Hopp til innhold

Lydplanke / TV-lyd

43 produkter
Viser 42 produkter ut av 43

Lydplanke / TV-lyd

 

Lydplanke / TV-lyd

En lydplanke er en høyttaler som er spesielt designet til å bli plassert rett under TV-en din. Den slanke fasongen gjør den til en elegant og enkel oppgradering av din TV-lyd og du slipper å fylle stua med høyttalere. Noen modeller kan brukes som TV-fot, inngå i multiroms-musikksystemet eller skape surroundeffekt. Kort sagt, det er mange muligheter med en elegant lydplanke, eller soundbar som den også kalles.

Lydplanke – eleganse og god lyd i skjønn forening

En lydplanke er fremstilt til deg som vil ha god lyd når du ser film og streamer musikk, men ikke vil ha rommet fylt opp med høyttalere og kabler. 

Med en god lydplanke får du en lyd som er langt bedre enn de innebygde høyttalerne i TV-en. Hvis du ikke er helt klar for tanken om et fullt surround-system, er soundbars et godt alternativ. Den gir deg en god lydopplevelse og tar seg godt ut under TV-en din.

Elegant og funksjonelt design

Den elegante planken er designet til å være under TV-en din; enten hengende på et veggbeslag, eller stående på et møbel eller en hylle. Noen lydplanker er laget til å sette TV-en direkte oppå, så du ikke trenger å bekymre deg for veggbeslag og annen montering. Du setter rett og slett bare lydplanken på et møbel og så setter du TV-en oppå – problemfritt og du slipper å lage hull i veggen.

Designmessig skal du ikke være redd for å måtte ha en stor koloss inn i stua. En lydplanke er i utgangspunktet helt enkel og elegant, og de forskjellige merkene har utviklet sine varianter av hvordan den avlange høyttaleren skal se ut, for å gli best mulig inn med den øvrige innredningen.

De fleste lydplanker er enten i svart eller hvitt, så de går i ett med for eksempel veggen eller TV-en. Men du kan også få en frisk modell, i en pangfarge som rød, hvis du vil bruke lydplanken som et lite kunstverk. 

Lydplankene kommer i forskjellige størrelser, så du kan eventuelt velge å gå etter en som passer til bredden på din TV, hvis du synes det ser best ut. Det kan også se elegant ut hvis lydplanke høyttaleren enten er kortere eller lengre enn TV-ens bredde, så lenge den blir sentrert rett under skjermen, så avstanden til TV-ens kant er lik på begge sider.

Gi din lydplanke noen gode lekekamerater

Hvis du vil utvide lydopplevelsen, er det noen modeller som lar deg bygge ut lydplanken med en trådløs subwoofer og eventuelt et sett trådløse surround bakhøyttalere. Det vil gi deg enda bedre lyd til både film og musikk – og med de trådløse høyttalerne er du fremdeles uten forstyrrende og irriterende kabler.

Med en subwoofer får du en dyp og dynamisk bass som kan føles i hele rommet. Tilføyer du også et sett bakhøyttalere, har du et ordentlig surround-system som tar deg med direkte inn i det som foregår på skjermen. Teknisk sett faller det ikke inn under en surround hjemmekino når det er en lydplanke i stedet for et sett fronthøyttalere, men ikke desto mindre gir det veldig god filmlyd, som fint kan leve opp til de standardene som er på billedsiden i dag.

Hvis du har blitt klar for tanken om en ekstra enhet i tillegg til soundbaren din, får du enkelt et overblikk over mulighetene ved å sjekke vårt utvalg av høyttalersystemer. De kommer i mange størrelser og kombinasjoner, men hvis du vet at du vil ha en lydplanke, har du allerede innskrenket søkingen og kan gå målrettet etter de systemene som har en. 

Du kan selvfølgelig også velge gjør-det-selv-løsningen og selv sette sammen et høyttalersystem ut fra hvilke høyttalertyper du har bruk for.

Utvalgte produsenter

Noen av de smaleste lydplankene i vårt sortiment kommer fra velkjente Samsung. De har tatt den spinkle elegansen til helt nye høyder, ved å lage lydplanker på helt ned til omkring fem centimeter i høyden. Det gir deg altså en tynn strek av en høyttaler som nærmest kan gå i ett med din TV, alt etter hvilken farge du velger. 

Også alltid stilfulle og kvalitetssikre SONOS har forskjellige soundbarer i sitt sortiment. De hører blant annet til dem som har fortolket den tradisjonelle planken og designet en såkalt playbase, som er en stor firkant du kan sette TV-en direkte oppå, så du hverken skal tenke på veggbeslag eller annen montering.

Selv om Playbase selvfølgelig er større enn en bar, er den hverken voldsom eller klossete å se på. Den har samme eleganse som SONOS lydplanker, så hvis du har bruk for noe å sette din TV på, så bør du overveie denne muligheten. 

DALI er også et merke som er kjent for sitt elegante design, uansett om det handler om trådløse Bluetooth høyttalere, store gulvhøyttalere eller i dette tilfellet, soundbar-høyttalere. Deres utvalg av lydplanker byr på helt skarpe firkanter og avrundede hjørner, som gir et mykere uttrykk. Fargene varierer også, så du kan finne en lydplanke høyttaler som passer perfekt inn i den øvrige innredningen i din stue.

Kom og prøv i HiFi Klubben

Det er vanskelig å forestille seg hvordan lyden fra en gitt lydplanke er, når du sitter og leser om den på nettet. Derfor kan du alltid komme inn i en av våre butikker, så du kan se, høre og føle alt du vil, før du velger din nye soundbar. Våre kompetente medarbeidere er alltid klare til å besvare dine spørsmål, komme med gode råd og hjelpe deg med å finne frem til den beste løsningen for deg. Vi presenterer deg naturligvis også for eventuelle tilbud, så du kan kjøpe den beste lydplanken til en god pris.

Hvis du har undersøkt mulighetene dine på nettet og kanskje begrenset feltet til to eller tre lydplanker du ikke kan velge mellom, kan det også gjøre valget lettere hvis du ser dem i virkeligheten. Det kan være at tanken på en rød lydplanke skremmer deg, men hvis du ser den på en vegg, er den kanskje virkelig kul. Og motsatt, så kan det også hende at den fargen du har besluttet deg for allikevel ikke faller i din smak, når du ser den i virkeligheten. Så kom inn og finn den perfekte lydplanke, både til ditt behov og din smak.