Hopp til innhold

Den falske veggen
– en smart løsning

Med en falsk vegg kan alle få en elegant innbyggingsløsning uten å lage hull i eksisterende vegger i hjemmet. Da slipper du en masse praktiske problemer, kabelføring og montering blir veldig enkelt, og resultatet kan bli utrolig elegant.

Bor du i en leiebolig eller av annen grunn helst vil unngå å lage hull i veggene, så kan du allikevel få til en elegant innbyggingsløsning. Du trenger bare å lage en falsk vegg som du kan montere alt sammen i. Med denne løsningen får du alle fordelene, og hvis du skal flytte eller bare ønsker å innrede deg på en annen måte senere, kan du uten problemer ta alt sammen ned igjen.

Den falske veggen gir deg mulighet til å slippe alt av synlige høyttalere og kabler, og du unngår samtidig en lang rekke praktiske problemer som noen ganger kan gjøre ettermontering til en utfordring. Hvis du er litt fingernem, kan du klare hele prosessen selv, og lydmessig er denne løsningen helt på høyde med alle andre innbyggingsmuligheter.

FØR:

Uansett hvordan rommet er kan du få en flott innbyggingsløsning. Start med å tenke på hvordan anlegg og møbler kan plasseres optimalt i forhold til hverandre. Deretter kan du sette i gang med forberedelser og oppmålinger til den falske veggen.

ETTER:

Så elegant ble det ferdige resultatet. Høyttalere og TV er elegant montert på veggen uten synlige kabler, og ingen vil tenke over at veggen har flyttet seg noen centimeter. Du kan til og med få en stoffdør til det avbildede unnu-møbelet hvis du også vil ha anlegget ut av syne.
Hvis den falske veggen dekker stikkontakter eller andre elektriske installasjoner, må disse føres ut i den nye falske veggen. Dette arbeidet må gjøres av en elektriker.

Høyttalere til
veggen

Tips for et perfekt resultat

  • Bruk en fugepistol og en egnet fugemasse til å tette veggen hele veien rundt kanten. Dette gir det peneste resultatet, og med in-wall-høyttalere uten backbox forhindrer du at lyden fra baksiden av høyttaleren forstyrrer musikkgjengivelsen.

  • Du kan lakkere frontgrillen og rammen rundt høyttaleren i en farge som matcher veggen. Til dette formålet må du bruke spraylakk, som både gir det peneste resultatet og ikke tetter de små åpningene i frontgrillen. Spray flere tynne strøk, slik at du får en helt jevn fargedekning og unngår at det renner.

  • Som hovedregel skal det være 10 cm fra utsiden av den nye veggen til baksiden av høyttaleren. Dette er et standardmål for innbyggingshøyttalere til vegg, men det er selvfølgelig alltid en god idé å kontrollere på forhånd. Hvis du bruker to eller tre lag med plater, så får du tilsvarende mer plass bak høyttaleren.

  • For å unngå risiko for skader anbefaler vi å bruke to lag med gipsplater på den falske veggen din. Skal det være helt optimalt, kan du legge inn et lag kryssfiner innerst for ekstra styrke og stivhet. Med en slik treplate har du en også en ekstra solid base for skruene som skal bære en eventuell TV.