HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Sonos redder husfreden

Slutt med musikk-kranglingen i dag.

Drømmer du om å kunne høre musikk i hele huset? Gå fra rom til rom mens musikken følger deg – eller spille forskjellig musikk i ulike rom uten å være nødt til å investere i flere, komplette musikkanlegg? Med Sonos er den drømmen plutselig blitt ekstremt oppnåelig.

– Det finnes flere systemer for trådløs overføring – streaming – av musikk på markedet, systemer som frigjør deg fra kabler og CD-spillere, og Sonos er et av de enkleste og mest brukervennlige., forteller Øystein Bastiansen, butikksjef i Hi-Fi Klubben Tønsberg.

– Jeg pleier å si at man skal se på streaming som den nye CD-spilleren – det er faktisk ikke verre enn det. Forskjellen er at musikkutvalget er ubegrenset og du kan ha lyd i hele huset. Sonos lager flere små produkter, de såkalte PLAY-høyttalerne, som fungerer fint i mindre rom, der du ikke tilbringer så mye tid. De viktige boksene er derimot CONNECT og CONNECT:AMP, som gir deg mulighet for skikkelig lyd i de rommene du bruker mest. CONNECT med det anlegget du allerede har, CONNECT:AMP med et par gode hi-fi-høyttalere, for eksempel fra DALI, sier Bastiansen.

Les mer om ordentlig hi-fi-lyd med Sonos

Sonos kan spille av musikken du har lagret på harddisken din eller i nettverket hjemme. I tillegg får du streaming via musikktjenestene WiMP og Spotify og en hel drøss med radiokanaler via internett. Alt styres via mobil eller nettbrett. Du kommer ikke til å savne CD-en, for å si det, sånn, sier Bastiansen, som selv investerte i et Sonos-system for tre år siden.

Har du først prøvd Sonos, kommer du til å lure på hvordan du har klart deg uten. Øystein Bastiansen, butikksjef i Hi-Fi Klubben Tønsberg

Slik virker det

I motsetning til hva mange tror, så er ikke Sonos et nytt system. Hi-Fi Klubben har solgt Sonos siden 2006, og populariteten har bare økt og økt. Softwareoppdateringer gjør at systemet alltid er oppdatert, og når det kommer nye streamingtjenester, så tar det oftest ikke lang tid før de er tilgjengelige på Sonos.

Begrepet streaming er nøkkelen til å forstå hvordan Sonos fungerer. Det betyr å sende musikk fra en datamaskin, en ekstern nettverksharddisk, en håndholdt enhet (telefon, nettbrett osv.) eller Internett til det siste leddet i kjeden, høyttalerne. Sonos er infrastrukturen som formidler musikken trådløst fra A til B.

Signalene transporteres i et nettverk som Sonos-enhetene oppretter seg i mellom. Dermed blir det ikke trafikkork i det hjemmets datanettverk. Den digitale overføringen forringer heller ikke kvaliteten på signalene. Om du har kopiert CD-ene dine i CD-kvalitet, eller om du bruker WiMPs nye HiFi-tjeneste, hører du med andre ord musikken i ukomprimert kvalitet.
For å gjøre Sonos trådløst må en av enhetene være koblet med kabel til routeren din. Det er ikke alltid routeren står slikt plassert at man kan gjøre dette med en av spillerne, og derfor har Sonos laget BRIDGE som utelukkende har som funksjon å gjøre resten av Sonos-systemet trådløst.

Familievennlig

Sonos kan spille den samme musikken i opptil 32 soner/rom, men hvert rom kan også spille sin egen musikk – ideelt når det for eksempel er barn i huset. Du styrer systemet med den enheten du har tilgjengelig – opptil 12 enheter kan brukes som styringsgrensesnitt. Og du kan selvfølgelig mikse både høyttalere og styringsgrensesnitt som du vil, så mor kan styre musikken på Sonos CONNECT i stua med sin Android-telefon, mens far er DJ på Sonos PLAY:5 i smøreboden med for eksempel en iPad.

– Dette systemet er ideellt for husholdninger med flere medlemmer. Bare tenk hvor uenige man ofte er om hva man skal høre på. Her kan alle høre på akkurat det de har lyst på, smiler Bastiansen.

Husfred, med andre ord. Det må da være et godt salgsargument?

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden