Hopp til innhold
99 900,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Unik surroundprosessor til avanserte hjemmekinoer. Her er det nesten bare fantasien som setter grensene for lydopplevelsen din.

Les mer:

Beskrivelse

Lyngdorf MP-40 – 12-kanals high-end digital surroundprosessor med avanserte HDMI-funksjoner, RoomPerfect romkorreksjon og design i verdensklasse

 • Enestående digital lydkvalitet i opptil 12 + 4 kanaler
 • HDMI 2.0b med 4K/60, eARC, Dynamic Lip Sync, HDR/HLG/Dolby Vision m.m.
 • Innebygd RoomPerfect romkorreksjon for optimal lyd i alle lytterom
 • Eksklusivt og solid design i aluminium og glass
 • Balanserte XLR-tilkoblinger for valgfrie effekttrinn

MP-40 er en 100% digital 12-kanals high-end surroundforforsterker/prosessor, som gir deg så godt som uendelige muligheter for å utnytte dagens beste lyd- og bildeformater til de ytterste grenser. Her får du den samme fabelaktige lydkvaliteten som i den kompromissløse MP-60, men hvis du ikke har bruk for riktig så mange tilkoblinger og utbyggingsmuligheter som i toppmodellen er MP-40 et opplagt, og mer økonomisk, valg til en hjemmekino i eliteklassen.

Lyngdorfs unike RoomPerfect-system kan optimere filmlyden din til et enestående kvalitetsnivå i ethvert lytterom. Og via eARC kan du overføre et komplett Dolby Atmos-signal fra TV-en din slik at du får en full lydopplevelse fra dagens beste høyoppløste video-streamingtjenester.

MP-40 har innebygd medieavspiller med Airplay, Spotify Connect, Roon og internettradio via en kablet nettforbindelse. Slik at den naturligvis også kan spille musikk med den enestående detaljerte, dynamiske og krystallklare kvaliteten som har gjort Lyngdorf og RoomPerfect legendarisk blant hi-fi-anmeldere og musikkelskere over hele verden.

Uendelige muligheter i surround

Med MP-40 vil du oppleve en helt enestående tredimensjonal og dynamisk lydopplevelse. 12 av de 16 utgangene er dedikert til det grunnleggende oppsettet i en avansert hjemmekino med høydekanaler (7.1.4). De 4 resterende kanalene kan deretter fritt dedikeres til "ekstra " høyttalere, som f.eks. subwoofere, surround wide eller Auro-høyttalere. De ekstra kanalene konstruerer prosessoren selv i den avanserte innebygde oppmixeren. I praksis er det så godt som kun kildematerialet som setter grensen for lydopplevelsen din, uansett om ditt system er basert på Dolby Atmos, Auro-3D eller DTS:X.

Via de balanserte XLR-tilkoblingene kan du matche MP-40 med en lang rekke av markedets beste separate effekttrinn.

MP-40 fås i sort aluminiumsfinish.

Perfekt integrasjon med avanserte kontrollsystemer

Lyngdorf MP-40 har alt du måtte ønske deg av muligheter til selv den mest avanserte hjemmekino, inklusive IR-sensorer og 12V-triggere. Via RS232 og IP-kontroll kan du integrere prosessoren med markedets mest populære kontrollsystemer, mens oppsett og support kan gjøres utenfra via browser-interface (PC/Mac).

RoomPerfect – en helt ren og ufarget lydopplevelse

RoomPerfect er Lyngdorfs unike og verdensberømte state-of-the-art-system til aktiv, digital romkorreksjon. Helt siden introduksjonen i Lyngdorfs egen TDA-2200 stereoforsterker har RoomPerfect vært anerkjent som et lydmessig mirakelmiddel som kan få det maksimale ut av ethvert høyttalersystem i ethvert lytterom uten å samtidig påvirke lyden negativt. Med MP-40 kan du nå oppleve dette fantastiske systemet i en full surroundutgave!

RoomPerfect gir deg den optimale lydkvaliteten fra dine dyrt innkjøpte høyttalere – inklusive en eller flere subwoofere – uten å omdanne stuen din til et lydstudio. RoomPerfect er enkelt å bruke og det løfter ytelsen fra hele anlegget ditt til et langt høyere nivå. I tillegg gjøres det hele helt uten bruk av computer!

Enkelt og brukervennlig

Ved hjelp av den medfølgende målemikrofonen og en serie mikrofonmålinger analyserer RoomPerfect lytterommet ditt én gang for alle, og skaper en meget presis digital korreksjon som motvirker romresonanser og andre fargninger. Det betyr at den lyden du hører fra høyttalerne er den rene lyden fra opptaket og ikke en utgave som er forvrengt og farget av lytterommet ditt.

