Hopp til innhold
0 produkter
Ingen resultater ble funnet for de filter du har valgt

Google høyttalere til stemmestyring

Med en høyttaler fra Google får du den såkalte Google Assistant-funksjonen, så du kan styre din høyttaler med stemmen og dermed kan du sette på musikk, styre lydstyrken m.m., selv om du står med hendene fulle eller de er smurt inn i forbindelse med matlaging eller oppvask.

«Hey Google» – hva kan en Google høyttaler?

Google høyttalere arbeider ut fra Google Assistant-teknologien, som er en personlig assistent du kan få fingrene i forskjellige apparater, som ikke nødvendigvis kommer fra Google, men som støttes av Google.

Hvis du kobler din Google høyttaler til en Chromecast, kan du be den slå på TV-en, finne din favorittserie på Netflix, skru opp eller ned lyden og skru av TV-en igjen når du har sett ferdig. Når du skal bruke din Google høyttalers stemmestyring, starter du med å si «Hei Google», så venter teknologien på din kommando.

En Google høyttaler kan også hjelpe til hvis du skal høre værmeldingen, så du vet om du skal ta på sneakers eller gummistøvler, akkurat som du også – alt etter hvilke produkter du har i hjemmet – kan styre blant annet kaffemaskinen, lys og robotstøvsugeren med stemmen. Norge var, logisk nok, ikke øverst på listen da Google laget stemmestyringen på flere språk, men utviklingen gikk raskt, så nå kan du få Google høyttalere som du kan gi kommandoer på norsk.

Flere personer kan være koblet til på samme Google høyttaler, da den gjenkjenner stemmene deres og dermed kan skille mellom hvem av dere som snakker. Det er spesielt praktisk hvis du bruker din Google Høyttaler til å legge inn avtaler i kalenderen og lignende. Kort sagt er en Google Høyttaler din personlige assistent som hjelper deg med praktiske gjøremål i hverdagen, akkurat som den kan sette på den perfekte bakgrunnsmusikken, uansett hvilken situasjon du er i.

Google Assistant klar til bruk

I denne kategorien finner du våre smarthøyttalere med Google Assistant. Når det er snakk om Smart høyttalere, betyr det at de er klare til bruk og du kan begynne å gi kommandoer så snart du har koblet til høyttaleren din.

Google smarthøyttalere har innebygget stemmestyring og mikrofon, så dermed er det mulig for deg å styre avspillingen med tale. På dette punktet fungerer den altså som en avløser for din mobiltelefon, som ofte er den som brukes når vi skal styre musikk og lyd. Vi anbefaler at du plasserer din Google høyttaler det mest sentrale stedet i hjemmet, så den alltid er innenfor rekkevidde og du kan starte musikken, skru opp og ned på lyden, eller hva du nå vil – nesten uansett hvor du befinner deg.

Det er ikke bare fra merket Google at du kan finne smarthøyttalere med Google Assistant. Også merker som Marshall og B&O har Google høyttalere i sitt sortiment, hvor stemmestyringen er innebygget, så den er klar til bruk med det samme.

Google Assistant – krever smarthøyttaler

Ovenfor ble de såkalte smarthøyttalerne, hvor det er innebygget stemmestyring beskrevet. De er som sagt klare til bruk med en gang, men du kan også få Google høyttalere hvor stemmestyringsfunksjonen ikke er innebygget. De brukes derfor til å utvide systemet, hvor den før omtalte smarthøyttaleren danner sentrum. Så snart du har en Google smarthøyttaler, kan du altså tilføye akkurat så mange høyttalere med Google Assistant som du vil. Denne typen Google høyttalere kan du også få fra B&O og dessuten HEOS som også har en rekke Google høyttalere i sitt sortiment.

Google Assistant – forberedt til stemmestyring

Du kan også få Google høyttalere som er forberedt til stemmestyring, men hvor funksjonen enda ikke er aktivert. Det er i tilfeller hvor produsentene har laget høyttaleren med stemmestyring, men selve teknologien enda ikke støttes i deres land. Det kan for eksempel være at talegjenkjennelse enda ikke er utviklet på norsk, så du ikke kan gi norske kommandoer til din Google høyttaler.

Funksjonen ligger dog klar i høyttaleren, så den kan aktiveres så snart utviklerne er klare, det krever kun en softwareoppdatering fra produsentens side. Blant annet Sonos har en del Google høyttalere som er forberedt til stemmestyring, så du kan få enda mer ut av høyttalerne, når teknologien kommer på banen.

Opplev Google høyttalere i HiFi Klubben

Hvis du vil vite enda mer om Google høyttalere og de mange mulighetene Google Assistant gir deg, er du alltid velkommen innom på besøk i din lokale HiFi Klubben butikk. Der står våre dyktige medarbeidere klare til å svare på spørsmål og guide deg til den beste Google høyttaleren til deg.

Du kan naturligvis lese om våre Google høyttalere på vår hjemmeside, men vi anbefaler alltid at du tar en tur innom en av våre fysiske butikker, så du kan oppleve høyttalerne i virkeligheten og vi kan avklare eventuelle spørsmål som du har.

Selv om de fleste ikke anser Google som et høyttalermerke, må vi bare si at de gjør det godt på denne fronten allikevel. Deres Google Home og Google Assistant-teknologier er geniale, men deres design er også supergodt gjennomført med avrundede kanter og et enkelt uttrykk. En Google høyttaler passer derfor inn i de fleste hjem og prismessig ligger de også på et nivå hvor de fleste vil ha råd.

Så skynd deg ned i din lokale HiFi Klubben butikk, så du kan oppleve høyttalerne og teknologien selv – vi står klare med råd og veiledning, hvis det er nødvendig.

Relaterte søk

Transportable høyttalereVanntette høyttalereWifi høyttalere – Minihøyttalere – PC-høyttalere – Dolby Atmos høyttalere – Surroundhøyttalere – Partyhøyttalere