Hopp til innhold

Lyngdorf TDAI-1120

Et lite
lydmirakel

Det er sjeldent man hører HiFi Klubben bruke ordet mirakel om et lydprodukt. Men når det lykkes i å kombinere enestående lydkvalitet, romkorreksjon og et kompakt design med brukervennlig trådløs musikkstreaming… – da ER det mirakuløst.

La oss advare på forhånd: denne artikkelen kan nok bli litt teknisk. Men vi er så begeistret over denne lille forsterkeren at den fortjener en grundig gjennomgang.

RoomPerfect – befri høyttalerne dine fra rommet de står i

Som noe nytt for denne prisklassen får du RoomPerfect - Lyngdorfs unike og verdenskjente state-of-the-art-system for digital romkorreksjon. Med RoomPerfect kan du få optimal lydkvalitet fra høyttalerne dine – inkludert én eller to eventuelle aktive subwoofere – uten at du trenger å gjøre om stua til et lydstudio. RoomPerfect er lett å bruke. Det løfter umiddelbart ytelsen på anlegget ditt til et langt høyere nivå, og det fungerer uten bruk av PC!

Lyngdorf
TDAI-1120

Ekte Lyngdorf-lyd, RoomPerfect romkorreksjon, superstilig og kompakt design samt trådløs musikkstreaming. Kan det bli bedre?
Kjøp her

Og nå til det mer tekniske: Mange andre merker har sin egen romkorreksjon i dag, men de fleste er enkle EQ-systemer som for eksempel nedjusterer bassen hvis den er for høy. RoomPerfect tar høyde for hele akustikken i rommet.

Ved hjelp av den medfølgende målemikrofonen og en rekke mikrofonmålinger analyserer RoomPerfect én gang for alle lytterommet ditt og skaper en svært presis digital korreksjon som opphever romresonanser og andre farginger. Det betyr at den lyden du hører fra høyttalerne er den faktiske lyden i opptaket – ikke en versjon som har blitt forvrengt og farget av lytterommet ditt. Alt dette trenger du imidlertid ikke å tenke på – du skal bare nyte lyden.

Et komplett anlegg – også til TV-lyd

TDAI-1120 er en state-of-the-art digital stereoforsterker som er laget for å gi uforglemmelige musikkopplevelser til selv de mest krevende audiofile brukere. De 2 x 60 wattene i 8 ohm høres kanskje ikke så imponerende ut på papiret, men ikke undervurder det. TDAI-1120 er et lite lydmonster. De 2 x 60 wattene fordobles til 2 x 120 watt hvis høyttalerne krever det (målt i 4 ohm)! Med denne overlegne strømkapasiteten kan TDAI-1120 uten problemer drive selv svært krevende hi-fi-høyttalere.

Høydepunkter

  • Eksklusivt design i metall og glass
  • RoomPerfect romkorreksjon for perfekt lyd i ethvert lytterom
  • En pris som er overkommelig for vanlige dødelige
  • Enestående oppløst og dynamisk lyd
  • Bluetooth og wi-fi-streaming med Spotify Connect, Chromecast built-in, AirPlay 2, Roon Ready (MQA) og nettradio
  • TV-lyd kan styres fra eksisterende TV-fjernkontroll. Med automatisk av/på

TDAI-1120 er svært allsidig med tilkoblinger for både digitale og analoge lydkilder, inkludert platespiller. Med HDMI-CEC kan du koble til TV-en i optimal digital lydkvalitet og styre volum fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din. TDAI-1120 slår seg automatisk av og på sammen med TV-en, så du trenger ikke å tenke på at du må styre den i hverdagen. Alt du trenger å tenke på er å nyte den fantastiske lyden.

Ved hjelp av en smarttelefon kan du legge til trådløse Chromecast-høyttalere i andre rom og spille musikk på dem samtidig som du spiller på TDAI-1120. Selv om dette ikke gir helt de samme mulighetene som et ekte multiromssystem, får du likevel en utrolig behagelig trådløs frihet i din musikkopplevelsene dine. Og du kan fritt kombinere trådløse høyttalere fra forskjellige produsenter. Hvis du bruker Apple-produkter, kan du få en tilsvarende funksjonalitet med AirPlay 2.

