Hopp til innhold

Full trådløs frihet til sport, trening og reise

TRUE WIRELESS
BEFRI MUSIKKEN DIN

True Wireless er in-ear-hodetelefoner som er laget for å sitte i øret samtidig som de er fullstendig kabelfrie – også innbyrdes mellom ørene. True Wireless fikk for alvor vind i seilene da Apple droppet minijack-tilkoblingen på iPhone og lanserte sine trådløse AirPods. I dag kan du velge mellom mange forskjellige True Wireless-modeller fra mange forskjellige produsenter.

True Wireless – smart trådløs musikk til en aktiv livsstil

True Wireless gir deg full bevegelsesfrihet når du har musikk i ørene. Dette er veldig praktisk, spesielt til løpeturer og andre aktiviteter når en kabel kan være i veien og kanskje til og med rive hodetelefonene ut av ørene dine ved et uhell.

Med True Wireless slipper du også klamme ører og hodebøyler som trykker på hodet, og du slipper å måtte finne på kreative løsninger når du bruker sykkelhjelm, lue eller caps. Størrelsen er også en stor fordel hvis du skal ut å reise. True Wireless tar minimalt med plass i håndbagasjen sammenlignet med over-ear-hodetelefoner. Til gjengjeld må du leve uten de myke øreputene og den lange batteritiden fra de store modellene, som også er klart overlegne når det kommer til aktiv støyreduksjon (ANC).

Mange True Wireless modeller er laget primært for utendørs bruk og motstår støv, svette og vann. Du kan også få smartfunksjoner til sport, som pulsmåler, repetisjonsteller og løpende feedback til din treningen din. Kombinert med den trådløse friheten gjør dette True Wireless til de opplagte sportshodetelefonene.

Jabra Elite Sport 4.5H er et eksempel på et par True Wireless-hodetelefoner som har gått hele veien med treningsfunksjoner. Her får du alt fra pulsmåling og treningsprogrammer med stemmecoaching til overlegen vanntetthet – den tåler selv nedsenking i vann. Hvis du vil ha støv- og vanntetthet uten smartfunksjoner, så kan den nye modellen Elite Active 65t levere varene.

Batteri – strøm varer ikke evig

Du har kanskje allerede skjønt at batteritid er en utfordring for True Wireless-hodetelefoner. Du kan fremdeles ikke få superlang batteritid i øreproppstørrelse når hodetelefonene både skal spille musikk over Bluetooth og ha smartfunksjoner.

Den smarte løsningen har vært å bygge inn et backup-batteri i hodetelefonetuiet, slik at du kan lade dem der når du ikke hører på musikk. Dette betyr at du kan regne med en ekstra spilletid på 3-5 timer med to fulle, ekstra oppladinger, uten at du trenger å være i nærheten av en stikkontakt. Du får altså i praksis en god del lenger batteritid uten anstrengelser.

Betjening og tilpassing – det uunngåelige kompromisset

True Wireless-hodetelefoner gir ikke mye plass til betjening av musikk, anrop og andre funksjoner. Noen modeller har touch, og noen har små knapper, men betjeningen er ofte enklere med mer tradisjonelle løsninger som har betjeningsknapper på kabelen eller på trådløse over-ear-hodetelefoner som har større styringsflater.

Akkurat som med alle andre in-ear-hodetelefoner er det svært viktig at øreproppene sitter fullstendig tett i øregangen, ellers får du aldri ordentlig lyd ut av dem. True Wireless sitter typisk fast i øret med en smart ”vinge”-konstruksjon, og det kan fort kreve litt eksperimentering å finne den øreproppen som får hodetelefonen til å sitte helt perfekt i nettopp ditt øre. Når dette først er på plass, kan du til gjengjeld få virkelig god lydkvalitet – helt uten kabler!

For perfekt passform, minst mulig bakgrunnsstøy og dypere bass kan du gå for et par Comply-skumpropper. Comply TrueGrip Pro er spesielt laget til True Wireless-hodetelefoner med innebygde sensorer og sørger for bedre kontakt og dermed presise fitness-målinger. Et par Comply Audio Pro SmartCore-skumpropper kan være et annet godt alternativ hvis du utelukkende bruker True Wireless-hodetelefonene til ren musikklytting.

HUSK: Hos HiFi Klubben kan du prøve alle hodetelefoner før du handler!