Hopp til innhold

Sonos PLAY:1 Trådløs høyttaler

PLAY:1 er en svært kompakt trådløs høyttaler, og en rimelig inngangsbillett til det unike Sonos-universet. Fin musikkløsning til f.eks. baderom, et mindre kjøkken og andre små rom. Fås i sort og hvit, veggfeste kjøpes separat. 

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter Sonos PLAY:1 – superkompakt trådløs høyttaler med utallige muligheter

 • Enkel og rimelig trådløs musikkløsning til mindre rom
 • Støtter Trueplay auto-kalibrering (iOS)
 • Høy brukervennlighet med app-kontroll fra telefon/nettbrett (Apple iOS/Android) og fra PC/Mac
 • Full integrasjon med et stort antall streamingtjenester inkl. Spotify, TIDAL, Deezer m.fl.
 • 2 stk. PLAY:1 kan konfigureres til stereo
 • Tåler plassering i fuktige rom

PLAY:1 er en superkompakt trådløs alt-i-ett-høyttaler som gjør det enkelt og billig å nyte all din musikk trådløst. Den er et godt alternativ til f.eks. en DAB-bordradio på kjøkkenet, og du får alle de kule Sonos-mulighetene med på kjøpet, inkludert full app-styring (iOS/Android) og full integrasjon av streamingtjenester som Spotify, TIDAL, SoundCloud m.fl. PLAY:1 integrerer perfekt med resten av Sonos-komponentene, slik at den kan inngå i et multiromssystem.

PLAY:1 er en opplagt kandidat til mindre rom, der kompakte mål og enkel betjening betyr mer enn den helt store hi-fi-lyden. Derfor er den også klar for veggmontering (feste kjøpes separat). Høyttaleren tåler plassering i fuktige rom, slik at du kan ha den stående f.eks. på badet (men du bør selvsagt ikke kaste den i badekaret eller ta den med i dusjen).

En praktisk detalj er at du kan styre de enkleste funksjonene (f.eks. play/pause/skip) via trykknapper på toppen av høyttaleren. Dermed slipper du å alltid måtte finne frem smarttelefonen.

PLAY:1 fås i hvit eller sort finish. Veggfeste og gulvstativ fås som ekstrautstyr.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Enkel og fleksibel trådløs musikkløsning til mindre rom
 • Tåler plassering i fuktige rom
 • To stk. PLAY:1 kan kombineres til et stereosystem, evt. sammen med SUB
 • Støtter Trueplay auto-kalibrering (iOS)
 • Lynraskt oppsett
 • Enkle funksjoner kan styres via knapper på toppen
 • Full trådløs integrasjon med øvrige Sonos-komponenter
 • Full integrasjon med streamingtjenestene TIDAL, Spotify, Deezer, Napster og mange flere
 • Trådløs kontroll via telefon/nettbrett (Apple iOS/Android) og PC/Mac
 • Kan fungere som trådløs bakhøyttaler sammen med PLAYBAR i et hjemmekino-oppsett (evt. inkl. Sonos SUB)
 • Veggfeste fås som ekstrautstyr 

Begrensninger

 • Best egnet i små rom (eller som trådløse bakhøyttalere til PLAYBAR)
 • Du må ha to om du vil lytte i stereo
 • Lydkvaliteten ikke helt på nivå med en ekte hi-fi-løsning
 • Ikke Bluetooth
 • TRUEPLAY støttes kun via Apple iOS
 • Ikke avspilling fra USB-lagring
 • Støtter ikke 24-bit HD-lyd
 • Du får ikke ekte stereo eller en skikkelig hi-fi opplevelse fra en alt-i-ett-høyttaler, uansett hvor godt den er konstruert. Ekte hi-fi krever alltid en god forsterker og separate høyttalere!

Produktbeskrivelse

PLAY:1 – en superkompakt trådløs høyttaler med utallige muligheter
På egen hånd spiller PLAY:1 bra til å være så liten, men i likhet med de fleste bordradioer, så er det mono som kommer ut. Du trenger derfor to om du vil ha stereo. Dette er til gjengjeld svært enkelt. Du trenger bare å sette opp to PLAY:1 i "stereo mode" – så finner systemet selv ut av resten. Om du supplerer med den trådløse subwooferen Sonos SUB, har du et komplett og trådløst stereo-system som gir deg stor lyd i hele stuen, uten store høyttalere.

Sammen med TV-lydplanken PLAYBAR kan PLAY:1 også fungere som trådløse bakhøyttalere, så du svært enkelt kan få surroundlyd til TV-en din. Med en Sonos SUB i bunnen er du klar for kinofølelse i sofaen. Et ordentlig hjemmekinoanlegg med receiver og separate høyttalere er fortsatt langt bedre, men om du må ha det så enkelt og diskret som mulig, så er Sonos kanskje det beste alternativet. Lydopplevelsen ligger langt over vanlige lydplankeløsninger – og lyden som er innebygd i TV-en, den snakker vi ikke engang om...

