HiFi Klubben

Hopp til innhold

DALI FAZON F5 Gulvstående høyttaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} DALI FAZON F5 Gulvstående høyttaler

FAZON F5 er en unik danskprodusert design-gulvhøyttaler som gir deg fremragende lyd fra et utrolig flott kabinett i elegant aluminium. Den har vunnet den ettertraktede og prestisjefyllte EISA-prisen for ”European Audio Design 2011-2012”.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter DALI FAZON F5 – EISA-vinnende dansk design-høyttalere i verdensklasse

FAZON F5 er en danskdesignet og danskprodusert design-gulvhøyttaler som markerer et helt nytt ambisjonsnivå for DALIs elegante FAZON-serie. Med høyttalerteknologi arvet fra den eksklusive MENTOR-serien og et skulpturelt høyglanslakkert kabinett i massivt støpt aluminium får du en lydkvalitet som ligger tett opp mot high-end-klassen, og samtidig designkunst på aller høyeste nivå. En helt ny opplevelse for sansene – og en helt ny mulighet til å integrere ekte hi-fi-lyd i huset uten å la det gå ut over innredningen.

FAZON F5 er i en egen klasse innenfor denne produktkategorien, både når det gjelder design og lydkvalitet. Derfor har den også vunnet den ettertraktede og prestisjefyllte EISA-prisen for ”European Audio Design 2011-2012”.

Mange FAZON-kombinasjonsmuligheter til musikk og hjemmekino
FAZON F5 har nok av kraft til å spille alene i for eksempel et høykvalitets stereosystem. Hvis du allikevel ønsker deg enda mer bunn i lyden – eller skal spille i en stor stue – vil DALIs kraftige MENTOR SUB passe perfekt til å ta seg av de dypeste tonene. Da får du et fulltone-system som er tatt rett ut av drømmene dine!

I hjemmekinoen kan du f.eks. bruke FAZON F5 i frontkanalene, FAZON LCR som senterhøyttaler og FAZON SAT i side/bakkanaler. Alle FAZON-høyttalerne passer til hverandre i både design og klangkarakter, slik at du uten problemer kan kombinere dem slik du selv ønsker.

Avansert teknologi og elegant skjult kabelføring
FAZON F5 er utstyrt med to 5” ultra-low-loss bass/mellomtone-elementer og en 28 mm softdome-diskant med ultralett membran. I kombinasjon med det ekstremt resonnansdøde kabinettet gir det deg et utrolig presist, dynamisk og luftig lydbilde ved alle lydstyrker, selv uten en separat subwoofer. FAZON 5 er ikke spesielt kritisk med hensyn til hva slags utstyr den er koblet til, men den vil selvfølgelig vise seg fra sin beste side sammen med en god og kraftig forsterker, spesielt hvis du ønsker å spille skikkelig høyt.

Terminalene på den gedigne aluminiumsfoten gir deg muligheten til å bruke både tradisjonelle banaplugger eller helt skjult kabelføring. En ekstra flott detalj er at du kan trekke kablene under teppet eller gulvplankene og direkte opp i foten. Dermed kan du – i hvert fall visuelt – oppfylle drømmen om den ”trådløse” høyttaleren helt uten synlige kabler.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Aluminiumsdesign og utførelse i verdensklasse
 • Flott oppløsning og dynamikk til all musikk
 • Krever ikke subwoofer
 • Resonnansdød konstruksjon
 • Integrert gulvstativ
 • Ikke spesielt strømkrevende
 • Flere muligheter for skjult kabelføring
 • Fleksible tilkoblingsmuligheter, også for kraftige kabler

Begrensninger

 • Ikke bånddiskant
 • Krever en del effekt for å spille skikkelig høyt
 • Noen tradisjonelle høyttalere kan gi høyere lydkvalitet og/eller mer kraft for pengene

Produktbeskrivelse

Støpt aluminiumskabinett – bedre lyd fra mindre høyttalere
I tillegg til å være utrolig elegant rommer DALIs støpte aluminiumskabinett mange unike tekniske løsninger, til fordel for både lyd og funksjonalitet. Det avrundede designet er helt uten parallelle flater, derfor kan det ikke oppstå resonnanser – ”stående bølger” – innvendig i kabinettet. I forhold til de ofte brukte MDF-platene fra vanlige høyttalerne, er aluminium også vesentlig tyngre og kraftigere. Derfor kan platene lages tynnere, noe som igjen gir større innvendig volum som basselementene kan arbeide med. Kort sagt: mer og bedre lyd fra en mindre høyttaler!

