Hopp til innhold

Slik velger du
de rette
hodetelefonene

Et par gode hodetelefoner er dine uunnværlige følgesvenner som kan fylle dit liv med fet musikk og deilig lyd overalt. Her er en guide til hvordan du finner den helt riktige modellen til dit behov.

Dine hodetelefoner skal ikke bare låte bra, de skal også se bra ut, og føles riktig. I HiFi Klubben har vi håndplukket alle våre modeller ut fra høy lydkvalitet, godt design, lang holdbarhet og konkurransedyktig pris. Uansett om du er til in-ear eller over-ear, trådløst eller med kabel, morgentrening i treningssenteret eller Mozart i sofaen, så kan du finne din perfekte match i HiFi Klubben.

HiFi Klubben er til for deg som ikke vil nøyes med bare å følge strømmen. Vi setter vår ære i, at du alltid får den beste veiledning og de beste hodetelefoner til nettopp dit behov. Hos oss kan du teste de forskjellige modellene før du kjøper, og vi gir hele 6 års medlemsgaranti på alle våre produkter. Velkommen til HiFi Klubben – stedet hvor god lyd møter god stil!

Populære
hodetelefoner

Hør
før du handler

I HiFi Klubbens butikker kan du teste ut lyd, passform og finish på våre forskjellige hodetelefoner, før du bestemmer deg – inklusive in-ears! Våre dyktige medarbeidere står klar til å hjelpe deg med å finne den helt riktige matchen til ditt behov, din stil og din smak. Kom innom HiFi Klubben, og opplev forskjellen!
Finn butikk

Hva betyr
True Wireless?

True Wireless er in-ear-hodetelefoner helt uten kabler. De to øreproppene sitter fritt i hvert øre, og når du ikke bruker dem kan du legge dem i lomma i den medfølgende ladeesken. Rekkevidden til True Wireless øker med raketthastighet, og du kan velge mellom mange modeller, som hver har sin styrke innen sport, lydkvalitet, samtaler, støyreduksjon, batterilevetid, design eller annet. Batterilevetiden var en utfordring i de første True Wireless-modellene, men i dag har de fleste øreplugger nok strøm til å dekke hele dagen med musikk.

Trådløse
hodetelefoner
gir frihet 

 • Nyt musikken overalt uten irriterende kabler
 • Fritt valg mellom utallige modeller, både full-size og ørepropper
 • Massevis av praktiske funksjoner for musikk, støyreduksjon, anrop og trening
 • Svært lang batteritid i mange modeller
 • Hvorfor velge
  hodetelefoner
  med kabel?

 • Du glemmer hele tiden å lade de trådløse hodetelefonene dine slik at de er utladet når du trenger dem som mest.
 • Du vil ha en løsning som er så enkel, stabil og økonomisk som mulig.
 • Du vil gjerne spare strøm på telefonen, f.eks. hvis du er på reise i svært lang tid.
 • Du går etter kompromissløs audiofil lydkvalitet, evt. sammen med en separat hodetelefon-forsterker.
 • Head-fi
  Formel 1 for hodetelefoner

  Head-fi er hodetelefonenes «Formel 1». Her kan du få den perfekte musikkopplevelsen, uten at du behøver å investere i et stort og kostbart high-end anlegg. Se vårt spennende utvalg av head-fi hodetelefoner og forsterkere.
  Les mer om head-fi

  Noise Cancellation / ANC
  – kvel støyen fra omgivelsene

  En rekke trådløse hodetelefoner – spesielt over-ear-modeller, men også flere og flere True Wireless propper – har aktiv elektronisk støyreduksjon (Active Noise Cancellation/ANC). ANC er en genial funksjon som demper støyen fra omgivelsene, som er svært praktisk, spesielt når du reiser med tog, buss eller fly.

  Via en innebygd mikrofon fanger hodetelefonene dine opp støy fra omgivelsene og bekjemper det ved å sende «motstøy» inn i musikksignalet. Det er utrolig effektivt, spesielt mot transportstøy i tog, fly og hvor du ellers er omringet av motorstøy og babyhyl. Støyreduserende hodetelefoner har vanligvis også «hear-through» eller «transparency», hvor du kan trykke på en knapp for å høre hva flyvertinnen, kollegene eller barna dine prøver å si til deg. ANC bruker litt mer strøm, men det kan til gjengjeld gjøre underverker for både musikkopplevelsen og komforten.

