Hopp til innhold
DALI
Takhøyttaler

DALI PHANTOM E-50

1 998,-stk
Forventet på lager lørdag 15. juni 2024
  -
Dytt den store lyden opp i taket og glem store høyttalere. Seriøs teknikk, brukervennlighet og fornuftig pris er stikkordene her.

Les mer:

Beskrivelse

DALI PHANTOM E-50 – fyldig og usynlig kvalitetslyd i taket

  • Høy lydkvalitet Perfekt til diskré takmontering Enkel å drive for forsterkeren Enkel å montere via ”dogleg”-fester Elektronisk sikret mot overopphetning

PHANTOM E-50 er en høykvalitets toveis innbyggingshøyttaler som er ideell til montering i tak. Med sitt 5,25” bass-/mellomtoneelement kan den fylle f.eks. et kjøkken eller soverom med overbevisende kvalitet, og den er samtidig svært diskré rent visuelt. E-50 fungerer også strålende som side- eller bakhøyttaler i hjemmekinoen.

I tillegg til overbevisende lydkvalitet rommer også PHANTOM E-50 også en rekke smarte detaljer som gjør den utrolig fleksibel. Monteringen er enkel, og du kan justere både selve høyttaleren og diskanten, så lyden får optimal spredning. Med membran i fuktbestandig polypropylen er bad og overbygde uteplasser også innenfor rekkevidde.

Tekniske tegninger kan lastes ned her

DALI PHANTOM E-serie – innbyggingshøyttalere til alle forhold

PHANTOM E-serie er en utrolig allsidig serie med innbyggingshøyttalere. Det er en perfekt takmontert løsning for alle de steder du ønsker skikkelig hi-fi-lyd uten at det blir dyrere eller mer komplisert enn høyst nødvendig. I beste DALI-tradisjon har høyttalerne også en forsterkervennlig impedansekurve, så du får flotte resultater selv med ganske alminnelige forsterkere og receivere.

Bass-/mellomtoneelementene er laget i polypropylen, som er mer motstandsdyktige mot fukt enn DALIs tradisjonelle trefibermembraner. Dermed har du mulighet til å montere PHANTOM E-høyttalere på badet eller utendørs på en overbygd terrasse.

Optimal lydkvalitet under alle forhold

Akkurat som DALIs tradisjonelle høyttalere er PHANTOM E-serien konstruert etter "Wide Dispersion"-prinsippet. Det betyr at du får fullt lydmessig utbytte selv om du ikke sitter rett under den. Softdome-diskanten er montert på en spesiell vingeprofil over bass-/mellomtonelementet for å oppnå optimal integrering av lyden uten koaksial farging.

Du kan også stille inn høyttaleren for å gi lyden maksimal fokus eller maksimal spredning. Dermed kan du prioritere om du vil ha presis gjengivelse eller jevn bakgrunnslyd i hele lokalet, f.eks. i et butikksmiljø eller i en foajé.

Smarte monteringsløsninger

Med kompassringen i kanten på PHANTOM E-høyttaleren kan du lese av hvor mye høyttaleren er rotert i forhold til den overflaten den er montert på – for eksempel en linje i taket. Denne finessen gjør det enklere å plassere høyttaleren helt korrekt i forhold til lytteposisjonen.

Grillen kan spraylakkeres, så høyttalere blir så usynlige som mulig i et farget tak. Og med den medfølgende monterningsmalen kan du enklere finne og merke den optimale plasseringen til utskjæringshullene, innen du griper sagen. Hvis du av innredningsmessige årsaker foretrekker en kvadratisk frontgrill, kan denne kjøpes som ekstrautstyr.

OBS: Hvis du monterer innbyggingshøyttalere i yttervegg eller tak og derav bryter en dampsperre, skal du av sikkerhetsmessige årsaker alltid bruke en anbefalt backbox. I andre vegger og tak kan anbefalt backbox også brukes, men større backbox kan monteres eller bygges med fordel for enda mer bass. Rådfør alltid med din tømrer eller HiFi Klubben hva som er den beste løsningen for deg

Trenger jeg en backbox?

En backbox er et eget kabinett som du monterer på baksiden av en innbyggingshøyttaler skjult i vegg eller tak, typisk for å oppnå en helt lufttett montering. HiFi-klubben anbefaler i utgangspunktet å montere en backbox med et innvendig volum på 25 liter. Dersom dette ikke er mulig på grunn av plassbegrensninger, finnes det alternative løsninger. Du kan lese mer om backboxer her.

Tilbehør til DALI PHANTOM E-50

Tekniske spesifikasjoner

Impedans8 ohm
Frekvensområde (-3dB)58-25.000 Hz
Følsomhet87 dB

Anbefalte produkter

CI 980
Effektforsterker til installasjon
16 498,- / Stk