Den støpte sandwich-frontbaffelen er lakkert med den samme mattsorte gummimalingen som man blant annet finner igjen på instrumenpanelet til den eksklusive sportsbilen Audi TT. Langs kanten er det støpt inn en del magneter som gjør det mulig å montere stofframmen til fronten helt uten synlige hull. Det er noe du vil sette pris på hvis du velger å bruke høyttaleren uten frontstoff.

Unike tilkoblingsmuligheter for ekstra eleganse
De integrerte terminalene på FAZON F5s elegante støpte aluminiumsfot er et helt kapittel for seg. Du kan koble til kablene med bananplugger på baksiden som på tradisjonelle høyttalere, men det finnes også andre smarte muligheter. Hvis du bruker rene, avisolerte kabelender, trekker du hele terminalboksen ut av foten, monterer kabelen på innersiden og setter boksen tilbake på plass. Da forsvinner kabelen elegant inn i foten gjennom hullet bakerst på fotplaten. Terminalene er selvfølgelig dimensjonert for å ta imot seriøse og kraftige høyttalerkabler.

Hvis du har muligheten til å trekke kablene under teppet eller under gulvet, kan du få en helt usynlig tilkobling. I så fall trenger du bare en kabelgjennomgang i gulvet under høyttaleren, og så trekker du kabelen direkte opp i terminalen fra undersiden. En utrolig smart og elegant løsning som sier sitt om at FAZON F5 er gjennomtenkt i alle detaljer.

Kvalitetselementer gir kvalitetslyd
FAZON F5 er designet med fokus på best mulig lydkvalitet. Derfor har DALI brukt mange av de samme tekniske løsningene som i den eksklusive og testvinnende MENTOR-høyttalerserien. På mange måter kan FAZON F5 sammenlignes med MENTOR 5, men i beste DALI-tradisjon har de tekniske løsningene gjennomgått en grundig evaluering, slik at det ikke bare er samme innmat i et nytt kabinett.

Softdome-diskanten på FAZON F5 er monteret på en solid støpt aluminiums-frontplate som reduserer forvrengning og optimerer både spredningen av lyden og integreringen med de andre elementene. Akkurat som i MENTOR-utgaven er diskanten utstyrt med et ekstra kraftig neodym-magnetsystem, som inkluderer magnetisk olje og integrert kjøleprofil for å lede bort varme under høy belastning.

De to 5”-elementene har DALIs velkjente trefiber-membran, som i kombinasjon med low-loss-designet gir en imponerende ren og dynamisk gjengivelse, uansett om du spiller høyt eller bare lytter til rolig bakgrunnsmusikk. I FAZON F5 er magnetsystemet oppgradert, slik at membranbevegelsene får mindre innflytelse på den elektriske belastningen for forsterkeren. Resultatet er igjen renere lyd ved alle lydstyrker.

Det samlede resultatet av alle forbedringene er en fantastisk høyttaler som passer til det meste, og som vil få fram det beste i selv et eksklusivt stereo- eller hjemmekinoanlegg.

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Gulvhøyttalere
 • Diskant : 28 mm ultralett softdome
 • Mellomtone : 5” bass/mellomtone
 • Frekvensområde (-3dB) : 49-23.000 Hz
 • Impedanse : 6 ohm
 • Følsomhet : 87,5 dB
 • Bi-wire : Nei
 • Spikes inkludert : Integrert gulvstativ
 • Farge : Hvit høyglans, sort høyglans, rød høyglans
 • Størrelse : 91,9 x 28,1 x 32,3 (HxBxD)
 • Vekt : 13,9 kg
 • 2,5-veis bassrefleks-konstruksjon
 • Kabinett i støpt, høyglanslakkert aluminium
 • Skjult kabelføring i foten
 • Delefrekvenser: 800 / 3.000 Hz

DALI

DALI – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – ble grunnlagt i 1983 av Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens grunnlegger. I dag er DALI en global eksportsuksess, som begeistrer musikkelskere og anmeldere i mer enn 70 land.

 • Kvalitetshøyttalere i alle prisklasser
 • Fås både i tradisjonelt og moderne design
 • Maksimal lydkvalitet for pengene
 • Komplette serier til alle behov
 • Utviklet og designet i Danmark

Les mer om DALI

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her