Hopp til innhold
17 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Fullstørrelses MDC-tungvekter som åpner døren til fremtiden med 2 x 150 watt, suveren lyd og utallige muligheter for både digital og analog musikk.

Les mer:

Beskrivelse

NAD C388 – 2 x 150 watt stereoforsterker med suverene krefter og fleksibilitet til fremtidens digitale musikkunivers

 • Overlegne krefter ved alle belastninger
 • Enestående lyd og fleksible tilkoblingsmuligheter for både digitale og analoge musikkilder, inkludert platespiller (MM)
 • Wi-fi/Bluesound-musikkstreaming og HDMI-tilkobling med MDC-moduler (ekstrautstyr)
 • Innebygget Bluetooth-funksjon for trådløs avspilling fra smarttelefoner m.m.
 • Styring av TV-lyd med eksisterende TV-fjernkontroll, samt automatisk av/på

C388 er den største stereoforsterkeren i NADs New Classic-serie. En voldsom 2 x 150 watts, hybrid-digital stereoforsterker som i beste NAD-tradisjon kan drive selv de mest strømkrevende høyttalere med overbevisning uansett lydtrykk. Designet er enkelt og diskret som alltid, men du kan ikke unngå å legge merke til det nye frontdisplayet som gir forsterkeren et både rått og moderne visuelt uttrykk.

Med C388 har NAD tatt alle sine beste kvaliteter og tilpasset dem både dagens og morgendagens digitale teknologi og musikkilder. Resultatet er så overbevisende at man uten å overdrive kan kalle C388 og New Classic-småsøsknene dens for fremtiden innen fullstørrelses stereoanlegg.

Du får den samme fyldige og dynamiske lyden som i de legendariske analoge forgjengerne, bare enda bedre og med langt lavere strømforbruk. Du får også alle mulighetene du kan ønske deg til både digital og analog musikk, inkludert 24-bit HD-lyd og oppgraderingsmulighet til streaming og multirom.

Overlegne tilkoblinger og enkel betjening – også til TV-en

Selv i basisversjonen er C388 så allsidig at det er en ren fornøyelse å ha den stående som et kontrollsenter i stereoanlegget ditt. Den leveres med de vanlige digitale lydtilkoblingene (coaxial, optisk), analoge innganger, inkludert platespiller (MM) samt tilkoblinger for to par høyttalere som kan drives samtidig. Du får også en hodetelefonutgang som er drevet av en separat, innebygget, høykvalitets hodetelefonforsterker.

Den innebygde Bluetooth-funksjonaliteten gir deg trådløs musikkstreaming direkte fra f.eks. smarttelefonen eller nettbrettet, og som en virkelig smart detalj kan C388 også spille musikk trådløst til et sett Bluetooth-hodetelefoner. Med alle de fine modellene som nå er på markedet, er dette en finesse som virkelig er verdt å ta med. Endelig kan du også styre forsterkeren fra smarttelefon/tablet via den dedikerte Bluetooth appen fra NAD (Bluetooth tillater kun én enhet tilkoblet om gangen).

NAD har også gjort det enkelt å få superlyd fra TV-en din. Ikke bare kan du koble TV-lyden digitalt til den optisk inngangen – du kan også styre volumet fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din! Du trenger bare å én gang for alle "fortelle" forsterkeren din hvilket merke TV-en er, så går alt automatisk etterpå.

C388 kan også slå seg på automatisk fra standby når du slår på TV-en. Dette betyr at du får TV-lyd i superkvalitet hver eneste gang – uten ekstra bryderier, uten ekstra fjernkontroller, og uten at du trenger å bekymre deg for neste strømregning.

Gå fremtiden i møte med geniale MDC-moduler

Tro det eller ei: Alt dette er bare begynnelsen! C388 har nemlig også to plasser til NADs geniale MDC-oppgraderingsmoduler. Hva sier du for eksempel å få wi-fi og markedets lydmessig ledende multiromssystem bygget inn i forsterkeren? Like enkelt som å si "Bluesound"!

Du kan også få HDMI-inngang til for eksempel filmlyd i HD-kvalitet i stereo. Med MDC kan du trygt gå fremtiden i møte. C388 er stereoforsterkeren som vil oppfylle hi-fi-drømmene dine både i dag og i morgen.

NAD C388 fås i grafitt finish.

