Hopp til innhold

Velkommen til
vinyl

Platespilleren gir en autentisk lydopplevelse som er beroligende, koselig og oppslukende. En elegant platespiller tar seg også godt ut på hedersplassen i stua. Velkommen til vinylens univers – det er trendy å være retro!

De siste årene har flere og flere åpnet øynene for platespilleren. Det er bare noe ekstra staselig og autentisk med å ta ut et stort cover fra samlingen, fiske ut LP-en, senke stiften ned i rillen og høre en plate fra start til slutt i stedet for å zappe rundt mellom spillelister og enkeltspor på telefonen. Med vinyl tar du deg tid til å stresse ned og nyte. Det er ikke bare retro – det er rett og slett nytelse!

Platespilleren har også en spesiell ”sound” som du ikke finner andre steder. Teknisk sett er det ikke nødvendigvis bedre enn streaming og digitale medier, men vinylen kan gjøre noe helt spesielt med klang, dynamikk og lydbilde, noe som gjør at mange opplever lyden som mer musikalsk og ”ekte”.

God
bedre
best

Se videoen der Roar forteller om platespillere i forskjellige prisklasser. Hva får du for pengene hvis du investerer litt mer?

  • Argon Audio TT – den prisgunstige
  • Argon Audio TT-4 – den fabelaktige
  • MoFi StudioDeck til entusiasten
  • Denon DP-450USB – til PC-en
  • Platespillere
    til ethvert behov

    Mange platespillere er også veldig elegante å se på, og i dag kan du få smart tilbehør som kan få dem til å spille trådløst. Dette gir deg helt frie tøyler til å plassere platespilleren din på hedersplassen i stua, der det stilige designet virkelig kan få lov til å skinne. En god platespiller er en fornøyelse for både øyne og ører!

    Derfor vil du ha
    vinyl

  • Både nybegynnere og entusiaster kan nyte de unike kvalitetene.
  • En elegant platespiller er god stil og løfter interiøret i enhver stue.
  • Det finnes platespillere til enhver smak og enhver lommebok.
  • Du trenger ikke et helt anlegg. Et par aktive høyttalere kan gjøre susen.
  • Med trådløs tilkobling kan platespilleren din stå hvor som helst i stua.
  • Alle kan få det til – og ellers er vi alltid klare til å hjelpe.
  • Kjøreklare platespillere med
    RIAA

    Derfor bør du handle
    platespiller
    hos HiFi Klubben

  • Kvalitetsprodukter i alle prisklasser
  • Kompetent og ærlig veiledning
  • Enormt utvalg i pickuper og tilbehør
  • 6 års medlemsgaranti
  • 60 dagers buy-and-try
  • Se butikkene våre

    Vedlikehold
    for platespiller

    Klar til bruk med aktive
    høyttalere

    Du trenger ikke et helt anlegg for å nyte vinyl. Med aktive høyttalere er all elektronikken bygget inn i høyttalerne, slik at du kan koble til platespilleren direkte. Dette er en veldig praktisk løsning som samtidig gir deg god lyd i ekte hi-fi-stereo. Som bonus får du også innebygget Bluetooth, slik at du kan spille trådløs musikk direkte fra telefonen. Her får du alt-i-ett på en super måte – retro og moderne på samme tid!

    Høyttalere med integrert
    anlegg

  • Koble platespilleren direkte til høyttalerne uten separat anlegg.
  • God lyd i ekte hi-fi-stereo.
  • Spill trådløs musikk rett fra telefonen med Bluetooth.
  • Noen modeller har også HDMI for superenkel hi-fi-lyd fra TV-en din.
  • Fås både superkompakte og i gulvstørrelse.
  • Aktive høyttalere til
    platespiller

    Pickup og RIAA
    her starter den gode lyden

    De fleste platespillere kommer klare til bruk med en fabrikkmontert pickup. Dette er en enkel og økonomisk løsning, men en bedre pickup kan ofte gi deg markant bedre lyd. Verdt å vurdere når stiften uansett må skiftes på grunn av slitasje. På samme måte kan du gi lydkvaliteten en boost med en god separat RIAA-forsterker i stedet for den du kanskje har innebygget i anlegget eller platespilleren. Vi hjelper deg gjerne med tips og inspirasjon – platespilleren din kan alltid bli litt bedre!

