Hopp til innhold

3 produkter

Gaming headset

Gaming headset

Gaming og eSport vokser eksplosivt og er ikke lengre forbeholdt noen få nørder hjemme i mørke rom. Uansett om du drømmer om å bli den neste Astralis-stjernen, eller du bare gamer med vennene i helgene, går aldri en ekte gamer på kompromiss med utstyrspakka. 

Det rette headset’et kan bety forskjellen mellom liv og død, så hvis du skal velge et enkelt sted å gå all-in, skal det være der. Med den optimale lyden kan du høre det, når fienden sniker seg inn på deg bakfra, eller nærmer seg fra en dødvinkel.

Du kan kjøre på med et hjemmekino system med surround, så du ikke bare får perfekt lyd, men også kan kjenne eksplosjonene og stemningen i hele kroppen.

Opplev friheten med et trådløst gaming headset

En trådløs forbindelse er veien frem, hvis du ikke vil fanges i ledninger når du gamer. Da får du full bevegelsesfrihet og kan slå ut med armene i avmakt, eller juble som en gal, uten å trenge å bekymre deg for å du blir viklet inn, eller river uten kabel. 

Trådløse gaming headset i god kvalitet tåler mange timers gaming headset, men de trådløse modellene krever selvfølgelig at du husker å lade dem opp.

Noen tenker automatisk Bluetooth når man sier trådløs headset, men Bluetooth duger ikke til gaming, fordi det gir en tidsforsinkelse på lyden i forhold til bildet, og det vil man jo ikke ha noe av. Det er i stedet trådløs wi-fi teknologi som sørger for at lyden stemmer til bildet.

Slapp av med kabeltilkobling

Kabeltilkobling sikrer deg mot dårlig forbindelse og manglende strøm. Hvis headsetet ditt er med kabel, skal du ikke bekymre deg for om du går tom for strøm i kampens hete, og du er ikke avhengig av en trådløs forbindelse mellom ditt headset og din PC eller spillekonsoll.

De fleste trådløse modeller kan også brukes med kabel, hvis du trenger en kabeltilkobling som en nødløsning, hvis batteriet gir tapt i kampens hete.

Balanse mellom komfort og skryt

Pris og kvalitet henger sammen, også når det gjelder gaming headset. Det finnes mange billige headset på markedet, men opplevelsen er også deretter. Bruker du penger på headset til gamingen din, kan du like godt skjemme bort deg selv med en ordentlig modell, så du får mest mulig ut av spillingen.

Ordentlig lyd i begge retninger

Det viktigste med et gamer headset er naturligvis at du får ordentlig lyd, så du ikke har skraping og støy på linjen når du spiller. 

Noen gaming headset er laget for å lukke ute lydene omkring deg, så du ikke blir distrahert av naboens skrikende barn eller en støvsuger i rommet ved siden av. Kombinerer du dette med 7.1 surround lyd, vil du oppleve at spillopplevelsen blir tatt til helt nye høyder. Du vil føle at du selv står midt i spillet, siden lyden kommer fra riktig vinkel og med det riktige lydnivået i forhold til omgivelsene.

Medspillerne dine skal selvfølgelig også ha din lyd, så dere kan kommunisere underveis. Derfor er en god mikrofon – gjerne med støydemping – essensiell, så dine kommandoer og oppdateringer ikke blir slukt av støy fra omgivelsene dine.

Da er det smart å velge et headset hvor mikrofonarmen kan dreies, så du kan stille den inn til å passe nøyaktig til ditt ansikt, og ditt stemmeleie. Da kan du også flytte den vekk fra ansiktet, når du ikke bruker den. 

Unngår hodepine og flattrykte ører

Hvis du har prøvd å spille med et dårlig headset, har du sikkert også merket hvordan det begynner å gnage på ørene etter litt tid. Det trykker på merkelige steder og hodepinen sniker seg innpå. Det duger ikke hvis du skal game hele natten, så et headset med god komfort er et must for en seriøs gamer. 

Headset med lettvektsdesign er laget for maksimal komfort og er balanserte, så det ikke trykkes for mye noen steder, når du har på headsetet. Gode øreputer sørger for å redusere belastningen på ørene dine, og med pustende materialer blir ikke ørene dine varme og irriterte.

Vis din attitude gjennom ditt headset

Komfort og funksjon er naturligvis det viktigste når du kjøper gaming headset, men du bør også lete etter en modell du synes ser kul ut, og som har de features du har bruk for. Det er forskjell både på selve utformingen og fargene på de forskjell headsetene, så når du har besluttet deg for de primære tingene, kan du like godt bruke litt tid på å finne det designet som passer best til din gaming attitude.

Gaming headset med lys ser superkult ut når mørket faller på, og i mange av dem kan du selv velge farge, så den passer til ditt team eller ditt humør. 

Du kan også velge mellom forskjellige muligheter når det kommer til lyd- og mikrofoninnstillinger. Det er ikke nødvendigvis noe som er bedre enn noe annet – det kommer helt an på hva som er lettest for deg å kontrollere når du spiller.

Føl, kjenn og prøv før du kjøper

Det er en kjempeforskjell på å sitte hjemme og lese om et headset og å stå med det fysisk i hendene. Selv om du kan se spesifikasjoner, farger, prisen osv online, skylder du deg selv å prøve ut noen forskjellige modeller på hodet, før du kjøper. Så har du mye større sjanse til å finne den perfekte matchen. 

Et godt kjøp starter med god research etterfulgt av en test. Kom inn i din HiFi Klubben butikk og prøv de forskjellige gaming headsetene, så du kan oppleve forskjellen mellom en basis modell og en modell i toppklasse, som gir deg fullverdige spillopplevelser.