Hopp til innhold

39 produkter
Ace
Sonos Ace
Trådløs hodetelefon
5 470,- / Stk

Headset – hodetelefoner med mikrofon

Hodetelefoner med mikrofon gir deg god lyd i begge retninger. Du får servert behagelige toner fra din musikk, samtidig som du kommer klart og tydelig gjennom hos mottakeren hvis du ringer via hodetelefonene, eller snakker med folk i spillverdenen. Noen modeller har en eller flere mikrofoner innebygget, så stemmen din kan fanges opp fra forskjellige vinkler, mens andre har påmontert en mikrofonarm, så du kan plassere den der hvor det passer best. De fleste headset er trådløse og dermed lette å ha med på farten, mens enkelte – for eksempel til gaming – skal kobles til via en kabel.

Litt språk-«nørding»

La oss starte med litt nørding om hva vi kaller de forskjellige apparatene. Hodetelefoner med mikrofon er i virkeligheten headset. Betingelsen for at noe kan kalles et headset, er nemlig at det er minst en mikrofon – enten innebygget eller på en mikrofonarm. Når man snakker om et «headset med mikrofon», er det dermed i virkeligheten smør på flesk, da mikrofonen allerede dekkes av ordet headset. Men det vet de færreste, eller de er ikke så nøye på det, og i HiFi Klubben er vi også litt likeglade med hva du kaller det. Uansett, så har vi et stort utvalg og vi hjelper deg gjerne med å finne frem til den typen som passer deg best.

Bluetooth headset

Vi har flere typer headset i vårt utvalg, så du kan finne akkurat det som passer til deg og din hverdag. Hvis du har en aktiv og travel hverdag, kan du med fordel velge et Bluetooth headset, så du ikke har kabler som kommer i veien. En av de store fordelene med et trådløst headset, er at du enklere kan være aktiv og gå fra det ene ærendet til det andre med headset-et på, fordi du ikke har kabler som kan sette seg fast i glidelåser, sykkelstyret og lignende.

Du kobler enkelt til ditt Bluetooth headset til mobiltelefonen eller andre enheter med et enkelt klikk. Fleksibiliteten med den trådløse forbindelsen gjør at du både kan bruke ditt Bluetooth headset på løpeturer med din iPhone, til onlinemøter fra din jobb-PC og til strømming fra din hjemme-PC. Hvis du vil koble til et Bluetooth headset til en PC, skal du riktignok være obs på om PC-en har Bluetooth. Hvis ikke, kan du kjøpe en Bluetooth dongle som settes i PC-ens USB-port, deretter kan du opprette forbindelse til ditt Bluetooth headset.

Så snart ditt Bluetooth headset er koblet til din enhet, kan du dessuten – avhengig av modellen – betjene din enhet direkte fra headsettet. Det betyr at du ikke behøver å ta telefonen opp fra lommen for å besvare en samtale, endre lydstyrken, skifte sang eller lignende.

Moten og behovene skifter hele tiden, men det er fremdeles noen egenskaper som typisk går igjen på populære Bluetooth headset. De beste Bluetooth headset er dem med best komfort, så du kan ha det på i mange timer i strekk, uten å få vondt i ørene. Dernest avhenger det av hva du legger vekt på. Er det viktigst for deg at ditt Bluetooth headset har den beste mikrofonen, eller er lyden ditt primære fokus? Går du etter bestemte materialer eller design? Det er mange parametere å gå etter og de mange merkene bytter på om å komme med banebrytende teknologier, fete design og grunnleggende gode Bluetooth headset. I vårt sortiment har vi øyeblikket gode Bluetooth headset fra blant annet disse merkene:

JabraB&OBowers & WilkinsDenonSennheiserSony

Du er naturligvis alltid velkommen inn i en våre butikker, hvis du vil høre mer om de mange mulighetene, eller hvis du har behov for å prøve en eller flere modeller, før du kjøper.

Headset til samtaler

Etterhvert som vi har begynt å bruke hodetelefoner i mange timer i løpet av dagen, har det blitt innebygget mikrofon i flere og flere modeller, så du ikke trenger å bryte forbindelsen for å motta en samtale. Dermed kan du besvare en oppringning, hvis noen ringer når du er på løpetur eller trener i treningssenteret. Så snart telefonen din er koblet til headsettet, kan du – avhengig av modell – besvare oppringningen direkte på ditt headset og deretter føre en samtale, uten at du behøver å ha frie hender, eller avbryte det du er i gang med.

I en del modeller finnes den smarte Clear Voice Capture (CVC) funksjonen som sikrer optimal samtalekvalitet, så vedkommende i den andre enden av forbindelsen tydelig kan høre deg.

Headset til samtaler kommer både som små in-ear headset, hvor proppene sitter inne i øret og større on-ear og over-ear headset, hvor en bøyle sitter over hodet. Begge deler er gode allround headset, som du både kan bruke på toget, til trening og til telefonsamtaler. Hvis du primært skal bruke det til onlinemøter, anbefaler vi at du i stedet kjøper et headset med mikrofonarm, da disse ofte har bedre kvalitet på nettopp mikrofonen.

In-ear headset

Hvis du har hoppet på bølgen med de smarte hodetelefonene til sport, har du sikkert allerede stiftet bekjentskap med innebygde mikrofoner.

