HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Et anlegg verdig jerntronen

Jon Snow trives best i hjemmekinoen

Binge-watching heter det, når man sitter i sofaen og pløyer seg gjennom flere episoder av en serie. Med Netflix, HBO og andre strømmetjenester fikk nordmenn helt nye TV-vaner. Før så man kanskje en film i ny og ne, nå fråtser hvermannsen gjerne en hel sesong av en serie i løpet av en helg.

Og produksjonene er rådyre! Hver episode av Game of Thrones koster mer å produsere enn en stor Hollywoodfilm. Det legges enorme ressurser på lyddesign, filmmusikk og etterbehandling. Da kan ikke du sitte der med lyd som knapt duger til de gamle Alle elsker Raymond-episodene som du lasta ned fra nettet i 2005.

Netflix, HBO, Viaplay og de fleste andre strømmetjenestene sender alt innhold med surroundlyd. Og både smart-TVer, Apple TV og spillkonsoller støtter dette. Når sverd og kuler flyr, når t-banen kommer dundrende ut av mørket i House of Cards eller når ungdomsfesten tar helt av oppe på Ullern, får du en helt annen opplevelse med skikkelig hjemmekinolyd. Derfor gir det ikke mening å tilbringe så mange timer foran TV-en med den stusselige lyden som kryper ut av de bittesmå høyttalerne i skjermen.

Heldigvis har vi anlegg som ikke gjør skam på Skam, i alle prisklasser.

Argon og Denon – utrolig mye for pengene!
Argon Alto er en flunkende ny høyttalerserie med nesten revolusjonerende value for money. Til prisen av en ålreit lydplanke, får du en ordentlig hjemmekino med fem høyttalere, subwoofer og en hjemmekinoreciever med bluetooth og et vell av tilkoblingsmuligheter. I motsetning til hva mange tror, må ikke et slikt oppsett være stort og ruvende. Tvert i mot får du et pent og ryddig oppsett med dekoder, Apple-TV og andre kilder koblet til receiveren og en enkel HDMI-kabel videre opp til TV-en. Gjør du deg litt flid med å trekke ordentlige, tynne høyttalerkabler kan kinoen fremstå nesten trådløs.

 

HEOS BAR – testvinner med trøkk
Om interiøret ditt trives best med en lydplanke bør du følge Lyd & Bildes råd og velge HEOS Bar. Den ble best i test, og hvis du kommer innom og tester den opp mot andre lydplanker, skjønner du fort hvorfor. Med to små, trådløse bakhøyttalere og en trådløs subwoofer, får du svært god og engasjerende lyd fra et pent, ekstremt brukervennlig system tettpakket av teknologi. Dette systemet fra HEOS er nemlig ikke bare en hjemmekino, det er også et av markedets beste streamingsystemer. Det kan du lese mer om her [link til artikkel om streamingsystemer].

 

DALI OPTICON og Denon AVR-X4400h – intens innlevelse
Dette er anlegget for deg som virkelig vil leve deg inn i handlingen. DALIs OPTICON-serie gir helt fantastisk lyd pakket inn i klassisk dansk design. OPTICON 5 kommer i flere finisher og bør derfor kunne passe inn i enhver stue. Det samme gjelder senterhøyttaleren, bakhøyttalerne og subwooferen. Den moderne hjemmekinoreceiveren fra Denon gjør målinger av rommet og tilpasser lyden til dine kriker og kroker. Dermed behøver du ikke å tenke på hvorvidt rommet ditt er for lite, for stort eller for kronglete. Dette kommer til å låte fett uansett! På toppen av det hele får du HEOS streaming- og multiromsfunksjonalitet innebygget i receiveren.

Med litt størrelse på fronthøyttalerne og senterkanalen får du et helt annet volum og langt mer fylde i lyden enn du gjør med bokhyllehøyttalere eller en plankeløsning. Ikke bare kan du spille høyere, du får også mye bedre lyd når du spiller lavt. Denon-receiveren kan til og med tilpasse lyden til lytting sent på kvelden – med Dynamic EQ aktivert justeres høye lyder ned, og dialog litt opp. Dermed vekker du verken unger eller naboer når Daredevil og Skam-William går berserk.

 

UNNU – tidløst, skandinavisk design
Er du blant dem som helst ikke vil se en eneste elektronisk duppedings i stua? Men som stiller større krav til lydkvalitet enn det de gjengse møbel-hi-fi-løsningene kan levere? Med et UNNU-møbel kan du gjemme bort alt fra en enkel lydplanke til et avansert 3.1-oppsett bak pene stoffdører i sort eller hvitt.

UNNU er modulbasert og kan konfigureres og tilpasses akkurat som du vil. Det kan henge på veggen, stå på sokkel, stå rett på gulvet, og du kan ha skuffer, skap... you name it!

Og om du trenger hjelp til å montere og sørge for at alt blir tilnærmet usynlig, så kan vi hjelpe deg med det også.

Kom innom en av våre 26 butikker
Du kan lese tester til øyet blir stort og vått, men det kan aldri erstatte en personlig lyttetest. Alle har forskjellig hørsel og preferanser – hvorfor legge all lit til en fremmed hi-fi-skribent når det er så enkelt å stikke innom en av våre 26 butikker og prøve selv? Velkommen!

Finn din nærmeste butikk her.