HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Anette Marie tester høyttalere

Du kjenner deg sikkert igjen: Du kobler ut hodetelefonen fordi du gjerne vil dele en fet musikkopplevelse med vennene dine. Eller du sitter i stua og spiller yndlingslåta på smarttelefonen. Men kjenner ikke helt musikken i kroppen – det mangler liksom et eller annet.

Det er ren fysikk. Musikk er lydbølger, og bittesmå høyttalere kan ikke lage store lydbølger. Fyldig lyd og dyp bass krever høyttalere av en viss størrelse. Det er i grunn ikke noe rart med det. Så spørsmålet er heller hvor og hvordan du vil høre på musikken din.

Vi har spurt Anette Marie, som er livsstilsekspert og driver bloggen anettemarie.no, om hun hadde lyst til å prøve tre forskjellige musikkløsninger. Alle med det til felles at det er superenkelt å spille musikk trådløst, enten det er fra YouTube, streamingtjenester (Spotify, TIDAL m.fl.) eller rett fra musikksamlingen på mobilen eller PC-en. Men ut over dette har de hver sine fordeler og begrensninger.

DENON: Den første løsningen er lettvinn og bærbar med innebygget batteri. Til bruk i mindre rom hjemme, men også enkel å ta med på tur.
B&O Play: Den andre løsningen er en større og kraftigere høyttaler beregnet på å stå mer permanent i et rom. 
NAD + DALI: Den siste løsningen er et ordentlig minianlegg med to høyttalere. Men fortsatt enkelt å sette opp og med enkel trådløs musikkavspilling fra telefonen.

 

Her kan du lese litt om hva Anette syntes om de forskjellige systemene.

Kan vi bli litt kjent med deg? Hvor gammel er du, og hvor i landet kommer du fra?

Jeg kom til Oslo som 19-åring og hadde vel aldri trodd at jeg skulle bli så veldig lenge. Tiden gikk, jeg fikk barn og ble boende. Jeg er 31 år, bor sammen med min datter som er 8 år gammel og stortrives som alenemamma. 

 

Hva gjør du i hverdagen?

I hverdagen er jeg teamleder for teamjegliker, men bruker store deler av tiden på å videreutvikle youtube-kanalen min. Jeg reiser en god del, så ofte som jeg har muligheten.

 

Hvilke interesser har du, og hvordan kommer de til uttrykk i livet ditt?

Foto og skriving står meg nært. Det kommer til uttrykk gjennom bloggen min. Å skrive betyr mye. Å formidle. Å kunne fortelle en historie så intens at leseren kan kjenne på å være i teksten. De gangene jeg klarer det, kjennes det godt i hjertet. 

 

Hvor lenge har du hatt en blogg, og hvorfor startet du den?

Jeg har skrevet blogg i 11 år. Fra jeg var liten skrev jeg dagbok og lagde collager i fotoalbum. Det ble vel egentlig bare dratt over til Internett. 

 

Hvilken rolle spiller musikk i livet ditt?

Musikk betyr mye for meg. Jeg hører mye på musikk alene, eller med jentungen. Til fest er det så klart musikk, men da må man alltid tilfredstille flere på samme tid. Jeg hører på mye musikk uten tekst. Musikk og bølger som berører energien i meg. Den beveger meg og gjør meg oppstemt. På fest er jeg glad i gamle slagere som drar frem minner og allsang. 

 

Hvordan bruker du musikk til hverdag og fest?

At den får meg til å føle meg bra. At den setter i gang en prosess inne i meg. 

Du har testet tre forskjellige systemer. Kan du beskrive hvert enkelt og hvordan du testet dem?

DENON: Jeg testet den minste tidlig på dagen. Lyden er fin og passer perfekt for et menneske som ønsker å ha ekstra god lyd. Eller kanskje på piknik om man bare ønsker noe i bakgrunnen. Lyden er fin og det godt nok med volum for enkelt bruk. 

NAD + DALI Opticon: Så testet jeg de to høyttalerne som kan stå hjemme. Her valgte jeg en litt tøffere låt, og jeg elsker lyden. Dette var en favoritt som jeg absolutt kunne tenkt meg å ha i stuen. 

BEOLIT: Den siste jeg testet, var den mellomste. Denne høyttaleren tok jeg med meg opp til Holmenkollen, og det var ikke bare jeg som hørte musikken da jeg startet å spille mens jeg løp i trappene. Den ga en høy og bred lyd, med godt volum. 

 

Hva var den største forskjellen mellom systemene?

Den største forskjellen er nok rekkevidden. Det er nok den minste som skiller seg ut. De andre to er i en bedre klasse for dem som liker volum og bass, men her er de ulike fordi den ene må stå hjemme, mens den andre kan dras med på farta. 

 

Er lyden eller designet det viktigste for deg når du skal velge en musikkløsning?

Lyden er nok viktigst, men jeg trenger ikke anlegg som opptar hele stuen. Nå har vi kommet så langt at det aller meste av design er fint med mindre det blir for sært. 

 

Hvilke av de tre systemene du har testet ville du foretrukket hvis du skulle kjøpe ett av dem akkurat nå?

Beolit er produktet jeg velger når jeg må velge ett av disse tre. Grunnen er enkel. Jeg kan ta den med meg rundt, og den bærer god lyd. For meg vil den passe perfekt til trening og boot camp med teamet mitt. 

 

Anette fant ett system som hun likte best. Det er ikke sikkert at du ville kommet frem til samme resultat. Men du kan til gjengjeld være helt sikker på at Hi-Fi Klubben har en musikkløsning som passer nettopp deg og dine behov. Kom innom butikken og test det ut!

 

 

Her kan du se de tre musikkløsningene Anette prøvde:

 

 

 

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden