Hopp til innhold

Slik får du superlyd fra hodetelefonene dine

HODETELEFON
FORSTERKEREN

Det er herlig å høre på musikk med en god hodetelefon. Men tenk om du aldri har opplevd hvor god den faktisk er, fordi du uten å vite det har kastet bort en stor del av lydkvaliteten på vei til ørene dine. Hvis du vil ha ren, uforfalsket musikknytelse, så er løsningen en separat hodetelefonforsterker.

Den bærbare hodetelefonforsterkeren – digital superlyd på farten   

Hvis du har en smarttelefon, så bruker du den garantert også til å spille musikk fra. Dytt pluggen i telefonen, og trykk et par ganger på skjermen, så flyter musikken inn i øregangene. Du synes kanskje at det låter ok, men minijack-utgangen på telefonen er faktisk full av støy og forvrengning som forurenser musikkopplevelsen din. Det kan bli mye bedre.

En bærbar hodetelefonforsterker er ikke særlig større enn en vanlig USB-pinne, men den er likevel fullstappet med avansert digital teknologi. Denne lille dingsen leverer en lydkvalitet som umiddelbart vil gjøre den til bestevenn med smarttelefonen og hodetelefone dine, både hjemme og på farten.

Det samme gjelder hvis du hører på musikk fra PC-en. Den har nemlig også ofte en ganske sørgelig minijack-lydutgang. Koble heller til en mobil hodetelefonforsterker på USB-porten og hodetelefonen i den andre enden. Da får du krystallklar digital lydkvalitet, enten du spiller din egen musikksamling eller streamer fra Spotify, TIDAL eller en annen musikktjeneste.

Den mobile hodetelefonforsterkeren gjør smarttelefonen eller PC-en din til en fullblods audiofil musikkspiller som uten problemer kan få det beste ut av en virkelig god hi-fi-hodetelefon. Vi garanterer at du kan høre forskjell!

Minijack-utgangen på telefonen din er full av støy og forvrengning som forurenser musikkopplevelsen din.

Den stasjonære hodetelefonforsterkeren – audiofil egoistlyd hjemme i stua

Er du av typen som elsker å slenge føttene i sofaen og nyte yndlingsmusikken din gjennom en supergod, kablet hodetelefon? Da kan en stasjonær hodetelefonforsterker være det lille ekstra dyttet som løfter opplevelsen din fra god til helt fantastisk.

Selv om hodetelefonutgangen i mange av markedets forsterkere og receivere er mye bedre enn den du finner i smarttelefoner og PC-er, så kan det fremdeles være mye å hente med en dedikert hodetelefonforsterker. Og hvis du har investert i en hodetelefon i luksusklassen, så er det nesten obligatorisk med en matchende hodetelefonforsterker.

På en tradisjonell, analog stereoforsterker kobler du til hodetelefonforsterkeren på en vanlig linjeutgang (f.eks. tape-out), og dette er også løsningen hvis forsterkeren din mangler en separat hodetelefonutgang. Noen hodetelefonforsterkere har en digital inngang som gir andre smarte muligheter, for eksempel i kombinasjon med musikkstreamere fra Sonos, HEOS eller Bluesound.

Stasjonære hodetelefonforsterkere innebærer ofte eksklusive og audiofile løsninger. Du skal faktisk ikke spesielt høyt opp i pris før du kan få Klasse A-drift, rør, high-end D/A-konvertere og andre godsaker. Samtidig får du som regel en rekke tilpasningsmuligheter, slik at selv den mest avanserte og tungdrevne high-end hodetelefon kan få luft under vingene. 

En god hodetelefonforsterker løfter kort sagt lydkvaliteten fra vanlige hodetelefoner flere klasser opp, og sammen med en ekte high-end-hodetelefon sendes du rett opp i den syvende lydhimmel!

Hos HiFi Klubben kan du finne gode hodetelefonforsterkere fra AudioQuest, Sennheiser og Pro-Ject. Kom innom en av butikkene våre og opplev forskjellen – og ta gjerne med dine egne hodetelefoner, slik at du kan du høre hvor bra den faktisk kan spille!