Sonos – det originale trådløse multiroms hi-fi-systemet
Sonos er det originale komplette multirums hi-fi-streamingsystemet til hele familien din og hele hjemmet ditt. Alle skjønner hvordan det fungerer nærmest umiddelbart, og nesten alle tenkelige streamingtjenester er fullt integrert. Sonos har markedets største utvalg i avspillere, inkl. lydplanke til TV og trådløs subwoofer. Sonos er også markedets suverent mest solgte og gjennomtestede streamingsystem.

Sonos er fullt integrert med streamingtjenesterne TIDAL (inkl. TIDAL HiFi), Spotify, Deezer m.fl. Dermed får du tilgang på mer enn 20 millioner låter etter eget valg, og uten å eie en eneste CD. Du styrer det hele trådløst fra telefonen/nettbrettet ditt, eller fra PC/ Mac.*

Sonos blir hele tiden oppdatert med nye funksjoner – helt gratis. Oppdateringene lastes ned til Sonos-systemet ditt etter hvert som de kommer, og dermed blir din Sonos-opplevelse bedre og bedre – helt automatisk!

Trueplay – optimal lyd uavhengig av plassering
Trueplay er en veldig praktisk funksjon som ved hjelp av smarttelefonen/nettbrettet ditt og en serie med testtoner kan optimalisere lyden fra de trådløse Sonos alt-i-ett-høyttalerne, enten de spiller alene eller i kombinasjon med en SUB subwoofer.

Du plasserer bare høyttaleren eller høyttalerne vertikalt eller horisontalt der du vil ha dem, og følger deretter instruksene i appen. Når du har gjort en liten håndfull målinger med testtonen, kan Sonos automatisk justere klangbalansen, slik at du får best mulig lyd i bredest mulig lytteområde, uten at du trenger å gjøre manuelle justeringer. En unik og svært brukervennlig funksjon som bidrar til å gi deg bedre lyd fra Sonos-systemet.

OBS: I øyeblikket støttes Truplay kun via Apple iOS produkter. Vi ser frem til at Sonos forhåpentligvis også finner en måte å støtte Truplay via de mange forskjellige Andriod-produktene.

Sonos app – all verdens musikk under fingertuppene dine
Via den gratis Sonos-appen til Apple iOS/Android får du all verdens musikk i din hule hånd. Det gjelder både din egen musikksamling på PC/Mac eller nettverksharddisk samt internettradio og streamingtjenester som f.eks. TIDAL, Spotify og Deezer. Spesielt nettbrettappen er i en klasse for seg – med en stor fargeskjerm blir navigasjonen en lek, du kan virkelig studere platecovere til øynene blir store og våte. Alternativt kan du velge å styre det hele fra datamaskinen din.

Uansett om du velger den ene eller den andre løsningen, får du et pent og oversiktlig brukergrensesnitt, som gjør det til en lek å spille musikk i hele huset. Enhetene kommuniserer under alle omstendigheter fritt seg imellom, så hele familien uten problemer kan bruke forskjellige app-kontrollere i forskjellige rom – samtidig!

Stream musikk direkte fra telefonen eller nettbrettet (Apple iOS/Android)
Foretrekker du å ha musikken din liggende på telefon/nettbrett i stedet for på datamaskinen eller en nettverksharddisk, så har du selvfølgelig mulighet til det også. Når du er på det trådløse nettverket ditt trenger du bare åpne Sonos-appen, velge "Denne iPhone" (eller tilsvarende) og velge musikk fra det bærbare musikkbiblioteket ditt.

Telefonen eller nettbrettet ditt er også et smart sted å oppbevare den musikken som du ikke kan få tilgang til via streamingtjenestene, f.eks. Beatles og de andre navnene som av en eller annen grunn fortsatt ikke er tilgjengelige. Det samme gjelder klassisk musikk, som kan være ganske uoversiktlig å navigere i ute på nettet.

Masser av muligheter til kresne ører
Med Sonos kan du streame lyd i full CD-kvalitet, og det kan du utnytte til å bygge opp en skikkelig hi-fi-løsning. Den trådløse stereoforsterkeren CONNECT:AMP kan alene drive et par gode hi-fi-høyttalere, og allerede her er du oppe i neste kvalitetsklasse sammenlignet med alt-i-ett-løsningene.

Den ultimate Sonos-løsningen er dog den trådløse CONNECT-spilleren, koblet på et separat anlegg. Da får du fullvoksen hi-fi, samtidig som du får alle de trådløse mulighetene og den superenkle app-styringen. Hvis du forer et slikt system fra en "lossless" streamingtjeneste som f.eks. TIDAL Hi-Fi eller med musikk fra din egen musikksamling, er veien brolagt med store musikkopplevelser (forutsatt at musikken din er rippet i tapsfri kvalitet).

