Hopp til innhold
Lyngdorf
Integrert forsterker

Lyngdorf TDAI-2170

33 998,-system

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

State-of-the-art digital teknologi og suveren lydkvalitet. Med denne ekstremt lekre digitale forsterkeren når du musikkens Nirvana!

Les mer:

Beskrivelse

Lyngdorf TDAI-2170 – state-of-the-art digital stereoforsterker med RoomPerfect, enestående lydkvalitet, eksklusivt design og høy brukervennlighet

 • Enestående veloppløst og dynamisk lyd fra alle digitale musikkilder
 • RoomPerfect digial romkorreksjon for perfekt lyd i alle lytterom
 • Eksklusivt og solid design i aluminium
 • Høy brukervennlighet med utallige avanserte muligheter
 • Kan utbygges med high-end analogmodul samt USB- og HDMI-modul
TDAI-2170 er en state-of-the-art digital stereoforsterker som setter helt nye standarder for lydkvalitet og funksjonalitet i et produkt laget for vanlige musikkelskere. Den er siste skudd på et eksklusivt stamtre av digitale high-end-produkter fra Lyngdorf. En perlerekke av produkter som har vakt oppsikt over hele verden for deres uovertrufne lydkvalitet og unike tekniske løsninger.

Med TDAI-2170 kan du være helt trygg på at du klarer å skvise selv den minste dråpe av kvalitet fra alle musikkildene dine. Den digitale Equibit-teknologien sørger for uante mengder detaljer og dynamikk, den unike RoomPerfect romkorreksjonen eliminerer resonnanser fra lytterommet ditt og gir deg langt mer frihet i innredningsvalgene, og sist, men ikke minst sørger de mange tilkoblings- og modulutbyggingsmulighetene for at du alltid finner den perfekte tekniske løsningen.

TDAI-2170 er en digital forsterker som gir deg alt du vil ha. Og som et kompromissløst high-end-produkt er den selvfølgelig også ekstremt solid konstruert i aluminium, i et supereksklusivt design som passer perfekt i selv de mest stilrene hjem. Ikke minst hvis du kombinerer den med Lyngdorfs egen matchende slimline CD-spiller CD-2.

Lyngdorf TDAI-2170 fås i sort anodisert aluminiumsfinish. Modulutrustningen velger du ved kjøp, eller de kan ettermonteres. Prismessig er det dog en fordel å investere i alt du kommer til å trenge med én gang.

Kan tilpasses alle lyttebehov via moduler

TDAI-2170 kan fås i forskjellige modulkonfigurasjoner som matcher forskjellige behov. Standardutgaven rommer selve forsterkerdelen, RoomPerfect, optiske og koaxiale digitalinnganger, samt analog inn/ut til basale formål. Med denne utrustningen trenger du bare å koble til en musikkstreamer – f.eks. Bluesound eller en AirPlay-løsning – for å være helt up-to-date i dagens musikkunivers.

Om du har spesielle behov, kan du velge TDAI-2170 med en eller flere utbyggingsmoduler. Vil du ha state-of-the-art-lyd til dine analoge signalkilder, kan du få en high-end analogmodul som også gir deg en balansert XLR-inngang og RIAA/platespillerinngang (MM). Streamer du musikk fra datamaskinen din – også i HD-kvalitet – kan du få en USB-modul av høy kvalitet til akkurat det formålet.

Vil du ha bekvem HDMI-funksjonalitet for TV og Blu-ray-spiller velger du en HDMI-modul, som inkluderer både Audio Return Channel, HDMI-CEC og 3D video pass-through. Hvis du har USB- eller HDMI-modul montert, kan TDAI-2170 til og med dekode bitstreamsignaler fra SACD, så du kan nyte den høyoppløste lyden i stereo.

RoomPerfect – en helt ren og ufarget musikkopplevelse

RoomPerfect er Lyngdorfs unike og verdensberømte state-of-the-art-system for aktiv, digital romkorreksjon. Med RoomPerfect kan du få den optimale lydkvaliteten fra dine dyrt ervervede høyttalere – inklusive en eller to aktive subwoofere – uten å gjøre om stuen din til et lydstudio. RoomPerfect er enkelt å bruke – det løfter som i et trylleslag ytelsen fra hele anlegget ditt til et langt høyere nivå, og det fungerer helt uten bruk av datamaskin. Intet mindre enn en revolusjon innen hi-fi!

Ved hjelp av den medfølgende målemikrofonen og en rekke mikrofonmålinger analyserer RoomPerfect én gang for alle lytterommet ditt og skaper en svært presis digital korreksjon som opphever romresonnanser og andre farginger. Det betyr at den lyden du hører fra høyttalerne er opptakets faktiske lyd – ikke en versjon som har blitt forvrengt og farget av lytterommet ditt.

