Hopp til innhold

AUX-kabel

12 produkter
Viser 12 produkter ut av 12

AUX-kabel

 

Med en minijack kabel kan du overføre signalet fra enheter som telefonen og PC-en, til for eksempel anlegget ditt, eller en forsterker. Kabler i god kvalitet sikrer at lyden overføres, uten å bli forstyrret av støy fra omgivelsene.

God og sikker overføring av lyd
De kabler som er med når du kjøper hi-fi utstyr, oppfyller normalt ikke alle krav til kvalitet, uansett om du kjøper high-end-produkter eller utstyr i budsjettklassen. Hvis du vil ha best mulig lyd overført fra for eksempel mobilen til anlegget ditt, kan en god minijack kabel være med på å sikre det. 

Det er forskjellig hvor stor forskjell folk opplever ved å skifte ut kablene som følger med, med noen bedre, men i de tilfellene hvor det ikke følger med en minijack kabel, er det under alle omstendigheter bruk for det, hvis du vil forbinde de forskjellige apparatene, uten å være avhengig en sikker og uforstyrret wi-fi forbindelse.

Generelt så foretrekkes kabler, hvis du vil ha mest mulig ut av anlegget. Det kommer et større og større utvalg av trådløse høyttalere, som hele tiden blir bedre og bedre, men hvis du har et anlegg med fast plass i stua, er det en god idé å koble til telefonen via en minijack kabel, som er laget nettopp for å skjerme av for støy utenfra som kan forstyrre og forvrenge lyden. 

Det gjelder også hvis du vil bruke musikken fra mobilen når du kjører bil, og du ikke har mulighet for å koble den til via Apple Carplay eller lignende.

I HiFi Klubbens sortiment finner du minijack kabler og adaptere fra forskjellige produsenter. Alle disse lever opp til våre kvalitetskrav, og spenner vidt i pris og klasse, så det er noe for alle. 

Med en minijack-til-phono kabel, kan du koble til mobilen, PC-en, iPad og lignende til anlegget ditt – enten i huset eller i bilen. Du kan også få analog TV-lyd gjennom et par aktive høyttalere, akkurat som du kan bruke kabelen mellom telefonen og et headset.

Forskjellige utgaver av minijack
Vi forhandler både minijack kontakter, minijack kabler og minijack adaptere. En minijack kabel brukes ofte til å forbinde en lydkilde – slik som din mobil – til en aktiv høyttaler eller et anlegg. Det er minijack kontakt i begge ender, så alt etter som hvor lang avstand det er mellom de to enhetene, kan du velge et kort eller en lang kabel. En slik kabel kalles ofte for en minijack extender, og har en hann-kontakt i den enden og en hunn i den andre enden, så du kan koble enhetene dine sammen ved hjelp av denne diskrete forlengeren.

Med en minijack splitter kan du gjøre om en enkelt utgang til to, så du kan koble til flere enheter, uten at det vil gå utover lydkvaliteten.

Noen minijack kontakter er vinklet, så de er mer fleksible og andre er spesiallagde til anlegg, med ekstra korte kontakter, så de lettere kan få plass bak anlegget. 

Du kan også bruke en minijack kabel til å overføre musikksignalet fra din CD-spiller eller platespiller til din forsterker, så du kan få god og uforstyrret lyd gjennom dine høyttalere.

Et minijack adapter kan for eksempel ha en 3,5 mm minijack kontakt i den ene enden, og en 6,3 mm jack kontakt i den andre. 

I vårt sortiment finner du også Lightning minijack adaptere du kan bruke, når du vil koble til et Apple-produkt, for eksempel en iPhone eller en iPad, til anlegget eller høyttalerne dine. 

Kikk innom i HiFi Klubben
Har du problemer med å finne ut hva som er bak og fram i jungelen av minijack kabler, kontakter og adaptere, så står vi alltid klare med råd og veiledning i din lokale HiFi Klubben butikk. Vi forteller gjerne om fordelene ved de forskjellige modellene, og kan også hjelpe deg med å finne frem til det riktige produktet for deg. 

Vi er eksperter på hi-fi og deler gjerne på vår kunnskap, så du er hjertelig velkommen innom for en prat, hvis du skal ha oppgradert hi-fi utstyret.