkvalitet Eksklusivt slimline-design i aluminium Intelligent oppsampling opp til 24-bit/192kHz Solid og vibrasjonsfri konstruksjon Både analoge og digitale utganger

CD-2 er en kompromissløs high-end CD-spiller i fantastisk elegant slimline-design. Bunnsolid mekanisk konstruksjon, state-of-the-art tekniske løsninger og intelligent oppsampling til 24-bit oppløsning, gir deg CD-lyd i absolutt toppklasse.

Kan løfte ethvert anlegg til nye høyder

Med mulighet for digitalt 24-bit/192kHz utgangssignal er CD-2 en perfekt match for Lyngdorfs egne digitale forsterkere. Det kommer også stadig flere høykvalitets digitale forsterkere på markedet som kan håndtere disse signalene og dra nytte av den ultrahøye oppløsningen. Du vil også få suverene prestasjoner på et tradisjonelt analogt anlegg.

CD-2 vil kort sagt være et utsøkt tilskudd til alle anlegg i den seriøse enden av skalaen. Når du har hørt hva CD-2 kan lokke ut av en vanlig CD, så vil du forstå hvorfor vi i Hi-Fi Klubben fortsatt tar to-kanals lyd 100 prosent seriøst!

Høyoppløst lyd fra vanlige CD-er

Lyngdorf CD-2 er i stand å oppsample det rå CD-signalet til en langt høyere oppløsning. Hvis du ønsker å bruke det analoge utgangssignalet, blir CD-ens 44,1 kHz-signal oppsamplet og videre behandlet av en av markedets absolutt beste 96 kHz D/A-konvertere, hentet direkte fra Lyngdorfs egen legendariske Millennium MK IV-forsterker. Konverteren har så stort ”headroom” at den klarer selv de største spissene i signalet uten noen form for forvrengning. Resultatet er en ekstremt åpen og naturlig lyd, selv fra standard-CD-er.

Om du er den lykkelige eieren av en digital Lyngdorf-forsterker (eller et tilsvarende produkt som kan motta og behandle høyoppløst digital audio), kan du kjøre helt utenom den innebygde D/A-konverteren og bruke CD-2 som et rent CD-drivverk. Da kan du kjøre signalet i 24-bit oppløsning helt frem til sluttrinnet, der du konverterer til analog. En kompromissløs løsning som med rett forsterker kan gi enestående musikalske resultater.

Uansett om du bruker analog eller digital tilkobling vil musikkopplevelsen din nyte godt av Lyngdorfs raffinerte ”Intersample Clipping Correction”, som gjenskaper headroom i overkomprimerte musikksignaler. Dermed får du ekstra utbytte av den øvrige, utsøkte signalbehandlingen.

Utsøkte tekniske løsninger

For å få helt optimal lydkvalitet og betjening har Lyngdorf Audio valgt et rent CD-drev, som kombineres med deres egen kontrollsoftware. Den kritiske ”clocken” er i likhet med D/A-konverteren hentet fra Millennium MK IV, og det oppsamplede audiosignalet styres med jernhard hånd, så digital jitter-støy holdes på et absolutt minimum.

Hele veien gjennom er komponenter og design optimalisert for å gi deg maksimal ytelse, uten støy og forstyrrelser. Det gjelder også den ekstremt velregulerte switch mode-strømforsyningen, som er utstyrt med hele fire separate uttak for de digitale og analoge seksjonene. På den måten sikrer man at ikke digital støy kan påvirke de analoge kretsløpene.

CD-2 er bygget som om den var en tung forsterker. Et tykt vibrasjonsfritt aluminiumschassis og et vibrasjonsdempet lokk gir en ytterst stiv og stabil konstruksjon med optimale arbeidsforhold for drivverk og elektronikk.

Enkel og rask betjening

Sammen med CD-2 får du en systemfjernkontroll som kan styre hele Lyngdorf-anlegget ditt. Menyen på fronten gir deg de opplysningene du trenger i det daglige. En lekker liten detalj er muligheten for direkte sporvalg via dreieknappen når du legger inn CD-en i spillere. Da behøver du ikke å vente på at platen blir lest før du kan velge ønsket spor.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

  • Suveren lydkvalitet Eksklusivt slimline-design i aluminium Intelligent audio-oppsampling opp til 24-bit/192kHz Solid og vibrasjonsfri konstruksjon Nesten immun for elektromagnetisk og digital støy Både analoge og digitale utganger Enkel betjening

Begrensninger

  • ”Bare” en ren CD-spiller Ikke USB-inngang for eksterne lydkilder

Tilbehør til Lyngdorf CD-2

Tekniske spesifikasjoner

Signal-støy-forhold114 dB