RoomPerfect fungerer ved å eliminere de frekvensavvikene som romressonanser tilfører lyden. Alene kan dette gi en nesten mirakuløs forbedring av presisjonen i lydbildet. Du kan i tillegg også manuelt angi de fysiske avstandene mellom høyttalerne dine og din foretrukne lytteposisjon, og la TDAI-2170 korrigere for de uungåelige faseforskjellene i lyden. Det gir siste piff til en enestående naturtro musikkopplevelse.

Befri høyttalere dine fra lytterommets tyranni

Når målingene er gjennomført kan RoomPerfect lagre flere innstillinger, som optimaliserer lyden i både ”sweet spot” og i andre lytteposisjoner. Systemet kan også lage en global innstilling, som gir en forbløffende forbedring av lyden overalt i rommet. Så bare sett høyttalerne helt inntil veggen og la RoomPerfect ta seg av resten. Plassering helt inntil vegg er faktisk helt optimalt, fordi det både øker effektiviteten og reduserer utvanning av impulser (”smearing”). Men det kan kun la seg gjøre med RoomPerfect!

I.C.C. – god lyd fra dårlige innspillinger

Lyngdorf har i årevis vært i frontlinjen i den pågående kampen mot den overkomprimerte lyden som ødelegger en stor del av gleden ved å lytte til musikk på et godt anlegg. Dette fenomenet rammer særlig pop- og rockmusikken og gjøres kun for å få innspillingen til å låte høyest blant alt annet på radioen. Overkomprimering ødelegger dynamikken, detaljene og musikkopplevelsen. Selv musikkverdenens absolutte toppnavn får smadret sine enormt dyre lydproduksjoner på dette skammens alter, og det blir bare verre og verre!

Inntil musikkbransjen kommer til fornuft er det heldigvis litt hjelp å hente med Lyngdorfs raffinerte I.C.C.-system (Intersample Clipping Correction). I.C.C. fungerer kort sagt ved å identifisere de problematiske overkomprimerte signalene, og deretter gjenskape (interpolere) den opprinnelige bølgeformen i høyttalerne. Selv om det selvfølgelig ville vært langt bedre å å ikke ødelegge musikken i utgangspunktet, kan du i det minste få en markant forbedring av lyden fra mange overkomprimerte innspillinger via I.C.C.*

Lyden av ingenting

Det er svært vanskelig å beskrive hvordan TDAI-2170 låter, simpelthen fordi den praktisk talt ikke har noen egenlyd. Andre forsterkere beskrives ofte som varme, detaljerte, fyldige, lyse i klangen osv., men TDA-2170 gjengir bare lyden, akkurat som den er innspilt – verken mer eller mindre. Det er musikkilden og høyttalerne som avgjør lydkvaliteten – ikke forsterkeren eller rommet.

TDAI-2170 formidler alle de små nyansene som andre forsterkere ofte mister, og i kraft av det enorme dynamikkområdet gjør den det ved ethvert volum. Sammenlignet med en kraftig analog forsterker, vil bassen fra TDAI-2170 typisk virke strammere og mer presis i de dype frekvensene. Hvis du likevel synes at lyden er litt for slank eller fyldig, kan du digitalt finjustere klangbalansen (voicing) til dine personlige preferanser, uten noen som helst forringning av lydkvaliteten.

* For å bruge I.C.C. skal sample-frekvensen på inngangssignalet settes til 44.1 kHz (CD-oppløsning). Dette er f.eks. aktuelt på CD-spillere med audio-oppsampling som Lyngdorfs egen CD-2.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Suverent ren, veloppløst og dynamisk lyd
 • RoomPerfect digital romkorreksjon for perfekt lyd i alle lytterom med eller uten subwoofer(e).
 • Eksklusivt og solid metalldesign som matcher Lyngdorfs CD-2 CD-spiller
 • 100% digital signalvei (Equibit)
 • Høy brukervennlighet
 • Kan drive svært strømkrevende høyttalere (30A peak)
 • Analog inn/ut er standard
 • Kan bygges ut med high-end analogmodul (inkl. RIAA) samt USB- og HDMI-modul
 • Subwooferutgang med innebygget elektronisk delefilter
 • Støtte for HD-audio
 • Støtter bitstream stereosignaler fra SACD via USB- og HDMI-modul (ekstraustyr)
 • I.C.C. forbedrer lydkvaliteten fra overkomprimerte musikkproduksjoner

Begrensninger

 • Ikke innebygget nettverksfunksjon, AirPlay eller Bluetooth
 • Ingen integrerte streamingtjenester
 • Ikke direkte avspilling fra USB-lagringsmedier
 • Ikke app-styring
 • RIAA-trinn må kjøpes separat, eventuelt som analog innbyggingsmodul
 • Noen alternativer kan levere enda mer kraft

Videoer om Lyngdorf TDAI-2170

Tilbehør til Lyngdorf TDAI-2170

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt 4 ohm170 watt
Utgangseffekt 8 ohm85 watt
Forvrengning0,07%
ForsterkerteknologiKlasse D - full digital

Anbefalte produkter