Hopp til innhold

En enkel vei til innbyggingslyd

BYGG LYDEN INN I
VEGGEN

Innbyggingshøyttalere for vegg dekker hele spekteret fra diskret bakgrunnslyd til kompromissløs hi-fi. Her kan du få den store lyden til TV-en, og du kan bygge opp et stereo- eller hjemmekinosystem som kan hamle opp med tradisjonelle høyttalere i tungvektsklassen.

Mange tror at innbyggingshøyttalere er kun for dem som skal renovere eller bygge nytt. Det er en sannhet med modifikasjoner, da det i mange tilfeller er mulig å felle inn høyttalere også i ferdig oppsatte vegger. Fordelene er mange. Interiøret forblir akkurat som det er og lyden vil oftest være bedre, om alternativet er et par små satelitthøyttalere. Innbyggingshøyttalere er også et penere og bedre alternativ til en lydplanke under TV-en.

Når du skal velge innbyggingshøyttalere for vegg kan du ta utgangspunkt i utstyret du har tenkt å koble dem til, og hvilken tradisjonell høyttaler du ville ha valgt for å gjøre denne oppgaven. Om du i utgangspunktet vurderte de rimelige stativhøyttalerne DALI OBERON 3 til 5996 kr, kan du for eksempel velge innbyggingsmodellen DALI PHANTOM H-60. Eller om du ønsket deg eller skal erstatte en gulvmodell som for eksempel. B&W 703 S2, er B&Ws fantastiske innbyggingshøyttaler CWM7.3 et ypperlig valg. Til hjemmekinoen er det ikke noe i veien for å velge et eksklusivt innbyggings-system til frontkanalene, og supplere med takhøyttalere til side- og bakkanaler.

Akkurat som med takløsninger, må du ta hensyn til hvordan veggen er konstruert når du velger innbyggingshøyttalere. Hvis du f.eks. vil ettermontere høyttalerne i en lukket vegg som er ujevn eller utett, må du bruke en modell med integrert backbox. Ellers vil du ikke kunne oppnå den nødvendige lufttette monteringen.

Innbyggingshøyttalere for alle behov

Med innbyggingshøyttalere for vegg kan du som nevnt oppnå ekte hi-fi-lyd. Forutsatt at høyttalerne er korrekt montert, kommer lyden rett forfra og i korrekt lyttehøyde, slik at bredde og dybde i lyttebildet blir presist definert. Dermed er det ikke slik at innbyggingshøyttalere bare fungerer til bakgrunnsmusikk – du kan trygt velge en veggløsning der du ønsker skikkelig lyd, som for eksempel i stuen, hjemmekinoen eller ved TV-en.

Hi-Fi Klubben har innbyggingshøyttalere for vegg i alle prisklasser og til alle behov. Du kan velge mellom en lang rekke rimeligere modeller til bakgrunnsmusikk i sekundære rom, og i den andre enden av skalaen snakker vi skikkelig spennende produkter. En høykvalitets innbyggingshøyttaler for vegg sparer masse plass i stua, og siden du ikke trenger å betale for et stort og dyrt høyttalerkabinett, får du ren lydkvalitet for alle pengene.

Stikk innom en av butikkene våre og fyr løs om innbyggingsløsninger. Hvis du aldri har opplevd hvor bra det kan låte, har du virkelig noe å se frem til. Vi kan også veilede deg detaljert rundt alle mulighetene du har til å få best mulig lyd i hele huset, og om det er nødvendig, kan vi gjøre en gratis befaring hjemme hos deg før vi foreslår en løsning.

Et bedre alternativ enn lydplanken

Mange er bekymret for kabler og komponenter i TV-kroken, som ofte er et sirlig innredet sted i moderne boliger. Flatskjermen er tynn og lekker og kablene er pent skjult i vegg eller lister. Men som de fleste har oppdaget er jo lyden i flatskjermen alt fra lekker. Den er forferdelig! Hvorfor ikke montere et par innbyggingshøyttalere i veggen på hver siden av TV-en? Er veggen allerede lektet ut er det en smal sak å ettermontere dette. Et par rimelige DALI PHANTOM H-50 vil deg fantastisk lyd på både film og musikk. Bruker du kroken til mer seriøst lytting, kan du vurdere et par B&W CWM7.5, som også har innebygget bakboks – perfekt om veggen vender mot nabo eller soverom.

Skikkelig rådgiving, alltid!

Book et gratis møte

Trenger du hjelp til løsninger og gode anbefalinger, kan du booke et møte med oss. Helt gratis og uforpliktende.

Montering

Det er viktig at lyden fra høyttalerens bakside ikke kan trenge gjennom til forsiden, siden dette særlig vil ødelegge bassgjengivelsen. Derfor må høyttaleren alltid monteres lufttett. På en glatt vegg/takplate ordner dette seg selv, men på utette og ujevne overflater (panel, ruplater m.m.) må du tette på baksiden eller velge en høyttaler med integrert backbox.

Før du begynner å skjære hull i tak eller vegg, må du være helt sikker på at du ikke ødelegger noe (elkabler, stendere osv). Hvis du ikke har oversikt over baksiden på veggen på forhånd, bør du alltid rådføre deg med en fagmann for å unngå uhell. Hvis du for eksempel må bryte dampsperren, må denne gjenetableres i løpet av monteringen.

Mange backboxer er mye større enn utskjæringshullet, og må derfor monteres fra baksiden eller eventuelt før veggen lukkes. Ved ettermontering er du derfor nødt til å velge en høyttaler som er laget med backbox. Her kan du velge mellom en rekke modeller fra både DALI og B&W. Vi har også en bakboks av gummi, Dynabox Rubber Backbox, som er laget for ettermontering gjennom hullet. Spør oss – vi vet hva som fungerer hjemme hos deg!

Relaterte artikler