Hopp til innhold
0 produkter
Ingen resultater ble funnet for de filter du har valgt

Smarthøyttaler

En smarthøyttaler er klar til bruk med stemmestyring, som gjør at du kan gi høyttaleren kommandoer og dermed sette på musikk, skru opp og ned på volumet og mye mer. En smarthøyttaler kan brukes alene, men du kan også gi den en eller flere lekekamerater, så du kan få stemmestyrt lyd i hele huset.

Hva er en smarthøyttaler?

En smarthøyttaler er først og fremst en høyttaler med stemmestyring, inkludert innebygget mikrofon til å ta imot kommandoene dine. Den er satt opp slik at den er klar til bruk, så snart du får pakket ut og koblet den til. Smarthøyttalere med stemmestyring har blitt mer og mer populære de senere årene, noe som nok i høy grad skyldes at teknologien har kommet på norsk også. Før skulle det foregå på engelsk hvis du ville gi smarthøyttaleren din kommandoer, men nå vil det altså fungere fint på norsk også.

En smarthøyttaler er derfor både en smart og praktisk løsning, som kan gjøre hverdagen litt lettere. Hvis lydstyrken plutselig blir for høy og du har hendene fulle, kan du bare be høyttaleren om skru ned. Akkurat som du kan skifte sang eller finne helt nye spillelister og album, selv om du står midt i matlagingen og dermed ikke har hendene frie til å gjøre det. En smarthøyttaler må altså sies å være en virkelig smart høyttaler.

Vær oppmerksom på at stemmestyring er et område som er i konstant utvikling. En stemmetjeneste kan for eksempel ha noen kommandoer som fremdeles bare fungerer på engelsk, men får muligens en kommando på norsk senere. Det kan også være forskjell på hvordan du for eksempel kan velge låter fra tjeneste til tjeneste. Derfor er det alltid en god ide å sjekke grundig, før du går ut og fyller handlekurven med utstyr til stemmestyring.

Stemmestyring betyr ikke nødvendigvis smarthøyttaler

Det er en viktig ting du skal være oppmerksom på, i din jakt på en høyttalerløsning med stemmestyring. Som nevnt ovenfor er en smarthøyttaler klar til bruk med det samme, men det finnes også høyttalere med stemmestyring som ikke kan brukes alene, men i stedet er laget for å bli koblet på en smarthøyttaler som en del av et større system.

Så du kan saktens finne en høyttaler med stemmestyring, som i virkeligheten ikke kan motta kommandoene dine. Derfor er det viktig at du sikrer deg at du allerede ved start, får tak i en smarthøyttaler som rent faktisk er en enhet som kan ta imot det du sier. Hvis du er det minste i tvil, er du alltid velkommen til å kontakte oss, eller kikke innom i en av våre butikker, så kan vi hjelpe deg med å finne en passende høyttaler.

Både smarthøyttalere, og andre høyttalere med stemmestyring, finnes også i den versjonen vi kaller «forberedt til stemmestyring». Disse modellene er altså fremstilt til å kunne fungerer som enten smarthøyttalere eller supplerende høyttalere med stemmestyring, men de venter på en softwareoppdatering fra produsentene, før funksjonen kan aktiveres.

Hvis du kjøper en av disse modellene, kan du ikke bruke stemmestyringsfunksjonene med det samme, men en er klar til det, så snart produsentene sender ut teknologien.

Hva skal din assistent hete?

Når du skal finne din nye smarthøyttaler, skal du først og fremst beslutte hvilken teknologi du vil ha, altså hvilken assistent som skal motta kommandoene dine. For øyeblikket kan du velge mellom tre forskjellige: Google Assistant, Amazon Alexa og Siri.

Google Assistant

Google Assistant er den største av de tre teknologiene i Skandinavia. Den har stemmegjenkjennelse, så flere kan være koblet til samme høyttaler, uten å måtte skifte bruker hele tiden. Den gjenkjenner stemmen din, så hvis du ber den spille musikk fra din spilleliste, er det ikke nødvendig å utdype ytterligere hvem du er.

Google Assistant kommer – ikke så overraskende – fra Google som også har utviklet en rekke høyttalere, hvor funksjonen naturligvis er innebygget. Google høyttalerne i vårt sortiment er alle smarthøyttalere, så du kan begynne å bruke stemmestyringen så snart du har tatt høyttaleren ut av esken. Start med å si «Hei Google», så er høyttaleren klar til å lytte og reagere på dine kommandoer.

Det er ikke bare i Googles egne høyttalere at Google Assistant-teknologien er innebygget. Også andre merker har tatt til seg teknologien, så det er godt med valgmuligheter, selv om du har besluttet deg for denne assistenten. Google Assistant støtter norsk.

Amazon Alexa

Amazon var raskt ute på det amerikanske markedet, hvilket har ført til at Amazon Alexa i dag støtter et hav av forskjellige apper, akkurat som en rekke brands har implementert teknologien i sine smarthøyttalere.

Med Amazon Alexa kan du få høyttaleren til alt fra å bestille mat online, til å gi deg yogainstruksjoner. Det er altså et hav av muligheter med denne teknologien, som riktignok ikke tilbys på norsk enda. Hvis du til gjengjeld ikke har noe imot å snakke engelsk, er det nesten ingen grenser for hva du kan gjøre med Amazon Alexa.

Siri

Hvis du kjenner Apples produkter, har du helt sikkert også stiftet bekjentskap med Siri. Mange har allerede vent seg til å bruke funksjonen i sin iPhone, hvor Siri svarer på spørsmål, ringer opp, skriver beskjeder, leser beskjeder høyt og mye mer.

Funksjonen er dog ikke begrenset til din iPhone, da du også kan få smarthøyttalere med innebygget Siri-teknologi. Det gir deg altså enda flere muligheter for å benytte den smarte stemmestyringen. 

Du aktiverer funksjonen ved å si «Hei Siri» og deretter spørre eller fortelle hva du vil at Siri skal gjøre – for eksempel å stille en alarm til neste morgen, eller spille din yndlingssang. Akkurat som Google Assistant har Siri også stemmegjenkjennelse, så dere kan enkelt være flere på samme enhet, uten at spillelister, kalenderavtaler osv. rotes sammen.

Kom inn i HiFi Klubben og hør enda mer om dine muligheter

Før du kaster deg ut i jakten på den helt rette smarthøyttaleren, er du mer enn velkommen til å legge veien innom din lokale HiFi Klubben butikk. Her kan du stille alle de spørsmålene du vil, så du er helt klar til å velge den beste høyttaleren og den beste assistenten til ditt behov og temperament.

Med et besøk i en fysisk butikk får du også mulighet til å se de forskjellige høyttalerne i virkeligheten. Du kan dessuten prøve de forskjellige assistentene og dermed finne ut av hvilken type du vil fungere best med.

Vi vil mer enn gjerne hjelpe deg, så du kommer sikkert frem til den best mulige løsningen for deg. Hvis du ikke har mulighet til å komme inn i en av våre fysiske butikker, kan du også kontakte vår kundeservice via onlinechatten på vår hjemmeside. Der svarer vi naturligvis også på alle de spørsmålene du måtte ha.