Hvis du vil ha enda bedre lydkvalitet, kan du koble CONNECT til en ekstern D/A-konverter (DAC) via optisk eller coaxial utgang og dermed gi lydkvaliteten enda et løft. På noen nyere stereoforsterkere – f.eks. fra NAD – har du mulighet til å koble til CONNECT digitalt og utnytte forsterkerens innebygde DAC. Det samme gjelder hvis du har en god hjemmekinoreciever.

Begynn med én – utvid overalt med enkelt trådløs oppsett
Sonos er et genialt multiroms hi-fi-system, som kan sende en hel verden av musikk ut i hvert hjørne av hjemmet ditt. Stue, kjøkken, soverom, kontor, barnerom, bad – det finnes en musikkspiller fra Sonos til ethvert behov.

Fra appen styrer du musikkvalg og volum individuelt for hvert rom, og lyden fra Sonos er alltid perfekt synkronisert. Dermed kan du på et øyeblikk fylle hele hjemmet med den samme bakgrunnsmusikken, i høy kvalitet. En utrolig lekker og praktisk funksjon.

Oppsettet av Sonos klarer alle på et øyeblikk, og siden du ikke må bygge noe inn i veggen kan du ta med deg hele sulamitten hvis du flytter.

Slik kommer du i gang
For å komme i gang trenger du bare bruke en "controller" (telefon/nettbrett/PC) og en enkelt Sonos-enhet (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 eller PLAYBAR). Hvis du ønsker å utnytte Sonos sitt eget, ekstra stabile trådløse nettverk (SonosNet) – må én enhet også ha kabelforbindelse til routeren.

Hvis routeren din ikke står plassert et sted der du ønsker musikk, kan du i stedet bruke BRIDGE eller BOOST nettverksadapter. Da får du et optimalt Sonos-nettverk én gang for alle.

Ideelt til innbyggingsløsninger

Hvis du planlegger lyd i hele huset i forbindelse med nybygg eller ombygning, gir Sonos deg utallige muligheter. Du kan f.eks. installere innbyggingshøyttalere i alle ønskede rom, trekke høyttalerkablene inni veggen til et sentralt teknisk skap eller et kontor der nettverksrouteren din står. Her plasserer du alle nødvendige Sonos-enheter og evt. effektforsterkere, hvorpå du har usynlig lyd i hele huset, med full fjernstyring og med den kvaliteten du ønsker i hvert enkelt rom

* Støttede streamingtjenester, funksjoner og systemkrav på Sonos er under konstant utvikling og oppdatering. Besøk evt. Sonos egen hjemmeside hvis du vil ha siste nytt. Bruk av TIDAL, Spotify Deezer, SoundCloud m.fl. på Sonos forutsetter betalingsabonnement.

Tekniske spesifikasjoner

 • Trådløs alt-i-ett-høyttaler (mono)
 • 2 stk. PLAY:1 kan konfigures til å spille høyre/venstre kanal i stereo.
 • 2 innebygde digitale Klasse-D forsterkere
 • Høyttalere: 1 x bass/mellomtone, 1 x diskant
 • Støttede streamingtjenester i Norge: Spotify, TIDAL, TIDAL HiFi, YouMusic, Napster, Deezer m.fl.*
 • Trueplay auto kalibrering (iOS)
 • Lydformater**: MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Internettradio-formater: MP3, WMA.
 • Ethernet-tilkobling: Ja, 10/100Mbps
 • Trådløs platform: wi-fi eller SonosNet 2.0 med AES-kryptering***
 • Operativsystem (til lagrede musikkfiler): Windows XP SP3 eller nyere, Mac OSX v10.6 eller høyere
 • iOS 4- og iOS 5-enheter, herunder første generasjons iPad, iPhone 3G samt annen og tredje generasjons iPod touch støtter ikke lenger Sonos-systemet.
 • Strømforbruk i stand-by: 3,8 watt (brukes til å holde det trådløse nettverket aktivt)
 • Medfølgende tilbehør: 1m flat nettverkskabel
 • Veggbeslag og gulvstativ fås som ekstrautstyr
 • Mål: 12,0 x 16,1 x 12,0 cm (BxHxD)
 • Vekt: 1,9 kg
 • Farge: Hvit eller sort

* Støttede streamingtjenester, funksjoner og systemkrav på Sonos er under konstant utvikling og oppdatering. Besøk evt. Sonos egen hjemmeside hvis du vil ha siste nytt. Bruk av TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. på Sonos forutsetter betalingsabonnement.

** Max. oppløsning er 16-bit/48 kHz. WMA Lossless, WMA DRM og Apple "FairPlay" (iTunes DRM-kopibeskyttelse) støttes ikke for øyeblikket.

