Hopp til innhold

9 produkter

Flotte og praktiske vanntette hodetelefoner

Med vanntette hodetelefoner er det slutt på å bekymre seg over værmeldingen og svette treninger. Alt etter modell, klarer de både vann, støv og svette – og i noen tilfeller kan du også skylle hodetelefonen under vannkranen hvis den har blitt smussete, eller hvis den er udelikat etter en hard treningsøkt. Du finner også et stort utvalg av vanntette trådløse hodetelefoner, hvis du vil slippe ledningen fra din mobiltelefon eller andre enheter. Hvor vanntett en gitt hodetelefon er, angis med en såkalt IP-kode, som du kan lese mer om nedenfor.

Hvor vanntette er egentlig vanntette hodetelefoner og vanntette headset?

«Vanntett» kan være et vidt begrep, for når kan man egentlig kalle høretelefoner for vanntette? Skal de klare litt svette i løpet av en løpetur, eller skal du kunne ha dem på ved et skybrudd og når du svømmer? For å imøtekomme dette, er det utviklet en såkalt IP-sertifisering som fastsetter noen krav til når du kan kalle for eksempel hodetelefoner og vanntette høyttalere for vanntette? IP-sertifiseringen er en skala, så det er også forskjell på hvor motstandsdyktige de forskjellige vanntette hodetelefonene er.

IP-koden består av to tall, hvor det første angir hvor godt de tåler støv og det andre angir motstandsdyktighet ovenfor vann. Den første verdien går fra 0 til 6 og den andre verdien går fra 0 til 9. Hvis det bare er foretatt en test av den ene, erstattes det manglende sifferet med en X.

De fleste av våre vanntette ørepropper har en vanntetthet på 5 eller mer. Det betyr at de ikke tar skade av hverken svette eller regn. Noen av modellene kan også tåle at du skyller dem i vann etter bruk, så du kan holde dem rene i lang tid.

Du kan se en detaljerte oversikt over IP-skalaen i vårt blogginnlegg Hvor vanntett er ditt lydutstyr? Og du er alltid velkommen til å kontakte oss, hvis du har spørsmål om spesifikke vanntette ørepropper eller IP-sertifiseringen.

Vær klar til trening med vanntette hodetelefoner og vanntette ørepropper

Trådløse vanntette hodetelefoner blir i stor grad brukt i forbindelse med sport, da de færreste av oss kan gi maks gass under treningen uten å svette. Derfor er det godt å vite at man har et sett hodetelefoner enten i eller på ørene som ikke skades av litt svette i kampens hete. Noen høretelefoner er utviklet som sportshodetelefoner og de er designet spesifikt til å gi best mulig komfort og funksjonalitet mens du er aktiv. De tåler ofte svette og støv, så du ikke trenger å bekymre deg om dem mens du trener. Mange av de vanntette hodetelefonene har også Bluetooth og det kan være en stor fordel når du er aktiv. Hvis du beveger deg mye, er det nemlig godt å vite at du ikke skal plages av en kabel som henger i veien i tide og utide.

Vanntette ørepropper kan naturligvis også være praktiske utenfor treningslokalet. Uansett om du er typen som løper utendørs, eller du bare har lyst til å ha litt musikk i ørene når du går til bussen eller går en tur i parken, kan det være en god ide med et sett vanntette hodetelefoner. Da trenger du ikke bekymre deg om værutsikten siden hodetelefonene tåler eventuelle regnbyger og fuktigheten i luften. Med en IP-sertifisering fra fire og oppover er du trygg i forhold til vann fra oven. Hvorvidt du gidder å vandre rundt i regnbyger er naturligvis en annen sak.

Du kan også finne trådløse vanntette hodetelefoner til svømming, så du kan høre på din yndlingsmusikk mens du tilbakelegger den ene lengden etter den andre. Hvis bare nyter en tur i vannet i ny og ne og ikke nødvendigvis bruker svømming som trening, er et par vanntette hodetelefoner til svømming også ideelle, så du kan boltre deg i havet eller svømmebassenget – eller bare ligge og flyte i vannoverflaten. Men husk at du alltid skal være oppmerksom på din sikkerhet og dine omgivelser – akkurat som hvis du bruker støyreduserende høretelefoner i trafikken. Hvis du vil bruke vanntette hodetelefoner til svømming, anbefaler vi alltid at du sjekker produsentens spesifikasjoner av produktet før du begir deg ut i det våte element. Vær oppmerksom på at IP-sertifiseringer angir høretelefonenes motstandsdyktighet ift. rent ferskvann – vanntette hodetelefoner kan derfor ta skade av f.eks. saltvann.

Ta i mot samtaler med et vanntett headset

Størstedelen av de vanntette hodetelefonene du finner i vårt sortiment er i virkeligheten vanntette headset. Det skyldes at de har en eller flere mikrofoner og det er en forutsetning for at hodetelefoner kalles headset. Med et headset får du altså alle egenskapene fra vanntette hodetelefoner samt muligheten for å snakke i det, så du kan håndtere oppkall uten å avbryte forbindelsen til ditt headset.

I tillegg til de mange fordelene ved de vann- og støvavvisende egenskapene, kan du også motta oppkall med et vanntett headset, selv om du er ute på en løpetur. Avhengig av modell kan du besvare oppkallet direkte på ørekoppen, øreproppen eller kabelen, så du trenger ikke å ta opp telefonen fra lomma hvis det kommer en viktig samtale midt i treningen.

