Hopp til innhold
0 produkter
Ingen resultater ble funnet for de filter du har valgt

On-ear og over-ear headset – god komfort og super lyd

Headset – eller hodetelefoner med mikrofon – har etterhvert blitt allemannseie, da vår travle hverdag krever at ting er praktiske og funksjonelle, slik som headset er. I dem kan vi ha vår musikk eller podcast med oss, samtidig som innebygde mikrofoner sørger for at vi kan snakke i telefonen direkte i headsettet.

Du ser kanskje for deg den lille ørebøylen når du tenker på headset, men det er langt fra eneste mulighet. HiFi-markedet bugner over av lekre on-ear og over-ear headset som sitter på hodet og både gir fullkommen lyd og gode ringemuligheter. Du kan besvare og avvise oppkall direkte på headsettet, så du slipper å rote etter telefonen i lomma. Avhengig av modellen, er det lett å gjøre det ved bare å trykke på ørekoppene eller kabelen. Slik kan du også styre lydstyrken og andre ting.

Over-ear headset – perfekte betingelser for noise cancelling

I et over-ear headset er ørene dine omkranset av de myke ørekoppene, så du kan lukke deg helt inn i din egen verden. Et over-ear headset med noise cancelling (ANC) lar deg fjerne all støy rundt deg, så du kan konsentrere deg fullt ut om din film, ditt spill eller din musikk eller hva du nå enn har i ørene.

Det er her over-ear headset skiller seg fra on-ear modellene. Nettopp fordi ørene dine er helt innkapslet i ørekoppene, kan støyreduksjonen virkelig få lov til å virke i et over-ear headset. Hvis du liker e-sport og gaming bør du derfor se deg om etter et over-ear headset, da disse virkelig kan presentere alle spillets lyder for deg samtidig som lyder fra omgivelsene kommer igjennom.

Over-ear headset er dessuten gull verdt i fly, tog og lignende, enten du vil sove på turen eller bare vil slippe bråket fra motorer og mennesker rundt deg. Hvis du skal bruke ditt over-ear headset blant andre mennesker, kan du med fordel velge en modell hvor du kan slå av og på noise cancelling – eller stille inn hvilke lyder du vil ha filtrert vekk – så du fremdeles kan følge med på hva som foregår rundt deg, for eksempel når du beveger deg rundt i trafikken eller hvis dine kollegaer skal kunne komme i kontakt med deg på kontakt.

Bluetooth on-ear headset

On-ear headsettet sitter på ørene dine, så de ikke er sperret inne i ørekoppen, men allikevel lukker ute dine omgivelser, så du kan konsentrere deg om det skjer inne i ditt headset. Noe som får et on-ear headset til å skille seg ut fra de større over-ear headsettene, er at on-ear normalt veier mindre. Det er en fordel hvis du for eksempel bruker dem på spaserturer eller løpeturer, hvor du gjerne vil ha et headset med hodebøyle, men allikevel vil begrense vekten, og dermed belastningen mest mulig.

I HiFi Klubben finner du primært Bluetooth on-ear headset, så du kan koble til din mobiltelefon eller andre enheter uten å bruke kabler. Det gir ekstra fleksibilitet og bevegelsesfrihet som mange blant annet nyter i treningssenteret.

Med et Bluetooth on-ear headset kan du bevege deg fritt, så lenge telefonen er innenfor Bluetooth-forbindelsens rekkevidde, noe som sjeldent er et problem, da de fleste av oss har telefonen i lomma det meste av tiden.

Selv om noise cancelling i stor grad forbindes med over-ear headset, kan du saktens finne gode noise cancelling on-ear headset, for eksempel fra Bowers & Wilkins og Bang & Olufsen.

Bowers & Wilkins PX5Bang & Olufsen Beoplay HX

Også andre merker som Adidas og Sennheiser har Bluetooth on-ear headset i sitt sortiment, så det er mye å velge mellom hvis du er ute etter et headset med behagelige ørekopper til å sette på ørene.

Stort utvalg av on-ear og over-ear headset i HiFi Klubben

Er du ute etter et nytt on-ear eller over-ear headset, så stikk gjerne innom i din lokale HiFi Klubben butikk. Hvis du har problemer med å få oversikten over det store utvalget og de mange forskjellige merkene, kan det være en god ide å komme inn og fysisk se de forskjellige headsettene. Da kan du kjenne på, løfte og prøve, slik at du kan finne frem til den modellen som passer deg best.

Har du spørsmål om forbindelsen, fordeler og ulemper, spesielle funksjoner eller noe annet, så står våre kyndige medarbeidere klare til å svare, så du kan finne det perfekte headsettet til deg – enten det er on-ear eller over-ear modell.

Det kan også hende at du er interessert i disse kategoriene:

In-ear headsetVanntette headsetHeadset til treningTrådløse headsetHeadset til iPhoneTrue Wireless headsetHeadset med kabel