Hopp til innhold

Allround eller spesialisert – finn en modell tilpasset deg

SLIK VELGER DU DE RETTE
HODETELEFONENE

Et par gode hodetelefoner fyller livet ditt og ørene dine med fet lyd både hjemme, på farten og når du gamer. Vi viser deg hvordan du finner den rette modellen til nettopp dine behov.

Har du en smarttelefon? Da har du garantert også et par hodetelefoner. Men hvis du nøyer deg med øreproppene som fulgte med telefonen, så går du glipp av veldig mye. Disse har nemlig alle sammen det til felles at de først og fremst er laget for å være billige – og du fortjener noe bedre!

Det er utallige typer, merker og modeller å velge mellom, så det kan fort virke litt overveldende. Og hvis du bare velger de samme hodetelefonene som vennene dine, så får du kanskje ikke den gode opplevelsen som du kunne ha fått.

Når du har avklart hvilken type hodetelefon og hvilke funksjoner du trenger, så er det mye lettere å ta det rette valget. Og her kommer stil, design og pris selvfølgelig også inn i bildet.

Allround – en hodetelefon til det meste

Først og fremst må du ta stilling til om du vil ha en hodetelefon som dekker så mange behov som mulig, eller om du vil gå all-in på et bestemt område som sport, audiofil hi-fi, gaming eller noe annet. Disse spesialmodellene kan du lese mer om lengre nede.

Går du etter en allround-hodetelefon, så kan du starte med å velge mellom to ting:

Begge typene kan gi deg strålende lydkvalitet, og begge typene kan fås trådløse eller med kabel. Når du skal velge er det derfor en god idé å tenke på hvordan du stort sett har tenkt å bruke hodetelefonene. Både komfort, funksjonalitet og batteritid (på trådløse modeller) bør passe dine behov når du velger en allround-hodetelefon:

Over-Ear
Hodetelefoner

DALI IO-6 Trådløs hodetelefon
DALI IO-6
Trådløs hodetelefon
3 998,- / stk

Les mer om True Wireless her

In-Ear
Ørepropper

Trådløse hodetelefoner gir deg fri bevegelighet overalt, og lyden kan være av meget høy klasse. På minussiden bruker de batteristrøm, både i seg selv og på telefonen din på grunn av Bluetooth-senderen. Du må derfor være innstilt på å lade hodetelefonene nesten like ofte som telefonen hvis du ikke vil risikere stilhet i øregangene. Mange trådløse hodetelefoner (on-ear/over-ear) har imidlertid også kabeltilkobling, slik at du har en Plan B i bakhånd.

Argumenter for å velge hodetelefoner med kabel kan være:

  • Du glemmer ofte å lade de trådløse hodetelefonene, slik at de dør på irriterende tidspunkter.
  • Du vil ha en løsning som er så enkel, stabil og økonomisk som mulig.
  • Du vil gjerne spare strøm på telefonen, f.eks. hvis du er på farten i lang tid.
  • Du går etter kompromissløs, audiofil lydkvalitet, eventuelt i kombinasjon med en separat hodetelefonforsterker.

Aktiv støyreduksjon/ANC – kvel støyen fra omgivelsene dine

En rekke trådløse hodetelefoner – spesielt over-ear-modeller – har aktiv elektronisk støyreduksjon (ANC) som demper støyen fra omgivelsene dine så du kan konsentrere deg om musikken. Dette er virkelig behagelig, spesielt når du reiser med tog, buss eller fly, eller når du bare vil skjermes fra alle andre former for plagsom støy.

Aktiv støyreduksjon har ingen nevneverdige ulemper ut over å spise litt strøm. Det er kort sagt en veldig nyttig landvinning som kan gi deg både bedre musikkopplevelser og bedre avkobling.

Hos HiFi Klubben kan du velge mellom mange gode og prisbelønte ANC-hodetelefoner, som for eksempel Denon AH-GC30, B&W PX7, Sony WH-1000XM3 og Beoplay H9i. Her får du noe av det beste på markedet, både når det gjelder teknologi, design og finish.

Batteri og spilletid – hvor lenge kan jeg spille musikk?

Alle trådløse hodetelefoner må lades med jevne mellomrom. Trådløse in-ear-modeller – spesielt de helt trådløse True Wireless-typene – kan ha en batteritid helt ned til 3 timer, mens over-ear- og on-ear-modellene kan holde i opptil 30 timer eller mer.

Hvis spilletiden betyr mye for din daglige bruk, så er den absolutt verd å sjekke før du kjøper et par trådløse hodetelefoner.

Comply skumpropper – bedre lyd og bedre komfort for en billig penge

De aller fleste av dagens in-ear hodetelefoner kommer med små silikon- eller gummiørepropper som du skyver inn i øregangen. Det er svært viktig at disse øreproppene tetter fullstendig, ellers får du aldri ordentlig bass.

De smarte Comply-skumproppene er laget i memory-skum, så de utvider seg i øregangene og gir en helt perfekt tilpasning. Dette gir både optimal lydkvalitet og optimal komfort. Forbedringen kan være drastisk i forhold til standard-øreproppene, så du skylder nesten deg selv å prøve dette lille ekstrautstyret.

Kom innom og prøv – det lønner seg

Hos HiFi Klubben tar vi ditt valg av hodetelefoner like seriøst som valg av anlegg og høyttalere. Derfor vil vi gjerne invitere deg til å komme innom en av butikkene våre og teste ut lyd, passform og finish på de forskjellige modellene.

Hodetelefoner er en veldig personlig ting, og de skal selvfølgelig passe din stil og smak. Design betyr mye for mange brukere, og det er absolutt en forskjell på å håndtere plast i forhold til lær og metall. Det er også en forskjell i prisen.

Når du prøver et par hodetelefoner, så vil du fort merke om de er en god match for deg. Akkurat som et par nye sko skal de både se ut og føles riktig. De rette hodetelefonene vil følge deg trofast i årevis, så kom innom en av butikkene våre og la oss hjelpe deg med å finne dem!

Spesialhodetelefoner til sport og hi-fi 

Ikke alle oppgaver kan løses med en sveitserkniv eller en altmuligmann. Noen ganger trengs det en spesialist som er ekspert innen sitt felt. Dette gjelder også for hodetelefoner, der helt spesielle behov krever en helt spesiell løsning. Med de fordelene og begrensningene det medfører.