Hopp til innhold
159 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Den ultimate surroundprosessoren til avanserte hjemmekinoer. Her er det bare fantasien som setter grenser for lydopplevelsene dine.

Les mer:

Beskrivelse

Lyngdorf MP-60 – kompromissløs, 16-kanals, high-end, digital surroundprosessor med de nyeste HDMI-funksjonene, RoomPerfect romkorreksjon og design i verdensklasse

 • Enestående digital lydkvalitet i opptil 16 uavhengige kanaler
 • HDMI 2.0b med 4K/60, eARC, Dynamic Lip Sync, HDR/HLG/Dolby Vision m.m.
 • Innebygget RoomPerfect romkorreksjon for optimal lyd i alle lytterom
 • Eksklusivt og solid design i aluminium og glass
 • Balanserte XLR-tilkoblinger til valgfrie effekttrinn

MP-60 er en kompromissløs, 100% digital, 16-kanals, high-end surround-forforsterker/prosessor som gir deg nesten utømmelige muligheter til å få det aller beste ut av dagens beste lyd- og bildeformater.

Lyngdorfs unike RoomPerfect-system kan optimalisere filmlyd til et enestående kvalitetsnivå i ethvert lytterom. Og med eARC kan du overføre et komplett Dolby Atmos-signal fra TV-en din, slik at du får den fulle lydopplevelsen fra de beste høyoppløste video-streamingtjenestene av i dag.

MP-60 har innebygget mediespiller med Airplay, Spotify Connect, Roon og nettradio gjennom en kablet nettverkstilkobling. Dermed kan den naturligvis også spille musikk i den enestående detaljerte, dynamiske og krystallklare kvaliteten som har gjort Lyngdorf og RoomPerfect legendarisk blant hi-fi-kritikere og musikkelskere over hele verden.

Uendelige muligheter i surround

Med MP-60 vil du få en helt enestående tredimensjonal og dynamisk lydopplevelse. De 16 uavhengige kanalene har 12 av utgangene dedikert til det grunnleggende oppsettet i en avansert hjemmekino med høydekanaler (11.1). De 4 resterende kan videre dedikeres til ’ekstra’ høyttalere, som f.eks. subwoofere, surround wide eller Auro-høyttalere.

Alle de 16 kanalene vil være som originalt, så lenge de er tilgjengelige i materialet. Ellers konstruerer prosessoren selv signalet i en upmixer. I praksis er det nesten bare kildematerialet som setter grensen for lydopplevelsene dine, uansett om systemet ditt er basert på Dolby Atmos, Auro-3D eller DTS:X.

Med de balanserte XLR-tilkoblingene kan du matche MP-60 med en lang rekke av markedets beste separate effekttrinn. Den opplagte kombinasjonen er Lyngdorfs egen 8-kanalsforsterker MXA-8400, men du kan fritt velge en alternativ løsning hvis du foretrekker det, for eksempel fra NAD.*Matchende effektforsterker MXA8400 vil bli introdusert på et senere tidspunkt.

MP-60 fås i sort aluminiumsfinish.

Perfekt integrasjon med avanserte kontrollsystemer

Lyngdorf MP-60 har alt du kan ønske deg av muligheter til selv den mest avanserte hjemmekino, inkludert IR-sensorer og 12V-triggere. Med RS232 og IP-kontroll kan du integrere prosessoren med populære kontrollsystemer, mens oppsett og support kan gjøres eksternt via en nettleser (PC/Mac). DCI-kompatibel AES/EBU-tilkobling til digitale kilder og/eller forsterkere kan bygges inn som ekstrautstyr.

RoomPerfect – en helt ren og ufarget lydopplevelse

RoomPerfect er Lyngdorfs unike og verdenskjente state-of-the-art-system for aktiv, digital romkorreksjon. Helt siden introduksjonen med Lyngdorfs egen TDA-2200 stereoforsterker har RoomPerfect vært kjent som en lydmessig vidundermedisin som kan få det maksimale ut av ethvert høyttalersystem i ethvert lytterom uten å samtidig påvirke lyden negativt. Med MP-60 kan du nå oppleve dette fantastiske systemet i en fullverdig surroundutgave!

