Hopp til innhold

22 produkter

Hodetelefoner med kabel gir høy lydkvalitet

Når du er på utkikk etter et par nye hodetelefoner vil du sannsynligvis bli lettere overveldet av det store utvalget. Mange har etterhvert kastet seg over de trådløse hodetelefonene som nok har tatt litt av fokuset vekk fra den hodetelefonene som på mange områder er minst like gode: Hodetelefoner med ledning, eller kabel som det egentlig heter.

Det ene behøver riktignok ikke å utelukke det andre, for mange av de trådløse hodetelefonene har nemlig en kabel inkludert, som du kan velge å bruke, og så er det selvfølgelig også de hodetelefonene som har en kabel fastmontert.

Få bedre lyd med et par hodetelefoner med kabel

Det er flere fordeler hvis du velger hodetelefoner med kabel. Den største og viktigste er helt klart at lydkvaliteten i de fleste tilfeller kan være bedre i kablede hodetelefoner enn i trådløse – særlig hvis det er Bluetooth hodetelefoner, som på noen områder fremdeles mangler litt på lydkvaliteten i forhold til andre alternativer.

Lydkvaliteten i hodetelefoner med kabel er generelt bedre, hvis du sammenligner med trådløse modeller i samme prisklasse. I kablede hodetelefoner sendes de elektriske signalene direkte fra spilleren til hodetelefonene og taper dermed ikke noe kvalitet på veien. De beste hodetelefonene med kabel har derfor en uovertruffen lydkvalitet og er perfekte for en ekte audiofil.

Hvis du velger et par hodetelefoner med lang ledning, kan du også bruke dem som hodetelefoner til TV, så får du flott lyd med høy kvalitet, uten å forstyrre eller bli forstyrret av dem rundt deg når du ser din yndlingsfilm eller en konsert med høy lyd. Hvis du vil ha en enda mer intens lydopplevelse, kan du kikke på støyreduserende hodetelefoner, som lukker ute alt omkring deg, så du kan bli helt oppslukt. Dette gjelder naturligvis også hvis du bruker dine kablede hodetelefoner sammen med din PC, mobiltelefon eller lignende. Noise cancelling er enda ikke en del av standardpakken når du kjøper kablede hodetelefoner, men hvis du velger et par trådløse hodetelefoner som også kan brukes med kabel, kan du saktens få et par gode støyreduserende hodetelefoner med kabel.

Headset med kabel

Hvis du vil kunne bruke dine hodetelefoner til samtaler, skal du få fatt i et headset med kabel. De har nemlig minst en mikrofon – enten innebygget eller som en ekstern mikrofonarm – som kan fange opp stemmen din, så personen du snakker med kan høre deg. Du kan få headset med ledning til iPhone, Android, PC, TV m.m. Det samme headsettet kan brukes med flere enheter, så lenge inngangen passer til kabelen. I de fleste tilfeller kan du også kjøpe et adapter, hvis f.eks. ikke mobiltelefonen din har den utgangen som headsettet krever.

Hvis du er ute etter godt utstyr til gaming, kan et headset med ledning ofte være den beste investeringen. Den kablede forbindelsen sikrer at lyd og bilde er helt synkront, så du ikke opplever forsinkelser i lyden. Dette kan du også oppnå med trådløse hodetelefoner, men ofte skal du grave dypere i lommene for å få tilstrekkelig god kvalitet, sammenlignet med en kablet løsning. Hvis du utelukkende skal bruke headsettet foran skjermen, blir du sikkert også mindre forstyrret av kabelen.

Hodetelefoner med ledning og Bluetooth

Hvis du av typen som gjerne vil ha det beste fra begge verdener, kan det heldigvis også la seg gjøre. Mange hodetelefoner og headset kan nemlig brukes både trådløst og med kabel.

Dermed kan du nyte godt av den trådløse friheten når du er på farten, men raskt sette i kabelen hvis du vil spare på strømmen på mobilen, eller når du sitter hjemme foran skjermen og gjerne vil ha opp lydkvaliteten et par hakk. Hodetelefoner med ledning og Bluetooth kan dessuten være designet med spesielle formål for øye, for eksempel som vanntette hodetelefoner eller hodetelefoner til trening.

Vær oppmerksom på plugger og utganger

Når du kjøper hodetelefoner eller ørepropper med ledning, skal du være oppmerksom på om din enhet – mobiltelefon, PC e.l. – er kompatibel med hodetelefonene. Det vil si at den har riktig inngang, så du kan sette pluggen fra hodetelefonene i din spillerenhet.

En del hodetelefoner blir i dag fremstilt med flere muligheter for kabeltilkobling, mens noen er begrenset til bare for eksempel USB A, USB C eller minijack. I disse tilfellene skal du sørge for at din avspillerenhet har en tilsvarende utgang, så de passer sammen. Hvis det ikke er tilfelle, kan du ofte kjøpe et adapter – hvis det ikke allerede følger med hodetelefonene – så du kan få koblet til hodetelefonene og nyte den gode lyden.

Finn dine hodetelefoner med kabel i HiFi Klubben

I HiFi Klubben står vi alltid klare til å hjelpe deg hvis du er det minste i tvil om hva du skal velge, eller hvis du har spørsmål om noen av våre produkter. I våre fysiske butikker har du muligheten til å prøve de forskjellige hodetelefonene før du kjøper, men du kan også bestille dem hjem til deg fra nettet. Hvis du bestiller før klokken 15.00 på hverdager, sender vi samme dag, så du raskest mulig kan få glede av dine nye hodetelefoner med kabel.

Du finner blant annet hodetelefoner med ledning fra disse merkene:

Bowers & Wilkins hodetelefonerSennheiser hodetelefonerBang & Olufsen høretelefoner