Med nettradio kan du velge mellom titusenvis av radiostasjoner fra hele verden, og hvis du har høye audiofile ambisjoner, kan du spille av det høyoppløste MQA-lydformatet gjennom streamingtjenesten Roon. Da kan du nyte tapsfri 24-bit-lydkvalitet, som er enda bedre enn CD. Hvis du har en personlig musikksamling liggende på PC-en, en nettverksharddisk eller et USB-lagringsmedium, så kan du også spille av denne fra Lyngdorf-appen.

Lyngdorf TDAI-1120 fås i sort glass/aluminiumsfinish. Tradisjonell IR-fjernkontroll fås som ekstrautstyr.

Nerdealarm; En drøm for den avanserte brukeren

Du får en overflod av fleksible muligheter til å tilpasse oppsett, lyd og kombinasjoner:

  • Du kan bruke den som en avansert forforsterker sammen med et kraftig effekttrinn
  • Du kan kombinere den med en surround-hjemmekino og utnytte den høye lydkvalitet til å drive de kritiske fronthøyttalerne
  • Takket være RoomPerfect kan du få både gulvhøyttalere og kompakte sat/sub-systemer – for eksempel et av Lyngdorfs egne – til å yte sitt aller beste
  • Alle inn- og utganger kan navngis og tilpasses presist etter dine behov – for eksempel innbyrdes volum og EQ. Dette gjelder også favoritt-nettradiostasjonene dine. Dermed slipper du irriterende klang- og nivåforskjeller, når du bytter fra én musikkilde til en annen.

TDAI-1120 gir deg kort sagt alle avanserte funksjoner du normalt bare finner i kostbare full-størrelsesprodukter.
Det bør nevnes for avanserte brukere at RoomPerfect optimaliserer lyden i både ’sweet spot’ og andre lytteposisjoner. Systemet kan lage en global innstilling som gir en tydelig forbedring av lyden overalt i rommet. Bare sett høyttalerne dine helt inntil veggen, og la RoomPerfect ta seg av resten. Plassering helt inntil veggen er faktisk optimalt, siden det både øker effektiviteten og reduserer utvanning av impulser – såkalt smearing. Dette kan bare la seg gjøre med RoomPerfect!

TDAI-1120 har også en innebygget voicing-funksjon, der du gjennom et nettleser grensesnitt kan definere opptil 32 individuelle lydinnstillinger som du kan bruke til forskjellige musikktyper, lydinnganger m.m. Når hele oppsettet er ferdig, så kan du ta backup av alle innstillinger og filtre – inkludert RoomPerfect-kalibrering – på en standard USB-pinne. En god sikkerhet hvis noen av favorittinnstillingene dine skulle gå tapt.

Jeg kan bare gi mine varmeste anbefalinger til Lyngdorf TDAI-1120, som i mine øyne radikalt har endret min idé om hva ordentlig HIFI kan være.
Recodere.dk

I.C.C. – god lyd fra dårlige innspillinger

Lyngdorf har i årevis vært i frontlinjen for den pågående kampen mot den overkomprimerte lyden som ødelegger en stor del av gleden ved å lytte til musikk på et godt anlegg. Dette fenomenet rammer særlig pop- og rockmusikken og gjøres kun for å få innspillingen til å låte høyest i forhold til alt annet på radioen. Overkomprimering ødelegger dynamikken, detaljene og musikkopplevelsen i en grad de færreste kan forestille seg. Selv musikkverdenens absolutte toppnavn får ødelagt sine enormt dyre lydproduksjoner i komprimeringens navn.

Frem til musikkbransjen kommer til fornuft er det heldigvis litt hjelp å hente med Lyngdorfs raffinerte I.C.C.-system (Intersample Clipping Correction). I.C.C. fungerer kort sagt ved å identifisere de overkomprimerte signalene, og deretter gjenskape (interpolere) den opprinnelige bølgeformen i høyttalerne. Det ville vært bedre å ikke ødelegge musikken i utgangs-punktet, men I.C.C gir deg en markant forbedring av lyden fra mange overkomprimerte innspillinger.

Lyngdorf
TDAI-1120

Ekte Lyngdorf-lyd, RoomPerfect romkorreksjon, superstilig og kompakt design samt trådløs musikkstreaming. Kan det bli bedre?
Kjøp her