Hopp til innhold

HIFI SCENEN TALKS
JOSÉ GONZÁLEZ

Da José González ble oppdaget i 2001, var han en 23 år gammel student som leste biomedisin i Gøteborg og likte å spille gitar på fritiden. I dag har han solgt mer enn en million album, turnert verden over (solo og med bandet Junip), og han er en av Sveriges største musikalske eksportvarer. I 2007 ble soloalbumet "In Our Nature" gitt ut, og helt siden da har han sanket sammen nye låtideer og riff.

Syv og et halvt år senere er arbeidet fullført. Allerede i fjor høst fikk vi en tidlig smakebit i form av singelen "Every Age", en eksistensiell meditasjonshymne som reflekterer over humanismen og samfunnet. På hans nye album "Vestiges & Claws" har José González jobbet med større lydbilde og orkestrering enn den nøytrale akustiske gitaren vi er vant med.

Jeg prøvde lenge å spille platen med bare gitar, men noen av sangene låt ikke bra nok. Så jeg la til flere instrumenter og aksepterte det faktum at jeg ikke ville være i stand til å gjøre dette på egenhånd. Jeg ble rett og slett nødt til å invitere flere venner på scenen når jeg skulle spille live.

Hi-fi scenen møtte José González en kald vinterdag i Stockholm for å snakke om platen, hans favorittsound og hvordan han jobber for å unngå perfeksjonisme i produksjonene sine.