Hopp til innhold
DALI
Takhøyttaler

DALI PHANTOM E-60 S

3 598,-stk
Forventet på lager fredag 31. mai 2024
  -
Få herlig bakgrunnsmusikk fra én enkelt høttaler som er nesten usynlig bygget inn i taket. Smart løsning til bad og andre mindre rom.

Les mer:

Beskrivelse

DALI PHANTOM E-60 S – 6,5” toveis stereo-takhøyttaler til enkel musikk i mindre rom

  • Fullverdig musikksignal fra én høyttaler
  • Kan ettermonteres i ferdig tak
  • Lett å drive for forsterkeren
  • Enkel å montere med ”dogleg”-fester
  • Elektronisk sikret mot overbelastning

PHANTOM E-60 S er en høykvalitets takhøyttaler som kan gjengi et musikksignal i stereo fra bare én høyttaler. Et smart alternativ til mindre rom der du vil ha god bakgrunnsmusikk, men ikke trenger det store, autentiske hi-fi-lydbildet. Egnet til for eksempel kjøkken, bad eller barnerom.

I forhold til en full stereoløsning med to separate høyttalere er PHANTOM E-60 S både enklere, mer diskre og mer økonomisk. Og med et solid 6,5” bass/mellomtone-element og to seriøse softdome-diskanter har du fortsatt massevis av god lyd å se frem til. Den gode spredningen gjør også PHANTOM E-60 S til en praktisk løsning i svært avlange rom der det noen ganger kan være en utfordring å få lyden fordelt jevnt.

Enkel og fleksibel i bruk

PHANTOM E-60 er enkel å montere, og du kan trimme lyden i hver kanal for optimal klang i lytterommet ditt. Med membran i fuktbestandig polypropylen er et bad eller en overbygd uteplass også innenfor rekkevidde.

Noe som er spesielt med E-60 S er at den er ideell for ettermontering i ferdig tak, hvis du for eksempel er nødt til å montere en bakboks (ekstrautstyr) av brann- eller støymessige grunner. Hvis du av utseendemessige årsaker foretrekker en kvadratisk frontgrill, så kan denne også kjøpes som ekstrautstyr.

Tekniske tegninger kan lastes ned her

DALI PHANTOM E-serie – innbyggingshøyttalere til alle forhold

PHANTOM E-serie er en utrolig allsidig serie med innbyggingshøyttalere. Det er en perfekt takmontert løsning for alle de steder du ønsker skikkelig hi-fi-lyd uten at det blir dyrere eller mer komplisert enn høyst nødvendig. I beste DALI-tradisjon har høyttalerne også en forsterkervennlig impedansekurve, så du får flotte resultater selv med ganske alminnelige forsterkere og receivere.

Bass-/mellomtoneelementene er laget i polypropylen, som er mer motstandsdyktige mot fukt enn DALIs tradisjonelle trefibermembraner. Dermed har du mulighet til å montere PHANTOM E-høyttalere på badet eller utendørs på en overbygd terrasse.

Smarte monteringsløsninger

Med kompassringen i kanten på PHANTOM E-høyttaleren kan du lese av hvor mye høyttaleren er rotert i forhold til den overflaten den er montert på – for eksempel en linje i taket. Denne finessen gjør det enklere å plassere høyttaleren helt korrekt i forhold til lytteposisjonen.

Grillen kan spraylakkeres, så høyttalere blir så usynlige som mulig i et farget tak. Og med den medfølgende monterningsmalen kan du enklere finne og merke den optimale plasseringen til utskjæringshullene, innen du griper sagen. Hvis du av innredningsmessige årsaker foretrekker en kvadratisk frontgrill, kan denne kjøpes som ekstrautstyr.

OBS: Hvis du monterer innbyggingshøyttalere i yttervegg eller tak og derav bryter en dampsperre, skal du av sikkerhetsmessige årsaker alltid bruke en anbefalt backbox. I andre vegger og tak kan anbefalt backbox også brukes, men større backbox kan monteres eller bygges med fordel for enda mer bass. Rådfør alltid med din tømrer eller HiFi Klubben hva som er den beste løsningen for deg

Se artikkelen ”Når skal jeg bruke backbox?”

Trenger jeg en backbox?

En backbox er et eget kabinett som du monterer på baksiden av en innbyggingshøyttaler skjult i vegg eller tak, typisk for å oppnå en helt lufttett montering. HiFi-klubben anbefaler i utgangspunktet å montere en backbox med et innvendig volum på 25 liter. Dersom dette ikke er mulig på grunn av plassbegrensninger, finnes det alternative løsninger. Du kan lese mer om backboxer her.

Tilbehør til DALI PHANTOM E-60 S

Tekniske spesifikasjoner

Impedans8 ohm
Frekvensområde (-3dB)57-25.000 Hz
Følsomhet90 dB

Anbefalte produkter