Hopp til innhold

Stativ/kompakt høyttaler

10 produkter
 • Viser 10 produkter ut av 10

  Stativ/kompakt høyttaler

   

  En kompakthøyttaler er en alminnelig høyttaler, bare mindre i størrelse. Den kan plasseres på veggen, i en reol eller på en holder. På tross av den lille størrelsen, kan lyden fra kompakthøyttalerne ha meget høy klasse, og en god kompaktmodell kan være det ideelle valget hvis det er trangt om plassen.

  Spar plass og få god lyd med kompakte høyttalere

  Kompakthøyttalere er løsningen for deg som er opptatt av god lyd, men har begrenset plass i din bolig, så du ikke kan ha et kjempe høyttalersystem eller store gulvstående høyttalere stående.

  Kompakte høyttalere er gode høyttalere, i en passe liten størrelse, og de gir deg muligheten for å fylle hjemmet med gode lydopplevelser, også selv om du bor på få kvadratmetre, eller heller vil fylle rommene med andre ting.

  Det er virkelig gjort noe ut av designet i vårt utvalg av kompakthøyttalere, så det er noe for enhver smak og innredning. Forskjellige former gir deg muligheten for å gå etter en modell som avspeiler din personlige stil. Skal du ha en helt tradisjonell firkantet høyttaler, eller vil du ha en mer moderne form, med for eksempel avrundede kanter?

  Utover formgivningen er det også forskjellige farger å velge imellom, både når det kommer til selve høyttalerkassen og de forskjellige delene på høyttaleren. Så du kan få en nøytral og stilfull kompakthøyttaler, i helt svart eller hvitt, men du kan også velge en modell som skiller seg mer ut, for eksempel med rødt mønster eller forskjellige farger på fronten.

  Små høyttalere – stor lyd

  Idéen med kompakthøyttalere er nettopp det at de er kompakte, hvilket vil si at du får en god høyttaler som ikke opptar for mye plass. Den inneholder det samme som de store høyttalerne, bare i mindre form. 

  Den kompakte størrelsen betyr også at de ikke helt kan være på samme nivå som de store høyttalerne. Det behøver dog ikke å være en hindring, da de kompakte små høyttalerne kan være den beste løsningen, hvis de ikke skal fylle et altfor stort rom med lyd. Da kan for store høyttalere gi en dårligere lydopplevelse, så hvis du for eksempel bor i en leilighet, eller har en liten stue, kan et lite system med kompakte høyttalere gi det beste resultatet, når du skal nyte god musikk.

  Hvis du vil gi deg selv en enda bedre lyd, kan du supplere dine kompakte høyttalere med en aktiv subwoofer, som gir deg mer og bedre bass og dermed et mer fullstendig lydbilde.

  Med et sett kompakte høyttalere og en subwoofer er du allerede godt på vei mot et såkalt høyttalersystem – en samling av forskjellige typer høyttalere, som til sammen gir deg den suverent beste lydopplevelsen. 

  Det betyr også, at du – hvis du får mer plass senere – kan bygge ut systemet ditt, i stedet for å skulle investere i helt nye høyttalere. Kompakthøyttalerne dine kan få selskap av for eksempel en senterhøyttaler og/eller et sett fete gulvhøyttalere, hvis du vil bygge ut høyttalersamlingen og lydopplevelsen til et fullt surround-system på et senere tidspunkt.

  Gode høyttalere til stua, soverommet eller noe annet

  De fleste har sine kompakte høyttalere installert i stua, eller eventuelt på et soverom, men du kan selvfølgelig bruke dem der hvor det passer deg best. Kanskje du har et stort, lekkert kjøkken, som er mer et samlingspunkt enn stua – da vil det være opplagt å installere kompakthøyttalere der. Det er lett å finne en god plass til de små høyttalerne, nettopp fordi de ikke tar så mye plass, så slå deg løs og tenk gjerne litt annerledes, når du skal finne den beste plassen til dine nye høyttalere.

  En kompakt høyttaler gir deg mange muligheter i innredningen. Den fine lille størrelsen gjør at høyttaleren ser elegant ut, nærmest uansett hva du gjør med den. Du kan velge å henge opp kompakthøyttalerne dine på en vegg, så de er fri fra hyller og annet underlag. Det gir deg god fleksibilitet i forhold til å plassere dine vegghengte høyttalere i den perfekte høyde. 

  Du kan også stille høyttalerne i en reol, på en hylle, eller et annet solid underlag. Hvis du for eksempel har synlige bjelker eller store vinduskarmer, kan dine høyttalere se superelegante ut der. Det gir deg også muligheten til å enkelt kunne flytte dem rundt, hvis det skal gjøres litt om på innredningen – og du slipper å bore hull til et vegghengt beslag.

  Har du ingen passende hyller å sette høyttalerne dine på, og vil du ikke ha dem hengt opp på veggen, er den beste løsningen for deg å velge å plassere dem på et par stativer.  

  Akkurat som høyttalerne kommer stativene også i forskjellige størrelser og design, så du kan få noen som passer inn i din stue. 

  Et par høye stativ kan gi et inntrykk som minner om gulvhøyttalere, men mer luftig og elegant. De finnes i helt tynne design, så det nesten ser ut som om dine kompakte høyttalere svever i luften. Du kan også få mer robuste stativer, som tar mer plass i innredningen og gir en mer rå stil.

  Det finnes også mindre bordstativer, så høyttalerne bare heves litt fra underlaget, men fremdeles skal stå på en hylle eller noe lignende. Disse kommer naturligvis også i forskjellige farger og design, så du kan finne dem som passer best inn i din innredning og supplere dine kompakte høyttalere på beste vis.

  Besøk oss i butikken og finn den rette kompakthøyttaleren til ditt behov

  Kompakthøyttalere er altså den opplagte løsningen til deg som ikke vil gå på kompromiss med lydkvaliteten, selv om du ikke har plass til ett av de helt store høyttalersystemene. Her får du nemlig god lyd som tar lite plass.

  Husk at du alltid kan besøke oss i din lokale HiFi Klubben butikk, hvis du har bruk for råd i forbindelse med valg av kompakte høyttalere. Her har du også muligheten til å oppleve lyden i de forskjellige høyttalerne, og se hvordan de forskjellige modellene tar seg ut, alt etter om de er montert på veggen, på en hylle eller på et stativ. Kikk innom – vi er alltid klare til å hjelpe deg!