Du kan med fordel velge et vanntett Bluetooth headset, hvis du primært skal bruke det til trening eller utendørs aktiviteter i alt slags vær. Da slipper du kabler som henger i veien og du kan besvare samtaler, styre musikken osv. direkte på headsettet.

Finn vanntette hodetelefoner og vanntette headset blant disse merkene

Utvalgte merker

Det er etterhvert mange merker å velge mellom når du skal finne et sett vanntette hodetelefoner eller et vanntett headset. Kanskje har du allerede et favorittmerke, kanskje velger du mer ut fra design, komfort eller funksjoner. Uansett så har vi massevis av muligheter i HiFi Klubben, så du kan finne de beste vanntette hodetelefonene og headset til ditt behov, stil og budsjett.

Jabra vanntette ørepropper

Jabra er en av de store på markedet for vanntette hodetelefoner, da de har spesialisert seg i sporty hodetelefoner, som jo ofte er vanntette. Deres trådløse vanntette in-ear headset med separate ørepropper er laget i et lekkert design og med ergonomisk utforming som gjør at de sitter perfekt i ørene dine, uansett hva du holder på med.

Adidas vanntette headset

Adidas har også meldt seg på banen med et utvalg av vanntette hodetelefoner. De har både modeller med ørekopper og ørepropper, så det er noe for enhver smak. Det spesielle med Adidas hodetelefoner er deres unike design som leder tankene i retning av de øvrige produktene fra det store sportsmerket – for eksempel med nakkekabler som er utformet som lissene på deres sneakers.

Besøk en av våre butikker og hør mer

Du er alltid velkommen i våre fysiske HiFi Klubben butikker. Vi besvarer gjerne dine spørsmål og gir våre beste råd når du skal finne frem til de beste vanntette ørepropper eller hodetelefoner til deg. De skal sitte godt i ørene dine, så du ikke plages selv om du bruker dem i lengre tid av gangen. De skal også ha de nødvendige funksjoner, så du enkelt kan betjene musikk, motta oppkall osv. og de skal naturligvis være vanntette i den grad at de lever opp til dine behov.

Hvis du skal bruke dine vanntette hodetelefoner til løping utendørs, i all slags vær, er det viktig at de tåler regnbyger, så du ikke trenger å bekymre deg for hodetelefoner som drukner. Hvis du trener innendørs kan du trolig klare deg med en lavere IP-verdi for vanntetthet, men de skal naturligvis fremdeles kunne håndtere svette. Og hvis du synes det er best hvis du kan skylle dine hodetelefoner i ny og ne, så de blir som nye... – Da er det selvfølgelig essensielt at de ikke drukner, når du holder dem under springen.

Det er altså flere parametre å ta høyde for når du skal velge vanntette hodetelefoner, så hvis du er det minste i tvil, kan et besøk i en av våre butikker hjelpe deg på rett vei. Her kan du også prøve de forskjellige hodetelefonene og headset, så du kan kjenne hvilke som sitter best på ditt hode og hvilke som passer inn i dine ører.

Du kan også bruke vår onlinechat på hjemmesiden, hvis det passer deg best å stille dine spørsmål hjemmefra, selv om det selvfølgelig begrenser dine muligheter for å prøve hodetelefonene og kjenne på de forskjellige materialene.

FAQ

Hvis du har spørsmål om de vanntette hodetelefonene eller vanntette headset, er du som sagt velkommen til å kontakte oss. Men det kan også hende du finner svaret i vår liste med ofte stilte spørsmål om vanntette hodetelefoner.

Kan hodetelefoner tåle vann?

Du kan se hvor vannavvisende hodetelefoner er ved å se på deres IP-verdi. IP-koden inneholder to tall som angir hvor motstandsdyktige de aktuelle hodetelefonene er når det gjelder støv og vann. Skalaen for vanntetthet går fra 0 til 9 og hvis dine hodetelefoner skal håndtere svette fra trening og løpeturer i regnvær, kan du godt klare deg med en IP-verdi fra omkring 4.

Hvilke vanntette hodetelefoner er best?

Det er vanskelig å si hvilke vanntette hodetelefoner som er de beste, men blant annet Jabra har utmerket seg med sine sporty hodetelefoner og headset som tåler svette, smuss, regnbyger osv. Hva som er best avhenger også av ditt spesifikke behov og dine personlige preferanser, så kikk innom HiFi Klubben, så vi kan finne de beste vanntette hodetelefonene til deg.

Kan Marshall hodetelefoner tåle vann?

Marshall har enda ikke lansert helt vanntette hodetelefoner, men det betyr naturligvis ikke at du trenger å løpe i le hvis det kommer noen dråper fra oven. Marshall hodetelefoner er supergode høretelefoner og deres andre kvaliteter veier godt opp for den manglende vannavvisingen.

Er Apple hodetelefoner vanntette?

Ifølge Apple deres AirPods hverken vanntette eller vannavvisende. Riktignok er det flere brukere som hevder at de har mistet sine AirPods i badekaret eller har vasket dem i vaskemaskinen, uten at de har gått i stykker. Vi anbefaler dog å følge Apples retningslinjer og holde AirPods unna det våte element, så du ikke risikerer ulykker, tapt garanti osv.