Hopp til innhold

Begynner du å svette bare noen nevner ordet hjemmekino?

Kan du de 10
Kinobud?

Begynner du å svette bare noen nevner ordet hjemmekino? Har du lyst til å gi opp før du i det hele tatt har startet? Det er litt synd, for en hjemmekino byr nemlig på fantastiske filmopplevelser med hele familien.

Hvis du bare har kontroll på det aller mest nødvendige, så er det slett ikke så ille å komme i gang med en hjemmekino. På hi-fi-gudenes steintavle er det hugget inn 10 bud som gjør oppstarten din så lett som ingenting.

Hvis du likevel kjenner på tvilen, så kom innom Hi-Fi Klubben. Vi er rimelig gode når det kommer til hjemmekino. Om vi får si det selv.

1. Ekte og uekte hjemmekino

Mange teknologier påstår å kunne lage hjemmekinolyd med ganske få høyttalere. Greit nok, men glem det. Det finnes bare ekte og uekte hjemmekino. Ekte hjemmekino krever mer enn to høyttalere. Les mer om valg av høyttalere til hjemmekinoen her...

2. Blu-ray-lyd er best

Alt fra DVD-er til Netflix kan gi deg surroundlyd, men ingenting overgår Blu-ray-plater. De har et vesentlig bedre surroundlydspor og gir derfor den beste filmopplevelsen.

3. Se opp for juksewatt

Produsentene måler i dag produktene sine på vidt forskjellige måter, og noen receivere kan derfor skryte av enormt imponerende tall som ikke sier noe om lydkvaliteten. Vær oppmerksom på dette når du sammenligner.

4. Samle alt i receiveren

En hjemmekinoreceiver kan samle alle HDMI-enhetene dine og sende signalet videre til TV-en. På den måten får du et mediesenter med surroundlyd fra både PlayStation og Blu-ray. Se hvordan du setter opp hjemmekino...

5. Hjemmekino er også til spilling

Nyere spill til PlayStation og Xbox kommer også med fete lydspor! Det døyver litt på frustrasjonen når en 11-årig kineser knuser deg i Call of Duty. Les hvordan du får den optimale hjemmekinoen...

6. Også til stereo

Mange tror at en hjemmekinoreceiver bare skjønner seg på hjemmekino, men de kan også fint spille stereomusikken din. Gode hjemmekinoreceivere kan til og med være av audiofil kvalitet. Se våre hjemmekinoreceivere her...

7. Start smått – bygg ut

Hvis det er knapt med penger til den store, komplette hjemmekinoen, så start med et stereohøyttalersystem. Du kan alltids bygge ut med senter- og bakhøyttalere senere.

8. Bruk stuen riktig

For å skape en ordentlig romfølelse må et hjemmekinosystem være litt spredt. Men du trenger ikke å fylle hele stuen med store høyttalere.

9. Senterhøyttaleren er viktig

Senterhøyttalerens oppgave i et hjemmekinosystem er å gjengi dialog. Den er derfor en essensiell del av en god hjemmekino. Velg en senterhøyttaler fra samme serie som resten av systemet.

10. Stort er bra

Glem alle de gamle skrønene om sitteavstand til TV/projektor. Verden er ikke bare HD lenger – den er godt på vei til UHD, så bare kjøp den største skjermen du har plass og råd til. Se våre TV-er...