RoomPerfect funker ved å eliminere de frekvensene som romresonansene tilfører lyden. Takket være denne effekten så vil du få en nært mirakuløs forbedring av presisjonen i lydbildet. Du taster inn den fysiske avstanden mellom høyttalerne dine og din foretrukne lytteposisjon, og deretter lar du MP-40 korrigere for de uunngåelige faseforskjellene i lyden. Det gir en ekstra piff til en enestående og naturtro musikkopplevelse.

Befri høyttalerne dine fra lytterommets tyranni

Når målingene er gjennomført kan RoomPerfect lagre opptil flere innstillinger som optimerer lyden i ”sweet spot” så vel som andre lytteposisjoner. Systemet kan også lage en global innstilling som gir en forbløffende forbedring av lyden overalt i rommet. Så bare sett høyttalerne dine helt inntil veggen og la RoomPerfect ordne resten. Plassering helt inntil veggen er faktisk helt optimalt fordi den både øker effektiviteten og reduserer utdragning av lydbølger (”smearing”). Men det lar seg kun gjøre med RoomPerfect!

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • MP-40 er en 100% digital 12-kanals high-end surroundforforsterker/prosessor, som gir deg så godt som uendelige muligheter for å utnytte dagens beste lyd- og bildeformater til de ytterste grenser. Her får du den samme fabelaktige lydkvaliteten som i den kompromissløse MP-60, men hvis du ikke har bruk for riktig så mange tilkoblinger og utbyggingsmuligheter som i toppmodellen er MP-40 et opplagt, og mer økonomisk, valg til en hjemmekino i eliteklassen.
 • Lyngdorfs unike RoomPerfect-system kan optimere filmlyden din til et enestående kvalitetsnivå i ethvert lytterom. Og via eARC kan du overføre et komplett Dolby Atmos-signal fra TV-en din slik at du får en full lydopplevelse fra dagens beste høyoppløste video-streamingtjenester.
 • MP-40 har innebygd medieavspiller med Airplay, Spotify Connect, Roon og internettradio via en kablet nettforbindelse. Slik at den naturligvis også kan spille musikk med den enestående detaljerte, dynamiske og krystallklare kvaliteten som har gjort Lyngdorf og RoomPerfect legendarisk blant hi-fi-anmeldere og musikkelskere over hele verden.
 • Uendelige muligheter i surround
 • Med MP-40 vil du oppleve en helt enestående tredimensjonal og dynamisk lydopplevelse. 12 av de 16 utgangene er dedikert til det grunnleggende oppsettet i en avansert hjemmekino med høydekanaler (7.1.4). De 4 resterende kanalene kan deretter fritt dedikeres til "ekstra " høyttalere, som f.eks. subwoofere, surround wide eller Auro-høyttalere. De ekstra kanalene konstruerer prosessoren selv i den avanserte innebygde oppmixeren. I praksis er det så godt som kun kildematerialet som setter grensen for lydopplevelsen din, uansett om ditt system er basert på Dolby Atmos, Auro-3D eller DTS:X.
 • Via de balanserte XLR-tilkoblingene kan du matche MP-40 med en lang rekke av markedets beste separate effekttrinn. Den opplagte kombinasjonen er Lyngdorfs egen 8-kanals forsterker MXA-8400, men du kan fritt velge en alternativ løsning hvis du foretrekker det, for eksempel fra NAD.*
 • MP-40 fås i sort aluminiumsfinish.
 • * MXA-8400 forventes lansert høsten 2020.

Begrensninger

 • ’Kun’ 12 selvstendige kanaler
 • Kan ikke oppgraderes til 8K / HDMI 2.1b
 • Støtter ikke DTS:X Pro
 • Ikke så mange HDMI-tilkoblinger som noen alternativer
 • Noen alternativer har flere muligheter for musikkavspilling og musikkstrømming
 • Ikke innebygget video-oppskalering
 • Ikke utgang for hodetelefon
 • Ikke innebygget trådløs nettverksfunksjon (wi-fi) eller Bluetooth
 • Krever sin plass sammen med tilhørende effekttrinn
 • Kan ikke oppgraderes med moduler eller AES/EBU-tilslutning til digitale mediaservere

Tilbehør til Lyngdorf MP-40

C54
Effektforsterker til installasjon
73 998,- / Stk
C53
Effektforsterker til installasjon
63 998,- / Stk

Tekniske spesifikasjoner

Forsterkerkanaler12

Anbefalte produkter

EPICON 8
DALI EPICON 8
Gulvstående høyttaler
219 996,- / Par