NAD C388 – suveren fleksibilitet med MDC-moduler

NADs geniale MDC-moduloppbygging gjør det mulig å oppgradere forsterkeren din med ekstra funksjoner og teknologier, både nå og i fremtiden. På denne måten kan du skreddersy en løsning til akkurat ditt behov, og du slipper samtidig å betale for noe som du ikke trenger.

MDC-konseptet ble først introdusert i NADs AV-receivere, og det har forlengst hevdet seg både her og i etterfølgende stereoprodukter. Med MDC kan du bli med på den nyeste utviklingen uten å måtte bytte ut hele forsterkeren din. Det er noe som både lommeboka og miljøet får glede av. En MDC-modul kan f.eks. være:

MDC BluOS: Wi-fi/Ethernet med Bluesound musikkstreaming. Direkte tilgang til all verdens musikk og perfekt integrasjon med de øvrige komponentene i det suverene, trådløse Bluesound-multiromssystemet.

DD HDM-1: 3 x HDMI-innganger (stereo), 1 x HDMI-utgang med video pass-through. Nyt høyoppløst filmlyd og 24-bit musikk i toppkvalitets stereo på anlegget, f.eks. fra Blu-ray.

Du kan fritt velge om du vil kjøpe forsterkeren din med modulene innebygget fra starten av, eller om du vil tilføye dem senere, når behovet eventuelt oppstår. MDC-modulene monteres i din lokale Hi-Fi Klubben-butikk, og montering er inkludert i prisen på modulen.

NAD New Classic Series – suveren NAD-kvalitet til nåtidens digitale musikk

Med New Classic-serien har NAD laget en rekke unike fullstørrelses stereoforsterkere som leverer de tradisjonelle NAD-kvalitetene bedre enn noensinne, samtidig som du får det beste ut av dagens digitale teknologi og musikkilder. Det tradisjonelle, enkle, no-nonsense NAD-designet har fått en elegant brush-up med et stort og flott frontdisplay, men under overflaten har det vært så mye nytt at vi uten å overdrive kan snakke om en revolusjon. Dette er fullstørrelses stereo laget for fremtidens behov!

Den hybrid-digitale forsterkerteknologien er basert på de samme prinsippene som i den superkompakte D3020-forsterkeren. Forskjellen er at her er det så mye krefter og så mange nye muligheter at du rykker opp på et helt nytt audiofilt nivå. Ingen andre forsterkere på markedet kan matche NAD New Classic-seriens kombinasjon av lydkvalitet, krefter, fleksibilitet og pris!

NAD Hybrid Digital – kunsten å forvandle ren strøm til god lyd

Den fremragende lydkvaliteten bygger på en digital inngangsmodul kombinert med en analog switching-forsterker, også kjent som Klasse D. Denne konstruksjonen kaller NAD selv for en "hybrid-digital forsterker", og dette begrepet beskriver tankegangen bak ganske godt.

Forsterkermodulen er opprinnelig utviklet av det nederlandske selskapet Hypex, men NADs legendariske sjefsingeniør Bjørn Erik Edvardsen har brukt flere år på å oppgradere og finpusse modulen. Lyden er så krystallklar, musikalsk og dynamisk at du uten problemer kan kombinere en New Classic-serie forsterker med høyttalere i feinschmecker-klassen, som for eksempel DALIs RUBICON-serie eller den stilige CM-serien fra Bowers & Wilkins.

NADs nyutviklede, aktive strømforsyning er langt mer kompakt enn en tradisjonell type med kobbertransformator, men den yter enda bedre, er utrolig støysvak og samtidig urokkelig stabil overfor de uunngåelige spenningsvariasjonene på strømnettet. I tillegg til den høye lydkvaliteten er en annen fordel med konstruksjonen at den er utrolig effektiv. Her gjøres mye mer av den brukte energien om til lyd i forhold til i strømforsyningen i en tradisjonell, analog forsterker.

Effektiviteten sparer på strømregningen, men du får også en mulighet til å gjemme bort forsterkeren bak en dør, så lenge du sørger for at den har litt luft rundt seg. Den lave varmeutviklingen er også en fordel med tanke på holdbarhet, siden det er spesielt varmen som forårsaker aldring av komponentene i en forsterker.

Asymmetrical PowerDrive til virkelighetens musikk og høyttalere

Mange NAD-fans vil nikke gjenkjennende til det anerkjente PowerDrive-konseptet, som i flere tiår har bidratt til å gjøre NAD-forsterkere mer potente og dynamiske enn så godt som alt annet du kan finne i samme prisklasse. PowerDrive er en fellesbetegnelse for en løsning der NAD kontinuerlig optimaliserer forsterkerens kraftressurser for å drive den tilkoblede høyttaleren mest mulig effektivt.