RoomPerfect gir deg optimal lydkvalitet fra de dyrekjøpte høyttalerne dine – inkludert én eller flere subwoofere – uten å gjøre om stua til et lydstudio. RoomPerfect er enkelt å bruke, det løfter med ytelsen i hele anlegget ditt til et langt høyere nivå i en fei, og det kjører helt uten bruk av PC!

Enkelt og brukervennlig

Ved hjelp av den inkluderte målemikrofonen og en rekke mikrofonmålinger analyserer RoomPerfect lytterommet ditt én gang for alle og skaper en svært presis digital korreksjon som motvirker romresonanser og andre farginger. Dette betyr at lyden du hører fra høyttalerne er den rene lyden fra opptaket – ikke en versjon som er forvrengt og farget av lytterommet ditt.

RoomPerfect fungerer ved at det eliminerer overflødig lyd som romresonanser tilfører i visse frekvenser. Alene gir dette en nesten mirakuløs forbedring av presisjonen i lydbildet. Du taster bare inn de fysiske avstandene mellom høyttalerne og den foretrukne lytteposisjonen og lar MP-60 korrigere de uunngåelige faseforskjellene i lyden. Dette gir den siste piffen til en enestående naturtro musikkopplevelse.

Befri høyttalerne dine fra lytterommets tyranni

Når målingene er gjennomført kan RoomPerfect lagre flere innstillinger som optimaliserer lyden i både ”sweet spot” og andre lytteposisjoner – alt etter ditt valg. Systemet kan også lage en global innstilling som gir en forbløffende forbedring av lyden overalt i rommet. Så bare sett høyttalerne dine helt inntil veggen og la RoomPerfect ta seg av resten. Plassering helt inntil veggen er faktisk helt optimalt, siden dette både øker effektiviteten og reduserer utsmøring av impulser (”smearing”). Men dette er kun mulig med RoomPerfect!

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Enestående digital lydkvalitet i opptil 16 uavhengige kanaler
 • HDMI 2.0b med 4K/60, eARC, Dynamic Lip Sync, HDR/HLG/Dolby Vision m.m.
 • Innebygget RoomPerfect romkorreksjon for optimal lyd i alle lytterom
 • Eksklusivt og solid design i aluminium og glass
 • State-of-the-art digital signalbehandling
 • Støtter både Dolby Atmos, Auro-3D og DTS:X Advanced Bass Management med RoomPerfect
 • To synkrone HDMI-utganger + HDBaseT-utgang med individuelle kildevalg
 • Oppskalering av alle videosignaler til 4K/UHD-oppløsning
 • Balanserte XLR-tilkoblinger til valgfrie effekttrinn
 • Innebygget mediaspiller med Roon, Spotify Connect, AirPlay og nettradio
 • Oppsett i nettleser (PC), app-styring og IR/RF-fjernkontroll
 • Mulighet for opptil 32 personlige voicinger for justering av frekvensgangen
 • Backup av alle innstillinger via SD-kort eller USB
 • Kan oppgraderes med DCI-kompatibel AES/EBU-tilkobling til digitale mediaservere eller til effektforsterkere med digital inngang (ekstrautstyr)

Begrensninger

 • Noen alternativer har flere muligheter til musikkavspilling og musikkstreaming
 • Ikke integrert video-oppskalering
 • Ikke utgang for hodetelefon
 • Ikke innebygget trådløs nettverksfunksjon (wi-fi) eller Bluetooth
 • Krever sin plass med tilhørende effekttrinn

Reviews

Tilbehør til Lyngdorf MP-60

H30
HEGEL H30
Effektforsterker
99 998,- / Stk
C55
Effektforsterker til installasjon
83 998,- / Stk

Tekniske spesifikasjoner

FjernkontrollJa
RadiotypeInternet radio

Anbefalte produkter

EPICON 8
DALI EPICON 8
Gulvstående høyttaler
219 996,- / Par