Hopp til innhold

Trådløs nytenkning
i stereo

Det finnes trådløse høyttalere, og så finnes det trådløse HØYTTALERE. For når plastbokser med et vell av ulike former og teknologier byr seg frem med stakkarslig monolyd, er det på tide at DALI hever lista for kvaliteten i kategorien. Dette skjer med en ny trådløs serie av stereohøyttalere som vil ryste konkurrentene: Med OBERON C får verden nå trådløs overføring av HDMI-lyden fra TV-en!

DALI kastet seg først inn i verdenen av trådløs hi-fi med CALLISTO C-serien og DALI SOUND HUB. Erfaringene fra CALLISTO ble finpusset og resulterte i den kompromissløse RUBICON C-serien. OBERON C er en ytterligere utvikling og tilpasning av teknologien med trådløse elementer fra CALLISTO C og RUBICON C. Og den er et skoleeksempel på hva en innebygget Klasse D-forsterker kan prestere i private hjem!

Det er derfor med stor begeistring at vi presenterer OBERON C-serien og den nye DALI SOUND HUB COMPACT. De to utgjør et trådløst system som sikrer den kjente DALI-lyden i en helt ny prisklasse.

Oberon 1 C
Kompakt
høyttaler

OBERON 1 C og SOUNDHUB er et unikt, trådløst og kompakt høyttalersystem som vil gi deg store musikkopplevelser og gåsehud gjennom musikk du kjenner og elsker fra et tradisjonelt hi-fi anlegg, uten at du trenger å se på et anlegg og tykke høyttalerkabler i stuen.
Les om Oberon 1 C

OBERON C-serien består av tre nye høyttalere:

Det er verd å merke seg at introduksjonen av DALIs trådløse høyttalere gir mulighet for trådløse ON WALL-høyttalere. Videre kommer den nye DALI SOUND HUB COMPACT med HDMI-tilkobling. Som de eneste på markedet har DALI integrert HDMI i den trådløse løsningen, noe som betyr strøken trådløs TV-lydkvalitet som ikke tilbys av andre i denne prisklassen! Du får altså en markant lydmessig oppgradering i forhold til lydplanker.

Det er logisk at OBERON C har blitt den neste i rekken av aktive høyttalere fra DALI, for OBERON-serien har siden lansering vært en veldig populær høyttalerserie, både når det gjelder lyd og design.

Alle OBERON C-høyttalere er designet fra bunnen av, og teknologien er klassisk DALI: spesielt valgt for å minimere lydtap og gi deg maksimal lydkvalitet for pengene. Med teknologier hentet fra DALIs beste høyttalere i EPICON-serien gir OBERON C en innsikt og gjennomsiktighet i lydsporet som man normalt bare får i mye dyrere modeller. Du vil oppleve musikk og film som er tettere på det som var tiltenkt fra lydde-signerens side – uten farging eller maskering av fine detaljer. Du vil oppleve at lyden fyller hele rommet med en fantastisk bredde og dybde, selv ved svært lavt lyttenivå.

Aktiv slår passiv

Når det er snakk om ytelse og brukervennlighet tar DALI OBERON-serien til nye høyder ved å lage dem aktive. I tillegg til at det er en forutsetning for å gjøre høyttalere trådløse, så gir en ekte aktiv høyttaler en rekke fordeler sammenlignet med en tradisjonell passiv høyttaler

  • Full kontroll over hele signalkjeden. DALI OBERON C er en komplett løsning der DALI har tatt alle de vanskelige valgene for å optimalisere samspillet mellom forsterker og høyttaler
  • Det er en dedikert forsterkerkanal til hvert høyttalerelement – dermed er hvert frekvensområde optimalisert etter høyttalerens yteevne og lydbilde
  • Matchingen av forsterker og høyttalerelementer er optimal siden den integrerte forsterkeren er utviklet spesifikt til elementene
  • Digitale filtre (DSP) og limitere – gjennom skreddersydde tilpasninger av systemet får DALI det beste ut av hver eneste komponent, noe som bidrar til å oppnå fantastisk hi-fi-lyd.

Oberon 7 C
Gulvhøyttaler

OBERON 7 C har rikelig med krefter og dynamikk til å fylle selv en stor stue med musikk eller filmlyd i superflott kvalitet, selv uten bruk av subwoofer.
Les om Oberon 7 C
Du kan også ha heftige fester uten å bekymre deg for sprengte høyttalerelementer, for alle komponente-ne i OBERON C er spesialtilpasset – gjestene kan bare skru opp volumet!

