Hopp til innhold
9 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

4-kanals strømsterk og velspillende effektforsterker, perfekt til installasjoner og multiromssystemer som f.eks. HEOS, Sonos og Bluesound.

Les mer:

Beskrivelse

NAD CI 940 – strømsterk 2- eller 4-kanals effektforsterker ideell for innbyggingsløsninger

 • Laget for å drive innbyggings- og multiromssystemer i private hjem, restauranter, butikker, osv.
 • Ideel til f.eks. et Bluesound-, HEOS- eller Sonos-system
 • Masse krefter og ekte hi-fi-lydkvalitet
 • Kan konfigures til mange forskjellige behov og plasseres skjult
 • Effektivt sikret mot overbelastning, med viftekjøling
CI 940 er en strømsterk 4-kanals effektforsterker som kan få det beste ut av et innbyggings- eller multiromssystem både i private hjem, restauranter, kafeer eller alle andre steder der du vil drive flere par med høyttalere med god lydkvalitet uansett volum.

Et typisk scenario kan for eksempel være et trådløst musikksystem fra Bluesound, HEOS eller Sonos. Her kan du i noen tilfeller nyte godt av litt ekstra effekt og bedre lydkvalitet enn det forsterkerne i de aktive musikstreamerne kan levere. Hvis du i stedet velger en passiv musikkstreamer fra systemet og kobler den til CI 940, får du en løsning som uten problemer kan matche et tradisjonelt stereoanlegg.

CI 940 er basert på NADs hi-fi-forsterker C245BEE, men den har fått en mye sterkere strømforsyning og en håndfull funksjoner som gjør den ekstra egnet for innbyggingsløsninger (Custom Install). Dette betyr at du, i motsetning til med de fleste andre CI-forsterkere, får ekte hi-fi-lyd som kan leve opp til et sett med virkelig gode høyttalere.

OBS: Effekten på CI 940 er målt ytterst konservativt fra NADs side. I praksis yter den langt mer, og du kan uten problemer bruke den selv i ambisiøse innbyggingssystemer.

NAD CI 940 fås i sort finish.

NAD CI 940 – massevis av strøm og godlyd for både ett og to par høyttalere
Med de fire separate forsterkerkanalene kan du fritt velge om CI 940 skal drive ett eller to par høyttalere. I sistnevnte tilfelle slipper du helt stabilitetsproblemene som ellers ofte er et resultat av å koble to par høyttalere på en vanlig stereoforsterker.

I motsetning C245BEE er CI 940 er utstyrt med en meget strømsterk switching-strømforsyning. Den utvikler derfor vesentlig mindre varme, men konstruksjonen gjør den også i stand til å drive mer strømkrevende høyttalere uten problemer, inkludert de eksklusive innbyggingshøyttalerne med FST-mellomtone fra B&W.

CI 940 yter 4 x 35 watt, men hvis du bare trenger ett par høyttalere, kan du brokoble den og få 2 x 70 watt. Med rikelige kraftressurser for hånden har du sjansen til å få virkelig god lyd fra et par av skikkelige hi-fi høyttalere, også ved høyere volumnivåer. Dette kan være en god løsning til hovedanlegget i stuen.

Du kan også velge å bruke alle fire kanaler til å bi-ampe stereohøyttalerne dine for maksimalt utbytte. På denne måten kan du forsterke bassen og diskanten separat og få en hørbart renere lyd fra systemet.

Ideel til installasjoner og multiromssystemer
CI 940 er en meget velegnet forsterkerløsning til mindre installasjoner der du ønsker å drive flere par høyttalere, f.eks. bakgrunnsmusikk til en café eller kjøkken/stue. Dersom man ønsker å drive mer enn 4 høyttalere, så anbefaler vi den nye CI980.

Har du en forsterker eller receiver med Zone 2-funksjon, kan du bruke CI 940 som en god løsning for å drive høyttalerne i det ekstra rommet. Og i et surroundsystem med pre-out kan CI 940 overta driften av fronthøyttalerne eller ekstra Dolby Atmos-kanaler. Slike løsninger vil ofte gi en stor forbedring i lydkvaliteten, spesielt når du spiller musikk i stereo.

CI 940 har både 12V trigger-inngang og auto-på ved signal, slik at forsterkeren kan slå seg på automatisk samtidig med lydkilden. Dette betyr at du uten problemer kan gjemme forsterkeren unna, for eksempel i et skap. Du må bare sørge for at den kan bli kvitt varmen som viftene sender ut gjennom fronten. Når du er ferdig med å spille, slår forsterkeren seg av automatisk selv etter ca. 10 minutter.

Høyttalerterminalene er av Phoenix-typen der man monterer kablene i en medfølgende multikontakt som deretter kobles i forsterkeren. På denne måten kan du fullføre hele kabelinstallasjonen på forhånd og koble til/fra forsterkeren på et øyeblikk.

MERK:

Til Phoenix-terminalene på denne forsterkeren bør det kun benyttes høyttalerkabler av «solid core»-typen eller tilsvarende beregnet for installasjonsbruk, f.eks. fra AudioQuest SLiP-serien. Vanlige myke høyttalerkabler (multi-strand) vil ikke sitte stabilt i terminalene og vil utgjøre en risiko for kortslutning.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Meget god lydkvalitet til å være en CI-forsterker
 • Svært strømsterk – god på krevende høyttalersystemer
 • Kan brokobles for enda større effekt i stereo
 • 12V trigger-funksjon / auto-på ved signal (kan frakobles)
 • Phoenix-høyttalerterminaler for enkel tilkobling
 • Rackhåndtak for enkel montering i skap og racksystemer
 • Viftekjøling gir fleksible monteringsmuligheter

Begrensninger

 • "Bare" 4 kanaler
 • Ikke global input
 • Ikke individuell følsomhetsjustering på inngangene (gain)

Tilbehør til NAD CI 940

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 4 ohm35 watt
Utgangseffekt 8 ohm35 watt
Dynamisk effekt55 watt
ForsterkerteknologiKlasse D

Anbefalte produkter