    Skjem bort ørene dine med en
    god pickup

  • En bedre pickup kan gi deg mye bedre lyd fra platespilleren din.
  • Du kan oppgradere pickupen på de fleste platespillere.
  • pickupen må passe til den aktuelle platespilleren og tonearmen.
  • Vi hjelper deg gjerne med å velge den beste pickupen til nettopp din platespiller.
  • Kjøper du ny pickup hos HiFi Klubben, monterer vi den for deg gratis.
  • Pickuper
    til alle behov

    FAQ om
    platespillere

    Her er noen av spørsmålene vi oftest får om platespillere i butikkene våre og hos kundeservice. Er du i tvil om noe konkret? Kanskje finner du svaret her.

    Hvorfor er en dyr platespiller bedre enn en billig?
    En dyrere platespiller gir deg normalt bedre materialer, tyngre og mere stabil konstruksjon, bedre tonearm og bedre pickup. Alt sammen er ting som gir deg bedre lyd til slutt.

    Hva koster en god platespiller?
    Det avhenger helt av om du er nybegynner, designbevisst, hi-fi-entusiast eller noe annet. HiFi Klubben har kvalitetsplatespillere i alle prisklasser og du er velkommen til å komme innom en av våre butikker og sjekke noen av de mange mulighetene.

    Hva er den beste platespilleren?
    Den beste platespilleren er den som best matcher din smak og ditt behov. HiFi Klubben har kvalitetsplatespillere i alle prisklasser og i mange forskjellige farger og design. Kom gjerne innom en av våre butikker – så hjelper vi deg trygt i havn.

    Kan jeg få en platespiller, som automatisk fører armen inn/ut?
    Ja, du kan få gode platespillere både med manuell og automatisk funksjon.

    Hva trenger man ekstra for å bruke en platespiller?
    Utover platespiller og pickup må du enten bruke en forsterker, et anlegg eller et sett med aktive høyttalere. Kanskje supplert av en separat RIAA-forsterker, hvis den ikke allerede er innebygget i et av apparatene. Du skal også bruke lidt nødvendig tilbehør (platebørste, rens m.m.).

    Er der innebyggede høyttalere i platespillerne deres?
    Nei, du må koble til separate høyttalere, f.eks. et par aktive høyttalere med innebygget platespillerinngang (Phono). Da får du til gjengjeld skikkelig flott lydkvalitet.

    Hvordan kobler jeg platespilleren til anlegget mitt?
    Tilkobling av en platespiller avhenger først og fremst av, hvor RIAA-forsterkeren sitter i kjeden. Hvis anlegget – eller de aktive høyttalere – har en dedikert platespillerinngang (Phono/RIAA), kobler du bare platespilleren inn her. Er RIAA-forsterkeren innbygget i platespilleren, bruker du en alminnelig lydinngang på anlegget (AUX). Hvis hverken anlegg eller platespiller har innbygget RIAA, må den kobles til som en separat boks (RIAA forsterker) mellom dem.

    Kan en platespiller med innbygget RIAA-forsterker kobles direkte til et sett vanlige passive høyttalere?
    Nei, RIAA-forsterkeren brukes kun til å heve det ultrasvake signalet fra pickupen opp til et nivå på lik linje med andre lydkilder, f.eks. musikstreamer eller CD-spiller. Du må fremdeles bruke en god forsterker til å drive høyttalerne.

    Jeg synes lyden er enormt lav på platespilleren, sammenlignet med andre kilder?
    Du må alltid ha en RIAA-forsterker i kjeden for å spille vinyl. Enten innebygget i anlegget (phono-inngang), innbygget i platespilleren eller som en separat boks. Sjekk derfor om platespilleren din er korrekt koblet til. Kanskje kan du nøyes med å flytte kabelen til korrekt inngang.

    Kan jeg overføre platene mine til en datamaskin?
    Ja, noen platespillere og separate RIAA-forsterkere har innebygget USB-utgang til datamaskin.

    Kan jeg bruke platespilleren med B&O systemer?
    Ja, om anlegget eller høyttaleren har en lydinngang, kan du nesten alltid koble til en platespiller. Evt. via en separat RIAA-forsterker eller en adapter.