Hopp til innhold

19 produkter

Signalkabel

Den rette signalkabelen beskytter alle de sarte nyansene på vei fra din lydkilde til ditt anlegg. Både bass, dynamikk og detaljer blir bedre med en god kabel. I high-end anlegg, hvor man gjerne vil unngår å bruke tonekontroller, er signalkabelen et uunnværlig redskap for å oppnå den perfekte klangen.

Hva er en signalkabel og hva brukes den til?
I dag er langt de fleste ledere i signalkabler fremstilt i oksygenfritt kobber, så det ikke oksiderer. I noen modeller er lederne forsølvete, eller i noen tilfeller utført i rent sølv, så signalet sendes enda bedre fra A til B. I tillegg er kontaktflatene oftest forgylte, så de får lang holdbarhet, uten at kontakten – og dermed lyden – forringes.

En signalkabel brukes til å koble opp ditt anlegg og din musikkilde. Musikkilden kan for eksempel være din CD-spiller, din platespiller eller din trådløse musikkstreamer. Disse forbindes enkelt til ditt anlegg, eller et par aktive høyttalere, så du kan nyte dine favorittplater eller streamingmusikk. 

Utvalgte merker
I HiFi Klubben fører vi bare merker vi kan stå inne for, og som lever opp til våre kvalitetskrav. Vi sørger for alltid å ha produkter i forskjellige prisklasser, så alle har muligheten for å oppgradere deres nåværende løsning til noe bedre, så lydopplevelsen blir forbedret.

Argon Audio
Argon Audio er et merke som alltid gir deg høy kvalitet til fornuftige priser. Du kan velge mellom tre forskjellige serier – BASIC, CLASSIC og PRIME – som dekker behovet fra økonomiklassen og opp til bedre anlegg i mellomklassen. Kablene fra Argon Audio er nøye utvalgt til å gi deg akkurat det du har bruk for, uten at det koster mer enn nødvendig. Et godt valg, hvis du går mer opp i god lyd enn utstyr.

AudioQuest 
AudioQuest signalkabler er mer avanserte og henvender seg primært til deg som vil ha lekkert utstyr hele veien gjennom ditt system – og dermed også når vi snakker om kablene. 

Du kan for eksempel få en signalkabel som er spesialfremstilt til å forbinde din platespiller og din forsterker. Begge kanalene er samlet i en enkelt ytterkabel, som gir et elegant utseende og en praktisk beskyttelse av kanalene.

AudioQuest signalkabler fås i mange lengder og du kan selv velge om de skal være med RCA eller XLR, alt etter hva du skal bruke kabelen til.

Sinox
Sinox hører til den budsjettvennlige delen av sortimentet, men deres billige signalkabler er gode alternativer, hvis den du har går i stykker eller forsvinner. 

De står blant annet bak en såkalt DIN signalkabel, som du kan bruke til å koble for eksempel din mobiltelefon til dine B&O høyttalere. Hvis du har en iPhone, skal du være oppmerksom på at det er bruk for et lightning adapter, for å forbinde signalkabelen til din telefon.

Finn den riktige lengden
Det er forskjell på de forskjellige mulighetene i forhold til lengde, men de fleste signalkabler finnes både i korte utgaver på for eksempel 0,6 eller 1 meter og lange utgaver på helt opptil 10 meter. 

På den måten kan du få en lengde som passer til din stue, så du ikke trenger unødvendig lange kabler til å ligge og rote, men motsatt, så trenger du heller ikke å ommøblere stua for å få endene til å nå sammen.

De helt korte er gode, hvis du har elementer stående tett opp mot hverandre, så du bare trenger en liten stump med kabel for å koble dem opp. De lange plasseres diskret langs fot- eller taklister, så de kan trekkes rundt i hele stua, uten at det ser rotete ut, og uten at du skal kjempe med kabler som ligger i veien, når du beveger deg rundt i rommet.

Besøk din HiFi Klubben butikk
I HiFi Klubben gjør vi alt vi kan, for å bre ut gode lydopplevelse til alle. Derfor er vi alltid klare med gode råd, hvis du overveier å oppgradere deler eller hele ditt system. Vi mener at alle fortjener god lyd hjemme i sin bolig, så vi arbeider hardt for å bryte oppfattelsen om at gode lydopplevelser bare kan oppnås med de aller dyreste anlegg, kabler og høyttalere. 

Det er mange muligheter både i high-end og budsjettklassen, så kom inn i din lokale HiFi Klubben butikk, så vi kan hjelpe deg med å finne den riktige løsningen til dine behov og budsjett.