Hopp til innhold

8 produkter

DAC / converter

En D/A konverter (DAC) omdanner digital lyd fra CD, PC, Mac, TV, mobiltelefon, online musikktjenester m.m. til analog lyd, som du kan lytte til på høyttalere eller høretelefoner. D/A konvertere fås i full størrelse til stereo og musikkanlegg, eller i lommestørrelse til hi-fi musikk på farten, fra en laptop, PC eller mobil.

Hva er en D/A konverter?
En D/A konverter kalles også bare for DAC, som står for «Digital to Analog Converter». 

En D/A konverter omdanner digital lyd til analog, eller optisk til analog, så du kan få lyden fra for eksempel CD-spilleren eller TV-en ut av dine høyttalere. Den kan også omdanne den digitale lyden fra din telefon eller PC, så du kan høre den analogt i dine høretelefoner, når du for eksempel sitter på toget eller yter maks i treningssenteret.

Hvis du primært skal bruke din D/A konverter på farten – for eksempel hvis du hører musikk fra telefonen – kan du velge en av de små mobile modellene som er fin å ha i lommen eller vesken. De er på størrelse med en USB-nøkkel, men er spekket med teknologi som gir deg den reneste lyd, så du får mest mulig ut av din musikk.

Skal du ha konvertert digital lyd fra din TV til et par analoge høyttalere, kan du i stedet velge en av de stasjonære konverter-boksene. De er større enn de mobile modellene, men de er allikevel så små at du enkelt kan sette dem diskret et sted hvor du ikke legger merke til dem. Dessuten gir de muligheten for flere forskjellige tilkoblinger og ekstrafunksjoner.

Mange D/A konvertere er i dag innebygget, som en del av andre enheter, for eksempel forsterkere. Det kan være stor forskjell på kvaliteten til de innebygde og de eksterne D/A konverterne, så det er opp til deg og dine krav å avgjøre hvilken type som er best. Opprinnelig kjenner vi de innebygde D/A konverterne fra CD-spillerne, hvor konverteren omdanner det digitale signalet fra CD-en til et analogt signal som sendes ut fra spillerens analoge utganger, eller til et sett med tilkoblede høretelefoner. 

I dag er det mange flere muligheter for å koble til ekstra høyttalere til for eksempel din CD-spiller, og da er det en god idé med en ekstern D/A konverter. Den kan du så koble til dine aktive høyttalere, eller en forsterker, så du får best mulig lydresultat.

Kombinert konverter og forsterker – til å ha i lomma
Kanskje har du allerede investert i et par gode høretelefoner, så du kan få med deg musikken når du er ute på farten. Mange blir dog snytt for en stor del av lydbildet, selv om de har høretelefoner i høy kvalitet. Utgangen i telefoner er nemlig fylt med støy og forvrengning, så selv om du synes du har en OK lyd, så er det i mange tilfeller mye mer å hente.

Hvis du ikke vil nøye deg med det nest beste, bør du skjemme bort deg selv med en mobil høretelefon-forsterker. Den tar ikke mer plass enn en alminnelig USB-stikke, men den kan gi en enorm forskjell i kvaliteten på den lyden som ender i ørene dine.

Høretelefon-forsterkere kan brukes både med din bærbare PC og telefon, og er i de fleste tilfeller utstyrt med en innebygget D/A konverter. Det betyr at du med en liten USB-stikk både kan konvertere digital lyd til analog lyd i høy kvalitet, og samtidig forsterke effekten. Og det er virkelig noe som kan høres. Du vil bli overrasket over hvor god lyd høretelefonene dine i virkeligheten kan gi.

I HiFi Klubben forhandler vi blant annet de kompakte DragonFly D/A konverterne, som du kan få i forskjellige kule farger. De ligner som sagt en vanlig USB-stikke, men de er mye mer enn det! Utover forskjellige farger, fås de også i forskjellige prisklasser, så alle kan kjøpe en, og uansett hvilken modell du velger, er du selvfølgelig sikret supergod kvalitet.

En stasjonær boks til den audiofile
I vårt sortiment finner du også konverter-bokser som gir deg hele pakken. Du får for eksempel både forforsterker, D/A konverter, analoge og digitale tilkoblinger samt Bluetooth i samme enhet. Det betyr at du kan koble til nesten hva som helst, at du får fantastisk lyd ut og at du enkelt kan kontrollere musikken fra din trådløse musikkilde. Konverteren kobles til de forskjellige enhetene og står deretter bare og passer seg selv, ved siden av anlegget ditt eller et sett aktive høyttalere.  

Kom innom og få vite mer om dine muligheter
Du er alltid velkommen i en av våre HiFi Klubben butikker, hvis du vil høre mer om de forskjellige D/A konvertere og hva de kan gjøre for deg. 

Vi forteller gjerne om fordeler og ulemper ved de forskjellige løsningene, så du kan få det beste mulige grunnlaget for å treffe din beslutning.