Hopp til innhold

Slik velger du
de rette
hodetelefonene

Et par gode hodetelefoner er dine uunnværlige følgesvenner, som kan fylle livet ditt med fantastisk musikk og lyd overalt. Vi viser deg hvordan du finner den perfekte modellen for nettopp dine behov.

Alle hodetelefonene du finner i HiFi Klubben er av høy kvalitet, men de har også alle sine styrker og begrensninger. Har du et spesifikt behov, eller finnes det et gyllent kompromiss nettopp for deg? Nedenfor kan du se noen av tingene du kan vurdere før du tar en avgjørelse. Du er også hjertelig velkommen innom HiFi Klubben og prøve de forskjellige modellene med egne ører. Vi er klare for å hjelpe deg trygt i mål.

Video:

Slik velger du
de rette
hodetelefonene

Når du skal velge hodetelefoner bør du starte med å vurdere hva du først og fremst skal bruke dem til. Det finnes utallige modeller å velge mellom, og et par hodetelefoner som er ideelle hjemme på sofaen er ikke nødvendigvis de beste for en tur over Atlanteren eller på treningssenteret. Eller omvendt.

Populære
hodetelefoner

Hva betyr
True Wireless?

True Wireless er in-ear-hodetelefoner helt uten kabler. De to øreproppene sitter fritt i hvert øre, og når du ikke bruker dem kan du legge dem i lomma i den medfølgende ladeesken. Rekkevidden til True Wireless øker med raketthastighet, og du kan velge mellom mange modeller, som hver har sin styrke innen sport, lydkvalitet, samtaler, støyreduksjon, batterilevetid, design eller annet. Batterilevetiden var en utfordring i de første True Wireless-modellene, men i dag har de fleste øreplugger nok strøm til å dekke hele dagen med musikk.

Trådløse
hodetelefoner
gir frihet 

 • Nyt musikken overalt uten irriterende kabler
 • Fritt valg mellom utallige modeller, både full-size og ørepropper
 • Massevis av praktiske funksjoner for musikk, støyreduksjon, anrop og trening
 • Svært lang batteritid i mange modeller
 • Hvorfor velge
  hodetelefoner
  med kabel?

 • Du glemmer hele tiden å lade de trådløse hodetelefonene dine slik at de er utladet når du trenger dem som mest.
 • Du vil ha en løsning som er så enkel, stabil og økonomisk som mulig.
 • Du vil gjerne spare strøm på telefonen, f.eks. hvis du er på reise i svært lang tid.
 • Du går etter kompromissløs audiofil lydkvalitet, evt. sammen med en separat hodetelefon-forsterker.
 • Hvilke hodetelefoner er
  best til musikk?

  Hvis du leter etter den absolutt beste lyden for musikken din, er det ingen vei utenom kablede hodetelefoner. Head-fi handler om den helt perfekte hi-fi-lyden, og øreklokker store som tekopper og kabler så lange som hoppetau gjør det hele enda mer spennende. Noen entusiaster betaler det samme for et par hodetelefoner som andre bruker på en god bruktbil. Men rimeligere løsninger kan heldigvis også levere, og du trenger heller ikke nødvendigvis dra rundt på en kabel.

  Bluetooth har blitt mye bedre de siste årene, og produsentene har også blitt dyktige til å få skikkelig god lyd inn i trådløse hodetelefoner. Både in-ears og modeller i full størrelse kan spille av trådløs musikk i strålende hi-fi-kvalitet, og det er i stor grad opp til din personlige smak om den ene eller den andre modellen låter best. Er du interessert i tung og fysisk lyd med mye bass, eller foretrekker du slankere og mer «hi-fi-riktig» lyd? Kom innom butikken – så finner vi sammen hodetelefonene som sender musikkopplevelsen din helt opp i skyene.

  Noise Cancellation / ANC
  – kvel støyen fra omgivelsene

  En rekke trådløse hodetelefoner – spesielt over-ear-modeller, men også flere og flere True Wireless propper – har aktiv elektronisk støyreduksjon (Active Noise Cancellation/ANC). ANC er en genial funksjon som demper støyen fra omgivelsene, som er svært praktisk, spesielt når du reiser med tog, buss eller fly.

  Via en innebygd mikrofon fanger hodetelefonene dine opp støy fra omgivelsene og bekjemper det ved å sende «motstøy» inn i musikksignalet. Det er utrolig effektivt, spesielt mot transportstøy i tog, fly og hvor du ellers er omringet av motorstøy og babyhyl. Støyreduserende hodetelefoner har vanligvis også «hear-through» eller «transparency», hvor du kan trykke på en knapp for å høre hva flyvertinnen, kollegene eller barna dine prøver å si til deg. ANC bruker litt mer strøm, men det kan til gjengjeld gjøre underverker for både musikkopplevelsen og komforten.

  Hvilke hodetelefoner er best til
  sport og trening?

  De fleste brukere som vil ha musikk i ørene til sport og trening går gjerne for True Wireless. Mange modeller takler alt støvet og vannet du kan utsette dem for – inkludert en tur under springen etter trening. Men det finnes mange andre alternativer hvis du ikke absolutt trenger å skylle øreproppene fri for gjørme og svette.

  Du kan for eksempel velge True Wireless med ekstra god lyd til musikk eller samtaler, selv om de ikke er 100 % vanntette. De fleste modellene tåler lett en regnskur – de tåler bare ikke å senkes helt under vann. Du trenger også bare å ta en tur på gata eller i nærmeste park for å se at svært mange bruker hodetelefonene i full størrelse utendørs uten problemer. Men for hard bruk er et par solide ørepropper vanligvis det beste valget.

  Hvilke hodetelefoner er
  best til telefonsamtaler?

  Nesten alle trådløse hodetelefoner – både i full størrelse og øreplugger – har innebygde mikrofoner og kontroller for telefonsamtaler og stemmestyring. Det samme gjelder de utdøende kablede in-ear-proppene, som vanligvis har disse funksjonene direkte på kabelen. Alle modellene har hver sin løsning for hvordan kontrollene er integrert, og det kan være stor forskjell på samtalekvalitet i begge ender av linjen.

  Det kan være vanskelig å lese seg opp om hvor godt et bestemt par hodetelefoner fungerer for anrop. Hvis det betyr mye for deg, vil vi anbefale deg å ta en titt innom en av våre butikker og prøve det ut. Da er du sikker på å få en løsning hvor både lyd og funksjon lever opp til dine behov.

  Batteriet er dødt
  – kan jeg spille med kabel?

  Hvis du glemmer å lade de trådløse hodetelefonene, vil batteriet før eller siden gå tomt. Da er det slutt på trådløs avspilling, men på de fleste trådløse over-ear- og on-ear-modeller kan du bruke en ekstra kabel og fortsette å spille så lenge du har strøm på telefonen. Med de trådløse in-ear-modellene må du leve med at du ikke kan spille av med kabel, og det gjelder faktisk også enkelte fullstørrelsesmodeller. Sjekk derfor produktbeskrivelsen grundig hvis det er viktig for deg.

  Nyeste
  hodetelefoner

  Lytt
  før du handler

  Hodetelefonene dine må selvfølgelig passe til dine behov, din stil og din smak. I HiFi Klubben kan du teste lyd, passform og finish på de ulike modellene før du bestemmer deg, og vi står klare for å hjelpe deg. Da blir det mye lettere å velge riktig.
  Finn butikk