*** Én af Sonos-enhetene (evt. en BRIDGE/BOOST) må ha kabelforbindelse til din eksisterende nettverksrouter for å utnytte SonosNet. SonosNet er påkrevd for å bruke SUB eller trådløse høyttalere sammen med PLAYBAR.

PLAY:1 i test

Anmeldelser

4,7

Basert på 11 anmeldelser fra kresne medlemmer

Aksnes Lasse

Kjøpte mitt først Sonos produkt og plasserte den på kjøkkenet. For en lyd! Klar og fin. Flott design, og utrolig enkelt å sette den opp mot Sonos appen. Den fungerer til og med når du kobler den opp mot ett mobilt bredbånd av typen Huawei med 4G abonnement. Fungerer strålende for mine musikk behov, Tidal, Spotify, radio mv. Min absolutte nye favoritt musikk spiller.

3 uker siden

Jan Edvard Gjersvoll

God lyd. Sonos appen er ikke brukervennlig og fjerner nyttig funksjonalitet ved kjøring av Spotify. Største misnøye er knyttet til at det er et produkt rettet mot utvalgte streametjenester. Jeg ønsket et produkt som kunne streame all lyd fra mine enheter. Mine 3 stjerner er for lyden. Produktet ellers støtter ikke mine behov.

31 måneder siden

Mike Andersen

Lett å sette opp, og helt ok lydkvalitet. Kan bli litt mye bass, men slår man av Loudness bedrer dette seg betraktelig.<br><br>Har satt den opp mot både Spotify og Google Music, og begge fungerer bra. Har vært noe problemer mellom Sonos og Spotify på server siden, ikke lokalt men sjelden langvarig.<br><br>Den har også de fleste norske radiokanalene, samt i bøtter og spann av internasjonale. <br><br>For meg var Play-1 en test for å se om dette systemet var noe å gå for. Jeg er så langt imponert over systemet og kjøpte en Sonos Connect for å koble stereoanlegget til Sonos. Har planer om å kjøpe 2-3 Play-1 til, slik at jeg har det tilgjengelig i alle rom.

34 måneder siden

Robert Bergersen Skaar

Kanon

36 måneder siden

Amund Helgesen

Veldig enkel og genialt system!

37 måneder siden

Rune Sivertsen

Spiller fantastisk bra i forhold til størrelsen. Eneste å utsette er nedtoningen og ujevnheten under avspilling på høyt volum. Fungerer utmerket hver for seg eller som stereopar.

39 måneder siden

ANDREAS ARNESTAD

Knall produkt til denne prisen, god lyd og pent design

40 måneder siden

Robert Kverndalen

Superfornøyd!

40 måneder siden

Ken Wood

Jentungen på 14 sier at det høres ut som Maria Mena spiller gitar på rommet hennes. Utrolig klar og fyldig lyd, anbefales!

41 måneder siden

Frans van Cuilenborg

Synes at høytalere er veldig bra. Har installert 2 stykker og er veldg fornøyd.

41 måneder siden

ASBJØRN MORTENSEN

Waow, en gang innimellom kommer det produkter som sjokkerer. Jeg nevner storheter som NAD 3020, B&W Nautilus, B&W 805 Diamond, B&W CM1, Tivoli Audio Model One. Å nå Sonos Play:1. Om denne hadde direkte avspilling via Bluetooth og AirPlay hadde markedet kollapset. Det er ingen aktiv høyttaler eller mini anlegg på de nermeste 5 tusen kroner som er i nærheten. Sonos har skutt seg litt i foten med å lage denne som jeg mener utkonnkurerer deres egen Play:5 og ikke minst den nå meningsløse Play:3. Denne har på to dager tatt over 80% av all musikk lytting i huset.<br>Den spiller enormt, langt ut over sin egen størrelse, ja ut over Play:5 sin størrelse også. Ikke tenk, bare kjøp. Minimum en, to i stereo om du vil ha lyd i hele stor stuen. Å da har jeg ikke Sonos Sub engang!!!<br>Applaus til Sonos for å ha hevet listen igjen for streaming.

42 måneder siden

SONOS - DET TRÅDLØSE HI-FI-SYSTEMET

Sonos er markedets mest komplette og brukervennlige trådløse hi-fi-system. Du kan streame allverdens musikk, du kan få superenkel surround-lyd til TV-en din, du kan fylle hvert rom i hjemmet ditt med ekte hi-fi-lyd og du kan styre det hele fra smarttelefonen eller nettbrettet.

 • Svært enkelt oppsett 
 • Trådløs betjening fra smarttelefon eller nettbrett
 • Stream musikkensamlingen din, eller fra nettet
 • Høy lydkvalitet
 • Suverene multiromsmuligheter

Les mer om Sonos

Mer lesning

Book en demo

I Hi-Fi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her