Tidløst design og høy byggekvalitet

Alle modellene i OBERON-serien har et tidløst og minimalistisk design som passer perfekt inn i stua, uan-sett hvilken innredningsstil du sverger til. Alle modellene fås i sort ask, matt hvit, mørk valnøtt eller lys eik. Frontstoffet i sort eller grå er laget av et kraftig vevd materiale som bidrar til estetikken.

Kabinettene på OBERON C er bygget i kraftig og resonansdød MDF. De produseres med en laminatoverfla-te som langt overgår kvaliteten man normalt finner i denne prisklassen: Ingen synlige overganger eller stygge skjøter. Finishen er som alltid på topp, og den rå teksturen på DALIs trefinish inviterer til at man lar fingrene gli over den. Kort sagt: OBERON C fremstår som en helstøpt, elegant og velspillende høyttaler.

Wide Dispersion – fyldig lyd for alle i stua

DALI gjør det enkelt å integrere høyttalerne dine i ethvert rom. Materialene og geometrien er valgt for å oppnå en bred spredning av lyden i rommet. Formålet er å gi et høyst sammenhengende lydbilde, selv når man ikke sitter sentrert midt mellom høyttalerne. DALIs tilnærming med å øke størrelsen på sweetspoten med optimal lyd tilpasser seg den aktive brukeren – man sitter jo sjelden perfekt sentrert mellom høyttalerne når man hører på musikk i fellesskap, eller når hele familien skal se på film eller TV sammen.

Oberon
On-Wall C

OBERON ON-WALL C og SOUNDHUB er et unikt, trådløst og kompakt høyttalersystem i et elegant og kompakt, flatt design som er ideelt for veggmontering, for eksempel ved siden av TV-en din. Her kan du nyte både musikk og TV-lyd i strålende hi-fi kvalitet uten at du samtidig trenger å få et helt anlegg med tilhørende kabler inn i stuen.
Les om Oberon On-Wall C

Low Loss-teknologi gir deg bedre realisme

Et av DALIs mest dyrebare designprinsipper er Low Loss-teknologien deres. Low Loss betyr at det tas et aktivt valg i designprosessen om å gjøre så mye som overhodet mulig for å minimere det mekaniske lydtapet. Tap i en høyttaler betyr at man mister informasjon fra det originale signalet, og dette maskerer og tilslører detaljene som ligger i lydsporet. Dermed får ikke lytteren den fulle effekten av TV-sendinger, filmer eller musikk.

Å designe høyttalere med lavt tap gir lytteren en realistisk opplevelse av lydsporet og en følelse av at det som kommer ut av høyttalerne låter som de originale innspillingene – med både detaljer, timing, sammenheng og realisme. Den lave forvrengningen forbedrer detaljer som dialogen i filmer eller debattprogrammer, som da blir klarere og lettere å forstå. Hele lydbildet oppleves mer avslappet for ørene dine over lengre tid og gir større glede.

En annen fordel med DALIs Low Loss-design er at høyttalerne ikke endrer karakter ved lave volumnivåer. Mange høyttalere har en tendens til å miste detaljer og låte innestengte ved lavt volum, men med en DALI OBERON C-høyttaler får du den samme detaljeringen og fylden i lyden ved selv svært lavt lydnivå.

SMC – Banebrytende high-end-teknologi

En av de største fordelene med DALI-høyttalere, som bidrar til at de yter langt over prisklassen, er det revolusjonerende og patenterte ’Linear Drive’ SMC-magnetsystemet deres. Dette ble opprinnelig brukt i toppserien DALI EPICON og senere redesignet til RUBICON og OPTICON. Dette er noe man i dag finner i en lang rekke DALI-produkter.

SMC er et materiale i DALIs høyttalerelementer som brukes som en erstatning for de kritiske jerndelene i magnetsystemet. Jern har en negativ innflytelse på den frie bevegeligheten i elementet, noe som skaper forvrengning av lyden. Ved å bruke SMC i de kritiske områdene av magnetsystemet oppnår DALI en reduksjon av mekanisk tap – uten å forandre de magnetiske egenskapene. Dette reduserer drastisk forvrengningen i høyttalerne og gir en klarere og mer ufarget lydgjengivelse.