De store energiutlandningene i musikken foregår mest i bassen, og selv om disse signalene er asymmetriske, så er de vanligvis også mer eller mindre felles for de to kanalene. Med deres nye Asymmetrical PowerDrive har NAD utviklet en genial måte å utnytte både pluss- og minusdelen av strømforsyningen på, slik at alle kraftressursene i begge kanaler er tilgjengelige når en kraftig impuls skal ut i høyttalerne.

Asymmetrical PowerDrive gir en overlegen dynamikk som får musikken til å utfolde seg fritt og uforvrengt i rommet. Det handler ikke bare om å spille høyt, men minst like mye om å gi en følelse av overskudd som du vil nyte godt av uansett hvilket volumnivå du spiller på. En NAD New Classic-forsterker spiller uanstrengt og overlegent på alle lydstyrker .

En annen fordel med den sofistikerte strømforsyningen er at den er nesten ufølsom for høyttalerimpedansen. Selv om impedansen skulle dykke helt ned til rundt 2 ohm, noe som er ren gift for mange konkurrerende produkter, så holder forsterkeren seg helt stabil og bevarer den fremragende musikaliteten sin. Dette er en prestasjon som tidligere først og fremst var forbeholdt dyre high-end-forsterkere. Også selvfølgelig NAD.

DAC og volumkontroll på høyt, audiofilt nivå

Konstruksjonen med digital inngangsmodul og analogt Klasse D-utgangstrinn betyr at forsterkeren må ha sin egen innebygde D/A-konverter (DAC). Her har NAD lånt teknologi fra den kostbare og prisbelønte Masters-serien, der en 8-kanals DAC er konfigurert til å yte maksimalt til et samlet stereo-utgangssignal.

Dette "Dual Differential"-oppsettet gir bedre linearitet og mindre støy, og du vil spesielt kunne høre gevinsten når du spiller av høyoppløst 24-bit-lyd. Da vil selv de mest mikroskopiske detaljene tre tydelig frem på et teppe av stillhet.

Også volumkontrollen er eksklusivt konstruert med en serie av digitalt styrte presisjonsmotstander som gir mulighet for regulering av volum i trinn på nøyaktig 0,5 dB. En audiofil, evigvarende og ekstremt stillegående løsning som først så dagens lys i den legendariske Masters Series M3-forsterkeren.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Suverene krefter ved alle belastninger
 • Fremragende lyd og fleksible tilkoblinger for både digitale og analoge musikkilder, inkludert platespiller (MM)
 • MDC-oppbygging for enkel modul-oppgradering
 • Flott og lettlest frontdisplay
 • Wi-fi/Bluesound-musikkstreaming og HDMI-tilkobling med MDC-moduler og må kjøpes separat (ekstrautstyr, 2 modulplasser)
 • Innebygget Bluetooth-funksjon for trådløs avspilling fra smarttelefon m.m.
 • Mulighet for Bluetooth app-kontroll(iOS/Android) (kommer senere)
 • Styring av TV-lyd med eksisterende TV-fjernkontroll, samt autotomatisk påslåing
 • Støtter HD-stereolyd opp til 24-bit/192kHz
 • Pre-out for subwoofer/full-range L/R
 • Hodetelefonutgang med innebygget, høykvalitets hodetelefonforsterker
 • Kan spille musikk trådløst til Bluetooth-hodetelefoner
 • Tilkobling for to par høyttalere
 • Svært lavt strømforbruk i forhold til utgangseffekten

Begrensninger

 • Wi-fi/Bluesound og HDMI-tilkobling er ekstrautstyr og må kjøpes separat (MDC-moduler)
 • Ikke Direct Digital forsterkerteknologi
 • Ikke Room EQ
 • Bruk av MC-pickuper krever ekstern pickup-forforsterker (RIAA)

Tilbehør til NAD C388

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 4 ohm150 watt
Utgangseffekt 8 ohm150 watt
Forvrengning0,02%
Signal-støy-forhold95 dB
Dempingsfaktor150
Dynamisk effekt250 watt
ForsterkerteknologiKlasse D

Anbefalte produkter

RUBICON 5
DALI RUBICON 5
Gulvstående høyttaler
32 996,- / Par