  Video:

  Slik velger du
  de rette
  hodetelefonene

  Når du skal velge hodetelefoner bør du starte med å vurdere hva du først og fremst skal bruke dem til. Det finnes utallige modeller å velge mellom, og et par hodetelefoner som er ideelle hjemme på sofaen er ikke nødvendigvis de beste for en tur over Atlanteren eller på treningssenteret. Eller omvendt.

  Hvilke hodetelefoner er best til
  sport og trening?

  De fleste brukere som vil ha musikk i ørene til sport og trening går gjerne for True Wireless. Mange modeller takler alt støvet og vannet du kan utsette dem for – inkludert en tur under springen etter trening. Men det finnes mange andre alternativer hvis du ikke absolutt trenger å skylle øreproppene fri for gjørme og svette.

  Du kan for eksempel velge True Wireless med ekstra god lyd til musikk eller samtaler, selv om de ikke er 100 % vanntette. De fleste modellene tåler lett en regnskur – de tåler bare ikke å senkes helt under vann. Du trenger også bare å ta en tur på gata eller i nærmeste park for å se at svært mange bruker hodetelefonene i full størrelse utendørs uten problemer. Men for hard bruk er et par solide ørepropper vanligvis det beste valget.

  Hvilke hodetelefoner er
  best til telefonsamtaler?

  Nesten alle trådløse hodetelefoner – både i full størrelse og øreplugger – har innebygde mikrofoner og kontroller for telefonsamtaler og stemmestyring. Det samme gjelder de utdøende kablede in-ear-proppene, som vanligvis har disse funksjonene direkte på kabelen. Alle modellene har hver sin løsning for hvordan kontrollene er integrert, og det kan være stor forskjell på samtalekvalitet i begge ender av linjen.

  Det kan være vanskelig å lese seg opp om hvor godt et bestemt par hodetelefoner fungerer for anrop. Hvis det betyr mye for deg, vil vi anbefale deg å ta en titt innom en av våre butikker og prøve det ut. Da er du sikker på å få en løsning hvor både lyd og funksjon lever opp til dine behov.

  Batteriet er dødt
  – kan jeg spille med kabel?

  Hvis du glemmer å lade de trådløse hodetelefonene, vil batteriet før eller siden gå tomt. Da er det slutt på trådløs avspilling, men på de fleste trådløse over-ear- og on-ear-modeller kan du bruke en ekstra kabel og fortsette å spille så lenge du har strøm på telefonen. Med de trådløse in-ear-modellene må du leve med at du ikke kan spille av med kabel, og det gjelder faktisk også enkelte fullstørrelsesmodeller. Sjekk derfor produktbeskrivelsen grundig hvis det er viktig for deg.

  Innspilling
  og lydtrykk

  Høyttalere behøver innspillingstid, det gjør også hodetelefoner. Selve enheten og de mekaniske egenskapene i denne forbedres over tid, og du vil oppleve at dine hodetelefoner spiller bedre etter 10-20 timers bruk. Heldigvis går dette betydelig raskere enn ved store og tunge gulvstående høyttalere. Et lite tips er å la din nye hodetelefon ligge å spille natta igjennom på et moderat volum. Med andre ord: Fyr opp en 10 timers spilleliste, gjerne med basstunge låter, og gled deg til ferdiginnspilte hodetelefoner sammen med morgenkaffen!

  Et meget viktig tips er å være oppmerksom på hvilket lydnivå du spiller på når du lytter til musikken din. En hodetelefon sender lyd direkte inn i ørene dine, og man skal derfor være ekstra forsiktig med volumet. Lytting til musikk gjennom hodetelefoner over tid gjør at ørene blir trette, som igjen gjør at du kan få lyst til å skru opp lydstyrken for å kompensere for dette.

  Føler man dette behovet, bør man heller ta en pause fra lyttingen for å skåne hørselen. For høyt lydnivå kan være direkte skadelig for hørselen din hvis du spiller høy musikk over lengre tid.  

  Nyeste
  hodetelefoner

  Hør
  før du handler

  I HiFi Klubbens butikker kan du teste ut lyd, passform og finish på våre forskjellige hodetelefoner, før du bestemmer deg – inklusive in-ears! Våre dyktige medarbeidere står klar til å hjelpe deg med å finne den helt riktige matchen til ditt behov, din stil og din smak. Kom innom HiFi Klubben, og opplev forskjellen!
  Finn butikk