Alt etter hvilken modell du velger, er det i noen tilfeller flere mikrofoner innebygget, så de selv registrerer hvilken mikrofon som best kan fange opp stemmen din – for eksempel hvis du er ute og løper og det kommer vind fra den ene siden.

Du kan få et in-ear headset, både som True Wireless, hvor du utelukkende har de to øreproppene, og i modeller med en nakkekabel som forbinder de to øreproppene. I begge tilfeller fungerer headsettet via en trådløs forbindelse til din mobiltelefon og du kan besvare oppringninger direkte på øreproppene eller kabelen.

On-ear/over-ear headset

Hvis du ikke liker de små øreproppene, kan du saktens få et godt headset som enten sitter på, eller omslutter ørene dine, med en behagelig ørekopp.

Du har garantert sett on-ear og over-ear hodetelefoner i gatebildet massevis av ganger, og noen av disse har altså en eller flere mikrofoner innebygget, så du kan snakke i telefonen, uten å ta den opp fra lommen.

Headset til gaming

Du kan også få hodetelefoner med mikrofon, hvor mikrofonen ikke er innebygget, men i stedet er montert på hodetelefonen – som regel på en mikrofonarm. Det er særlig kjent fra gamingverdenen, hvor man snakker om gaming headset, som er spesielt utviklet for å gi deg den beste spillelyden og sikre at din stemme kommer klart gjennom til dine medspillere, så dere kan samarbeide og kommunisere best mulig underveis i spillet.

Fordelen ved denne typen er også at du kan flytte på mikrofonen, så den kan sitte rett utenfor munnen din, eller du kan flytte den vekk fra ansiktet når du ikke bruker den. Mens de fleste andre headset er trådløse, blir gaming-modellene ofte koblet til PC-en via kabel for å sikre at lyd og bilde er synkronisert, så du ikke blir overrasket av noe på skjermen fordi lyden henger etter.

Du kan saktens få super-gode trådløse headset til gaming, hvis du bare vil betale for det. Det er ingen tvil om at hvis man sammenligner et billig trådløst gaming headset, med et billig gaming headset med kabel, vil kabelmodellen klart være å foretrekke. Hvis du kommer høyere opp på prisskalaen, utligner forskjellen seg, så de trådløse modellene kan fint henge med.

Finn ditt nye headset hos HiFi Klubben

Vi har håndplukket et bredt sortiment av headset, så du har mye å velge mellom og samtidig kan være sikker på at kvaliteten er god. Hvis du kommer innom en av våre butikker, kan vi hjelpe deg med å finne frem til hvilken type headset som best tilfredsstiller dine krav og behov – og sammen med deg kan vi finne ut om du skal ha et Bluetooth headset, gaming headset eller noe annet. Du får dessuten muligheten til å prøve ut de forskjellige modellene, så du kan føle hvilken som sitter best på ørene dine. Designet kan også ha betydning for deg, så det kan være til god hjelp å se mulighetene i virkeligheten, før du bestemmer deg.

FAQ

Nedenfor har vi samlet noen av de oftest stilte spørsmålene om headset. Hvis du ikke finner svar på ditt spørsmål, er du naturligvis hjertelig velkommen til å kontakte oss, så kan vi hjelpe deg med å finne din nye følgesvenn.

Hvilket headset skal jeg kjøpe?

Når du skal kjøpe nytt headset, skal du først bestemme hva som er viktigst for deg: Lydkvalitet, komfort, mikrofonen, designet eller er det noe annet? De forskjellige headsettene utmerker seg på forskjellige områder, så du skal kjøpe det som passer best til dine behov.

Hva betyr headset?

Headset betyr hodetelefon med mikrofon og derfor er det den perfekte blandingen av et alminnelig par hodetelefoner med en eller flere innebygde mikrofoner, eller en mikrofonarm, som sitter på headsettet.

Hva kjennetegner et godt headset?

Et godt headset sitter først og fremst perfekt på, eller i, ørene dine, så det ikke irriterer når du bruker det. I tillegg skal det passe til dine preferanser for om du vil ha et trådløst headset, eller et med kabel. Hvis det er viktig for deg, kan designet også ha betydning.

Hvilket headset er best?

Det beste headsettet avhenger av hvem du er. Skal du bruke det til løping og trening, er et in-ear Bluetooth headset å foretrekke. Men skal du bruke det til online forretningsmøter, skal du nok sikte etter en av de større over-ear modellene, så du kan lukke ute alle lyder fra omgivelsene.

Hva koster et headset?

Du kan finne headset i alle prisklasser, så hvis du har et begrenset budsjett, behøver du ikke være nervøs for prisen. Du kan finne headset fra 250,– og helt opp til omkring 20 000 kroner. Pris og kvalitet henger naturligvis sammen, så jo mer du betaler, desto bedre lydkvalitet og komfort får du. Men du behøver ikke bruke mange tusen kroner for å få et veldig bra headset.

Hvordan kobler man et headset til en iPhone?

Hvis du har et Bluetooth headset, kan du enkelt koble det til din iPhone ved å slå på Bluetooth og finne det i listen på din telefon. Hvis du har et trådløst headset uten Bluetooth, eller et headset med kabel, avhenger tilkoblingen av hvilken iPhone-modell du har, og i så fall bør du sjekke veiledningen til headsettet.