Hopp til innhold

Subwooferen
solid bass
til alle anlegg

Ordentlig bass er alfa og omega for en god lydopplevelse, og en god subwoofer kan gi deg imponerende konsert- eller kinofølelse hjemme i din egen stue. Vi dykker ned i subwooferens dype verden og hjelper deg med å velge riktig modell.

Forestill deg at du sitter i sofaen foran TV-en din og ser en film der en enorm eksplosjon plutselig får bygningen til å rase sammen rundt deg. Du hører smellet i TV-en, men det er vel ikke helt på samme nivå som på kino? Hvis du hører på musikk i stedet, tenker du kanskje at musikken ikke låter like magisk som den gjorde på konserten. Med andre ord: Du mangler en subwoofer!

Med en subwoofer kan du føle ristingen i hele kroppen. Akkurat som på en stadionkonsert, der bassen treffer deg i mellomgulvet og får buksebeina til å blafre. Men en subwoofer handler ikke bare om å spille så dypt og høyt som mulig. Den kan gi hele lydsystemet ditt en enorm forbedring, uansett om du hører på musikk, ser film eller spiller spill. Du fortjener å oppleve det

Populære
subwoofere

Hva er en
subwoofer?

En subwoofer er kort fortalt en høyttaler som utelukkende spiller de aller dypeste lydene i lydbildet. Den har sin egen innebygde forsterker, så anlegget ditt slipper å slite med å levere en hel masse watt til den. Du bruker subwooferen sammen med de eksisterende stereo- eller surroundhøyttalerne dine, og den gir deg den tunge bassen som får deg til å rope JAAAAA!!!
Subwooferen kan plasseres nesten hvor som helst, f.eks. i et hjørne eller under sofaen.

Subwooferen tar ikke mye plass. Den kan plasseres nesten hvor som helst i stua – f.eks. i et hjørne eller under sofaen – og du kan bruke den sammen med både store og små høyttalere. Til filmlyd i surround er den ekstra viktig, fordi her har bassen sitt helt eget lydspor som sendes direkte til subwooferen. En god subwoofer gir deg en bass som røsker i hele kroppen, akkurat som på kino. Du vil elske det!

Fordeler
med en subwoofer

 • Gir en realistisk bass som kan kjennes i hele kroppen
 • Stort løft i lydopplevelsen til både musikk, filmlyd og gaming
 • Kan brukes sammen med både små og store høyttalere
 • Tar ikke mye plass
 • Kan plasseres diskre, f.eks. i et hjørne eller under sofaen
 • Kan avlaste anlegget ditt og gi renere lyd
 • Kan også kobles til trådløst
 • Hvilken
  subwoofer
  skal jeg velge?

  Subwoofere er forskjellige, og hvis du tenker litt over behovet ditt, blir det mye lettere å velge den rette modellen på første forsøk. Her er noen ting du kan tenke på før du handler:

  • Film eller musikk?
   Skal subwooferen din brukes mest til musikk, film, gaming eller litt av hvert? Til film og spill er det ofte ønskelig med en eksplosiv og fysisk lyd, mens en rask og ”stram” lyd gir et mer presist lydbilde til musikk.
  • Stort eller lite rom?
   I et stort rom kan en større subwoofer eller til og med to subwoofere gi den beste lydopplevelsen, mens en kompakt modell kan være den beste løsningen til et mindre rom.
  • Design
   Mange høyttalerprodusenter lager subwoofere som matcher de andre høyttalerne deres i design og finish. Det er verdt å ha i bakhodet hvis du vil ha et system som er så elegant som mulig.
  • Budsjett
   Høyttalere og subwoofer bør matche hverandre i størrelse og kvalitet hvis du vil ha best mulig lyd for pengene. En kompakt og prisgunstig subwoofer er fint til et anlegg i budsjettklassen, mens de tunge modellene kan pumpe nytt liv i selv store high-end gulvhøyttalere.

  Minisystemer
  med bass

  Elsker du kraftig bass, men er ikke så glad i store gulvhøyttalere? Da er subwooferen din beste venn. Den kan nemlig ta seg av alle de dypeste lydene, slik at du kan klare deg med ganske små høyttalere til mellomtonen og de høye frekvensene. Det menneskelige øret kan ikke høre så godt hvor de dype basstonene kommer fra, så derfor kan du plassere subwooferen nesten hvor som helst, f.eks. diskre i et hjørne eller under sofaen, hvis det er plass.

  Et slikt ”satellitt/subwoofer”-system er et elegant kompromiss som kan gi deg god lyd til både musikk og hjemmekino. Det er massevis av muligheter, og hvis oppsettet blir gjort riktig – og det kan vi fortelle deg mye mer om i HiFi Klubben – kan lyden bli like god som i mange tradisjonelle hi-fi-systemer med store gulvhøyttalere.

  Stereosystemer
  for TV-lyd

  LYTT
  FØR DU HANDLER

  Kom innom HiFi Klubben, og la oss vise deg hvordan du får en mye fetere lydopplevelse med en subwoofer. Du vil bli overrasket over hvor stor forskjell den kan utgjøre. Også hvis du har et par gode høyttalere fra før.
  Finn butik