Hopp til innhold

HiFi Scenen Talks
Fallulah

Vi har møtt den albumaktuelle, danske sangerinnen Fallulah på konsertlokalet VEGA i København for å snakke med henne om hennes tredje album ’Perfect Tense’.

Fallulah har tidlig i karrieren markert seg som en av de mest banebrytende sangerinnene på den danske musikkscenen med sine ukonvensjonelle tilnærming til sangskriving, som hun demonstrerte med sin kritikerroste debut ’The Black Cat Neighbourhood’. På debuten var blant annet singelen ’Out Of It’, som ikke bare var sangerinnens gjennombrudd, men som også satte tonen for Fallulahs særegne tilnærming til popmusikk. Siden ga hun ut albumet ’Escapism’, som ble etterfulgt av albumet ’Perfect Tense’. Sistnevnte kjennetegnes også av Fallulahs eksperimenterende tilnærming til musikken, men er allikevel annerledes enn de to foregående albumene hennes:

Lyden er veldig forskjellig. Jeg liker ikke å gjenta meg selv. Jeg liker å eksperimentere med forskjellige stilarter og uttrykk. Jeg har eksperimentert mer med elektroniske lyder denne gangen. Det er på den ene siden et elektronisk univers, men det er også sanger som er fullstendig organiske. Jeg liker å holde det rått, sier Fallulah.

Sangerinnen bruker mye tid på å eksperimentere i studioet og finne nye måter å uttrykke seg på. Samtidig forsøker Fallulah å holde innspillingsprosessen så enkel som mulig, slik at kun det beste og mest autentiske står igjen. Arsenalet hennes av teknologi til innspilling er begrenset til få, men gode favorittsystemer. Hun prøver å bruke så få takes som mulig på vokalen for å bevare den rå umiddelbarheten i sangen, og i de månedene sangskrivingen og innspillingen foregår, unngår Fallulah helst å høre på noen annen musikk enn den hun jobber med. Andre ganger dykker hun ned i platesamlingen sin der hun gjerne plukker ut gamle, brasilianske plater, Air, Goldfrapp og Fiona Apple. Den musikalske oppdragelsen går dypt i henne. Spesielt trommer og rytmer ligger hennes hjerte nær:

I barndomshjemmet mitt pleide vi å høre på balkanmusikk – pappa var rumener, så jeg tror de eklektiske lydene har hatt en stor innflytelse på meg uten at jeg selv har registrert det. Men jeg satt ikke helt pris på det i oppveksten. Jeg er veldig interessert i å leke med rytme. Jeg tror rytme er en del av kroppen min og måten jeg leker med musikk på, forteller hun.

På konsertlokalet VEGA i København forteller Fallulah blant annet om hva som karakteriserer det nye albumet, hvordan hun lager musikken sin, og hvilke lyder hun liker aller best.